Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

16,41 $+ 0,55% a BoA je ovak.
Tu isto ne znaš ko koga…

who dares, wins

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

jel nekome ovo izgleda kao fond pumpanje pred kraj jer znaju da sutra ide potop? [shocked]

[wink]
[/quote]

joj, dajte s tim namigavanjem…

vidjeti cu vas ako sutra probijemo 2172 kako cete se vrtiti…

[bye]
[/quote]
Kako mislite da probijemo 2172 pa vidite li vi šta se događa vanka špa DOW vam je skoro -2% dobro će biti ako ne brobijemo 2072.
[/quote]

dow -1,70%,dax -2,1%… bank of ameri 5 milijardi gubitka a crobex +0,6, vecini ovdje to nije jasno i cude se neovisnosti nase burze..a ovi koji najavljuju up na 3300 znaju ocito nestosto mi ostali ne znamo..nek im bude ja sam svejedno ekeptik 😉

165,72 $- 0,68% a GS je u padu… sutra bi mogli zamjeniti pozicije.
Poslije one ATGR danas više me ništa ne čudi.

who dares, wins

Da li je i koliko vrijednost američkih dionica napuhana dosta dobro dočarava članak koji sam već objavio na ovoj temi prije nekih mjesec dana, ali je očito ostao neprimjećen pa ga ponavljam:

http://www.dailyfinance.com/story/investing/dow-10-000-it-aint-what-it-used-to-be/19290920/

* Dow 10K 1999 bought 5,400 bushels of corn
* Dow 10K 2009 buys about 2,750 bushels of corn

* Dow 10K 1999 bought 4,000 bushels of wheat
* Dow 10K 2009 buys about 1,900 bushels of wheat

* Dow 10K 1999 bought 36 to 40 ounces of gold
* Dow 10K 2009 buys about 9.4 ounces of gold

Iz navedenih podataka dolazim do zaključka da bi Dow trebao biti preko 20.000 bodova kako bih bio u mogućnosti kupiti jednaku (ili barem malo veću) količinu kukuruza, žita ili zlata, odnosno robe koje sam mogao kupiti na razini od 10000 bodova iz 1999. godine. Sve ispod toga je zapravo pušing.

A što se tiče nekog dugotrajnijeg pada USA indexa, nezahvalno je prognozirati, no mislim da u konačnici neće biti preokreta trenda, prije stagnacija ako je uopće bude. Današnji dan je samo jedan dan crvenila od oko 1,25 – 1,30 % S&P/DOW (u trenutku pisanja) što smo mi na CROBEX-u gledali više-manje 30 dana za redom pa smo ostali živi i zdravi, a ovdje se odmah pretjerava u zabrinutosti, da ne kažem paničari.

Pa neka se iskorigiraju barem 10-15% ako su pravi majstori kao mi !

halfte trinken, halfte Šarcu geben

* Dow 10K 1999 bought 5,400 bushels of corn
* Dow 10K 2009 buys about 2,750 bushels of corn

* Dow 10K 1999 bought 4,000 bushels of wheat
* Dow 10K 2009 buys about 1,900 bushels of wheat

* Dow 10K 1999 bought 36 to 40 ounces of gold
* Dow 10K 2009 buys about 9.4 ounces of gold

To je rezultat "poželjne i prirodne" inflacije, ono 2-3% godišnje…fino, stabilno i održivo
…osim što nije. [undecid]

China Economy Soars, Sets Stage for Policy Tightening

http://www.cnbc.com/id/34964315

Gross domestic product surged 10.7 percent between October and December, compared with a year earlier, a tad below market forecasts of 10.9 percent, but up sharply from a revised 9.1 percent in the third quarter.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Goldman Sachs Posts 4Q Earnings of $8.20 A Share on Revenue of $9.62 Billion (story developing)

Predviđeno bilo 5.20$.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

meni se nekak čini da buju ameri svejedno prema dole.. što zači da bi mogli vrlo lako i prema gore [huh]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

meni se nekak čini da buju ameri svejedno prema dole.. što zači da bi mogli vrlo lako i prema gore [huh]

ovo smješno zvuči ali je realno……

Goldman Sachs Posts 4Q Earnings of $8.20 A Share on Revenue of $9.62 Billion (story developing)

Predviđeno bilo 5.20$.

[lol] [lol] [lol]
[lol] [lol] [lol]
[lol] [lol] [lol]

The global economy is recovering faster than anticipated, says the World Bank in a new report , but a double-dip recession is still a risk. The 2010 growth forecast was raised to 2.7% from 2%, with the 2011 forecast left unchanged at 3.2%.

Možda i našu ekonomiju posebice izvoznu i turizam ovo malo pogura u brži oporavak.
Ipak nije to malo povećanje prognoze rasta – ravno za 35%!!!

Što je smiješno? Predvidljivi?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

New Report

Close