Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

oće prije američani ili venezualčani?

ili mi? Po uzoru na Grčku? Sve se to može izbjeći ako ćemo biti pamenti. Mi ne moramo prolaziti agoniju koju Grčka prolazi, sve stvar poteza naše Vlade i u tome naše podrške ili ne podrške kao građana.

http://www.reuters.com/article/idUSTRE60A3YC20100111
Venezuela je među top 5 za default.

politički rizik
[/quote]
eto, barem smo u tome bolji – mi smo otklonili sve političke rizike! Valuta je isto valjda stabilna koliko toliko… Sad je sljedeći potez na fiskalnoj politici. Treba rebalansirati proračun na normalan način, da se smanje rashodi kako bi se mogli a bez dodatnog zaduživanja smanjiti i prihodi tj. smanjiti porezi i time potaknuti gospodarstvo… Eto već imamo 2 od 3 stvar, sada je potrebno nakon 2 uvodna napraviti i taj 3. glavni korak [lol]
[/quote]

prijatelju Lynks u fiskalnoj politici ništa nije ućinjeno u zadnjih 20 godina, sumnjam da će i bliska budućnost donjeti pozitivne pomake. badava stabilna monetarna politika uz visok budžetski deficit i inozemni dug koji ima tendenciju da probije 100% bruto domaćeg prozvoda. nisam optimist po tom pitanju. potrebni su bolni i oštri rezovi a nisam siguran da je itko u politici spreman žrtvovati kratkoročne interese naspram dugoročnih.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Odmah mi počne smrditi iz monitora kada pročitam ovakve analize!

Vaš link [tongue]

Teško onome koji gleda, a ne vidi.

Dugo se nisu javljali nobelovci koji su predviđali uspone i padove! Gdje su li se skrili? Zavezali im usta ili…ih više nitko ne plaća! Koliko se sjećam zadnje što su govorili jest da dionice pre brzo rastu, tamo negdje još u 11mj.

http://www.reuters.com/article/idUSTRE60A3YC20100111
Venezuela je među top 5 za default.

politički rizik
[/quote]
eto, barem smo u tome bolji – mi smo otklonili sve političke rizike! Valuta je isto valjda stabilna koliko toliko… Sad je sljedeći potez na fiskalnoj politici. Treba rebalansirati proračun na normalan način, da se smanje rashodi kako bi se mogli a bez dodatnog zaduživanja smanjiti i prihodi tj. smanjiti porezi i time potaknuti gospodarstvo… Eto već imamo 2 od 3 stvar, sada je potrebno nakon 2 uvodna napraviti i taj 3. glavni korak [lol]
[/quote]

prijatelju Lynks u fiskalnoj politici ništa nije ućinjeno u zadnjih 20 godina, sumnjam da će i bliska budućnost donjeti pozitivne pomake. badava stabilna monetarna politika uz visok budžetski deficit i inozemni dug koji ima tendenciju da probije 100% bruto domaćeg prozvoda. nisam optimist po tom pitanju. potrebni su bolni i oštri rezovi a nisam siguran da je itko u politici spreman žrtvovati kratkoročne interese naspram dugoročnih.
[/quote]
možemo se barem nadati… 🙂

Evo opet politika, a baš sam mislio da je gotovo s time (dosta mi je više one teme o izborima, na vrh mi je glave!) ali evo i ovdje kao zaključak svega : ja sam po prirodi optimist i zato sam i izrazio nadu (na onoj zamornoj temi o trećem predsjedniku) da kombinacija Kosor+Josipović+Rohatinski mogu napokon biti "moralni oslonac" za takvo nešto.

Naime, Kosor se pokazuje odlučnom… vidjet ćemo hoće li te riječi prijeći i u djela. Moguće je!
Rohatinski svoj dio posla radi dobro. Nadajmo se da će tako i dalje!

A predsjednik poput Josipovića može biti dodatni stup oslonac ("kojemu građani vjeruju"), jer tko je pogodnija osoba od socijal-demokrata "a koji i zvuči iskreno i pošteno" da izađe pred mase i kaže "radnicima i umirovljenicima" jasno i glasno: "nemojte prosvjedovati, u interesu je svih nas da ne gubimo niti jedan radni dan" i da ga oni poslušaju?? Ja ne kažem da on to može, ali nekako mi je puno vjerojatnije da to postigne on nego li Bandić koji možda potječe iz te "radničke" opcije ali ne zvuči baš tako "fino i pošteno" ili možda Vidošević (kojega kao čovjeka "iz svijeta kapitala" bi radnici mogli ignorirati pri takvom apelu da im upiti…), i zato iz mene tolika nada zbog ovog rezultata.

