Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Goldman Sachs Posts 4Q Earnings of $8.20 A Share on Revenue of $9.62 Billion (story developing)

Predviđeno bilo 5.20$.

[lol] [lol] [lol]
[lol] [lol] [lol]
[lol] [lol] [lol]
[/quote]

Jobless Claims Unexpectedly Rise by 36,000 to 482,000, Estimate Called for Losses to Shrink (story developing)

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

vidim na zse velike oči jel bu s&p za dole…….

http://www.seebiz.eu/hr/banke/goldman-sachs-odusevio-dobit-60%25-bolja-od-ocekivane!,66494.html

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Kako Ameri lete niz nizbrdicu valjda im se pokvario onaj stroj što je štampao dolare svo ovo vrijeme.

jel’ se to bankari inate sa Obamom.

http://www.cnbc.com/id/34966230

Poštovani gospodine Ludi zvan "Ludium" i Rekvi zvan "Ne želim da svijet propadne",

ja Vam se od srva zahvaljujem na jučernjašnjem pisanju, vrijeđanju i podjehavanju.
Radi Vašeg ponašanja, ludog, neobuzdanog, jadnog, drukalačkog, ja sam na kraju dana ušao opet u FAZ na 17.
Naime, kako ste vi panično drukali i mene vrijeđali ja sam rekao: hebemu miša, dok ima ovakvih jadnika i bolesnika burza će padati u ponor i iz toga razloga ja danas trljam ruke (jer takvi ne shvačaju da burza nemre samo up)

Hvala Vam još jednom.
p.s. nadam se da ćete i ubuduće biti takvi jer sa time mi pokazujete koliko ste ubiti svijesni kaj nas čeka i koliko se toga bojite.

Od srca hvalaa.
Vaša neznalica pobjeda

Nebi ja bio ja da ne pitam nešto Rekvija, legendo kaj je otpor u mojoj glavi?
Hebate vrag onda sam tvrdoglav kao kamen.
lp

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

bome, ovo crvenilo vani bode u oći [undecid]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Znači ipak dupli W [sad]

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

teško da će W
eto Obama upravo očitao bukvicu bankama.
Ima da rone u 3 p.m.
Ali dugoročno to je za njihovo dobro, ali i nas svih.
lp

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Da li je i koliko vrijednost američkih dionica napuhana dosta dobro dočarava članak koji sam već objavio na ovoj temi prije nekih mjesec dana, ali je očito ostao neprimjećen pa ga ponavljam:

http://www.dailyfinance.com/story/investing/dow-10-000-it-aint-what-it-used-to-be/19290920/

* Dow 10K 1999 bought 5,400 bushels of corn
* Dow 10K 2009 buys about 2,750 bushels of corn

* Dow 10K 1999 bought 4,000 bushels of wheat
* Dow 10K 2009 buys about 1,900 bushels of wheat

* Dow 10K 1999 bought 36 to 40 ounces of gold
* Dow 10K 2009 buys about 9.4 ounces of gold

Iz navedenih podataka dolazim do zaključka da bi Dow trebao biti preko 20.000 bodova kako bih bio u mogućnosti kupiti jednaku (ili barem malo veću) količinu kukuruza, žita ili zlata, odnosno robe koje sam mogao kupiti na razini od 10000 bodova iz 1999. godine. Sve ispod toga je zapravo pušing.

A što se tiče nekog dugotrajnijeg pada USA indexa, nezahvalno je prognozirati, no mislim da u konačnici neće biti preokreta trenda, prije stagnacija ako je uopće bude. Današnji dan je samo jedan dan crvenila od oko 1,25 – 1,30 % S&P/DOW (u trenutku pisanja) što smo mi na CROBEX-u gledali više-manje 30 dana za redom pa smo ostali živi i zdravi, a ovdje se odmah pretjerava u zabrinutosti, da ne kažem paničari.

Pa neka se iskorigiraju barem 10-15% ako su pravi majstori kao mi !

pa kako vrijednost američkih dionica može biti napuhana ako za istu količinu dionica možeš kupiti cca 50% manje roba?
nominalno su stagnirale ili nešto rasle ali realno dionice su u korekciji, vrijede bitno manje nego prije 10 god.
Imam pitanje za članove Elliot-Wave fan cluba: postoji li mogućnost ovakve korekcije koja se očekuje (Primary wave C), index ide gore ili stagnira ali realno vrijedi sve manje i manje… [bye]

Nema W, ne ide to baš tako. Ovo je samo tehnička korekcija uračunata u vrijednost našeg indexa.
Danas su razlog pada novoprijavljeni nezaposleni.
Unemployment Claims je pokazatelj sezonskog karaktera. Svake godine se otkazi dijele najviše na početku godine.
U zadnjih devet mjeseci trend otpuštanja je u padu, ovo je samo oscilacija u trendu.
Trenutačno ne postoji niti jedan razlog da mi pratimo strane indexe.

New Report

Close