Koliko ja vidim danas se pada zbog Bank of America, njihova dionica je u plusu. Gubitak 15% veći od očekivanoga ništa strašno. U amera je ovo samo tehnička korekcija, ovaj trend gore-dolje bi mogao potrajati par tjedana. Čisto sumnjam da će utjecati na nas, mi i dalje nastavljamo light tempom gore.
zaista je specifična ta ekipa, pa još jučer je bio vrh na DOW i SP, a danas im je smak svijeta. samo što najavljuju smak svijeta još od 8000, pa 9000,pa 10000, pa sad 10700. joj joj djeco katastrofičara i smaka svijeta, rađe slušajte Smak, stari dobri rock [bye]
zaista je specifična ta ekipa, pa još jučer je bio vrh na DOW i SP, a danas im je smak svijeta. samo što najavljuju smak svijeta još od 8000, pa 9000,pa 10000, pa sad 10700. joj joj djeco katastrofičara i smaka svijeta, rađe slušajte Smak, stari dobri rock [bye]
sam nek neko spomene jedanput duplu recesiju ima da se sve raspadne u mjesec dana
a grobi ode u završni pokop……pazi da nam nebude jojjojjojojojoj………
A zaboravili ste na Kinu.
Ona je također uzrok ovoga danas.
http://www.cnbc.com/id/34948687
Kina je priča za sebe, ameri neće krenuti u neki žešći pad zbog Kine. Korekcija je samo jednodnevna reakcija na vijest. Sve indeksi se vrte oko amera, a mi trenutačno možemo pasti samo ako pad kod njih postane okomitiji. Za nešto tako se trebaju stvoriti neke pretpostavke kojih sada nema.
Ovo stezanje kreditiranja Kine može negativno utjecati na BDI, ali ja već neko vrijeme apstiniram od brodara.
da da
i ima veze crobex s amerima kao sljeme s velikim skijalištima
sam nek neko spomene jedanput duplu recesiju ima da se sve raspadne u mjesec dana
a grobi ode u završni pokop……pazi da nam nebude jojjojjojojojoj………
[/quote]
ne znam zašto ga nazivati grobi, ljepše je croby 😀 Ipak je od svog dna prije nepunh godinu dana do danas narastao čak 73 %, to uopće nije loš rezultat za vrijeme kraće od godinu dana, bez obzira na nerazumno nisku startnu poziciju.
Ipak je ovo relativno previše streloviti rast i neki mali predah ne da bi bio čudan – nego je normalan i poželjan.
Korekcija se može očekivati – a to nije razlog za crobyija zvati grobi! Zovite ga groby ako padne ispod prošlog dna (1.250) – u međuvremenu: to je smiješno nakon rasta od 73 % u 10 mjeseci.
Zar svi imaju tako kratko pamćenje da im je sada 2000 bodova "dno dna" i ako padne malo ispod to će biti grobi, kao da prije par mjeseci nije bilo i puuno puno niže.
Ako usporedite valutne odnose primjetiti će te da itekako utječu na burzovne indexe.
Nagli rast ili pad a danas je takav dan kada dolar snažno raste povlači za sobom i burzovne indexe.
Pa ovo smo već gledali x puta!
poslije svakog ovoakvog pada ameri su uvijek postavljali novi rekord u zadnjih godinu i pol tako će biti i sad
slijedeća granica DOW je 11ooo živi bili pa vidjeli, vrlo brzo.