Mi se nalazimo u situaciji kad su bolni rezovi neimenovni. Sada je glavni zadatak sve politike, sve pameti, sve taktike/strategija, svih oržuja koja su nam na raspolaganju: "kako smiriti mase, kako pridobiti mase da bez pobuna prihvate rezove…" – i čini mi se da ovaj trojac koji djeluje, barem djeluje ako ništa drugo "poštenije i odgovornije od svih ovi do sada" može dati neku nadu da se možda kod nas i uspiju nekako provesti reforme a da otpor građana ne bude opasno-kontraproduktivan.

Vidimo da ni svije nije baš na sigurnim nogama niti dalje, sve je još "trusno područje", a gdje li smo tek mi onda, mi imamo svoje probleme koji su neusporedivo veći od "uvoznih" – zato je važno da napravimo te bolne i oštre rezove – i ja izražvam nadu da će od toga nešto i biti!

Ovaj relly je počeo u ožujku 2009 godine iz razloga što su predviđanja budučnosti bila katasstrofalna, svi su govorili o velikoj depresiji, kraju, the end-u, govorilo se da će biti možda i gore od 1929 i na temelju te depre su im i bila izvješća.

Očekivali su toliko loša izvješća da takva jednostavno nisu mogla doći tako lošta, i tako je krenuo ovaj ja bi ga nazvao najdulji bullmarket relly.

Danas svi bruje o kraju krize, o prolječu, o ljetu, o komadima, svi govore kao da krize nije niti bilo, svi su euforički i takva su očekivanja.

Kao i u prvom djelu tako i ovdje očekivanja će biti nabrijana do kraju (izgleda kao da će svi poslovati sa dobiti i velikim zaradama, a već se bubaju i neke sulude dividende) i tako počinje peti korak na velikom grafu.

p.s. ljudi razmislite malo..sada su očekivanja nabrijana…malo previše..već sam jučer na istom forumu ali drugom mjestu rekao da mi izvješća izgledaju previše nabrijana…i sada alcoa izbaci katastrofa izvješće…

neće ovaj relly samo najedamput stati i pasti, ali kada krene biti će krvavo

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

@pobjeda

Kolega, dajte malo stanite na kočnicu.

Prvo, građevinski sektor koji je vukao HR gospodarstvo je u totalnom rasulu i preživjet će oni koji imaju velike zalihe. Ostalo ćemo sami prodati ili uništiti. (podravka, hpb…itd.)

Rastemo već godinu dana, i mislim da nećemo još dugo. A o prometima da i ne pričam.

"Zlatno doba" burze je prošlo. To je bio san, sad slijedi java.

@pobjeda

Kolega, dajte malo stanite na kočnicu.

Prvo, građevinski sektor koji je vukao HR gospodarstvo je u totalnom rasulu i preživjet će oni koji imaju velike zalihe. Ostalo ćemo sami prodati ili uništiti. (podravka, hpb…itd.)

Rastemo već godinu dana, i mislim da nećemo još dugo. A o prometima da i ne pričam.

šta rastemo……raste pet dionica iz crobeksa i to vuče ostalo je na leru ili pada

Azija: Kineski strahovi prigušili indekse
Vaš link

Wall Street: Caterpillar podigao Dow Jones i šesti uzastopni dan
Vaš link

Europa nakon 10 zelenih dana, u crvenom.
Zašto je crvena?
Komentari?

LP

Ovaj relly je počeo u ožujku 2009 godine iz razloga što su predviđanja budučnosti bila katasstrofalna, svi su govorili o velikoj depresiji, kraju, the end-u, govorilo se da će biti možda i gore od 1929 i na temelju te depre su im i bila izvješća.

Očekivali su toliko loša izvješća da takva jednostavno nisu mogla doći tako lošta, i tako je krenuo ovaj ja bi ga nazvao najdulji bullmarket relly.

Danas svi bruje o kraju krize, o prolječu, o ljetu, o komadima, svi govore kao da krize nije niti bilo, svi su euforički i takva su očekivanja.

Kao i u prvom djelu tako i ovdje očekivanja će biti nabrijana do kraju (izgleda kao da će svi poslovati sa dobiti i velikim zaradama, a već se bubaju i neke sulude dividende) i tako počinje peti korak na velikom grafu.

p.s. ljudi razmislite malo..sada su očekivanja nabrijana…malo previše..već sam jučer na istom forumu ali drugom mjestu rekao da mi izvješća izgledaju previše nabrijana…i sada alcoa izbaci katastrofa izvješće…

neće ovaj relly samo najedamput stati i pasti, ali kada krene biti će krvavo

Kolega, o tome i ja pričam već dvije godine, no žrvanj je takav kakav je, ili se prilagodimo i zaradimo ili tjeramo mak na konac i promatramo kako stvari prolaze mimo nas! Svoju providnost iskoristite na pravi način, i vjerujte da se ne isplati ponavljati kao papiga što se ustvari događa. Znam iz iskustva.
100-tka od mene

Europa nakon 10 zelenih dana, u crvenom.
Zašto je crvena?

Zbog Josipovića?

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

New Report

Close