Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

TA je matematičko, aritmetičko ili kakvogodveć špekulatnsko sredstvo u suprotnosti sa logikom i fundamentalnim vrijednostima, koje nema nikakve veze sa dionicama već analizom grafova.

TA pokušava grafički uhvatiti ljudsku psihologiju. Pod kapu TA se uvuklo puno mlaćenja prazne slame ali svaka akcija izaziva reakciju i porast neke cijene će izazvati poriv kod onih koji su kupili jeftinije da kapitaliziraju dobitke a kod onih koji su propustili kupiti da se stave na bid i probaju uloviti tu dionicu na prvom pull-backu-u itd… čitav niz reakcija koje ne moraju imati nikakve veze sa fundamentima. Bitniji su mi fundamenti ali uvijek bacim oko i na graf….

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Newton je izgubio sve, druge kolege su isto pokazale da mehanika ne funkcionira na burzi.
Kvantna fizika rocks!

Koliko se sjećam, kvantna fizika uzima da je kvant titra između pozicije 1 i 0 odnosno uvijek je u obje istovremeno. Takva taktika bi i mogla postojati- nešto poput straddle strategije u trgovini opcijama. Za dionice bi to bilo kao da imaš istovremeno poziciju i short poziciju na istu dionicu. Tako bi bez obzira u kojem smjeru krenula cijena dionice uvijek bio u pravu. Eh da mi je jedno kvantno računalo [smiley]

Newton sa svojim mehaničkim zakonima je morao izgubiti novce, jer oni u potpunosti izbacuju očekivanja i psihologiju iz jednadžbe. Za koje empirijski možemo reći da čine presudnu razliku. Zato mi baš i nije previše jasno kako na us tržištu uspijeva black box trading, no dobro. [huh]

Dobro je pitanje postavio na blogu, jel eventualni christmas rally početak letećih purana… [thumbsup]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Zato mi baš i nije previše jasno kako na us tržištu uspijeva black box trading, no dobro. [huh]

tko kaže da uspijeva? po onome što čitam po US portalima upravo je suprotno [huh]

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Zato mi baš i nije previše jasno kako na us tržištu uspijeva black box trading, no dobro. [huh]

tko kaže da uspijeva? po onome što čitam po US portalima upravo je suprotno [huh]
[/quote]

Pa i moralo bi biti suprotno, ali opet uhvatio sam neki članak koliko je love uključeno i kako black box zapravo u dobroj mjeri diktiraju trend tamo… Probat ću pronaći, iako je riječ o starijem članku.

http://advancedtrading.com/algorithms/showArticle.jhtml?articleID=218401501

Sreća da imamo maštu koja računala nikad neće imati. Inače bi stvarno bilo bolje sve prepustiti crnoj kutiji i uživati na nekom sunčanom otoku… [wink]

"Imagination was given to man to compensate him for what he is not. A sense of humour was provided to console him for what he is."

http://advancedtrading.com/algorithms/showArticle.jhtml?articleID=218401501

Sreća da imamo maštu koja računala nikad neće imati. Inače bi stvarno bilo bolje sve prepustiti crnoj kutiji i uživati na nekom sunčanom otoku… [wink]

"Imagination was given to man to compensate him for what he is not. A sense of humour was provided to console him for what he is."

Znao sam da će opet bit antigoldman propaganda, pa dajte ljudima da u miru izbroje božićne bonuse barem, goddamnit! [sad]

Vrlo dobra emisija na cnbc
Pogledajte kaj ugledni profesori misle o dostizanju dna krize

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Svaki trading software radi na temelju inputa koje mu je dao čovjek tako da je ljudska komponenta i dalje presudna. Brzina je bitna i kompjuter možda zbog toga ima prednost u burek tradingu ali pravi debeli dugoročni profit je i dalje rezerviran za ljudski mozak. Ni John Paulson ni David Tepper nisu trebali kompjutere da dignu XY milijardi prošle i ove godine.

Svaki trading software radi na temelju inputa koje mu je dao čovjek tako da je ljudska komponenta i dalje presudna. Brzina je bitna i kompjuter možda zbog toga ima prednost u burek tradingu ali pravi debeli dugoročni profit je i dalje rezerviran za ljudski mozak. Ni John Paulson ni David Tepper nisu trebali kompjutere da dignu XY milijardi prošle i ove godine.

Čuj laako saa mlrd dignut mlrd.
Neka dignu mlrd sa mil

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Znao sam da će opet bit antigoldman propaganda, pa dajte ljudima da u miru izbroje božićne bonuse barem, goddamnit! [sad]

Nije antigoldman propaganda [lol]

Čak bi se moglo reći da im je reklama, s obzirom da njihovu tehnologiju kradu u članku umjesto od nekih drugih… Samo neka oni rade svoje kvantne algoritme, meni je bolje [smiley]

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/svijet/geithner-drugog-vala-krize-nece-biti!,64289.html

http://finance.yahoo.com/news/Geithner-Job-growth-should-apf-480725069.html?x=0&sec=topStories&pos=main&asset=&ccode=

Nemoguće je da postoji jedna univerzalna formula ili taktika koja bi bila općeprihvaćena jer da bi se dogodila transakcija potrebna su 2 investitora sa potpuno suprotnim mišljenjem o budućem kretanju cijene.

Upravo to kvantna i kaže.
Reality is in the eye of the beholder.

Imam vic, šegu, pošalicu:
Pošalje obućarska tvrtka dva trgovačka putnika u afriku da nađu nova tržišta za njihove cipele.
nakon tjedan dana zove prvi i kaže: ma nema ovdje ništa za nas, nisam ništa prodo, svi hodaju bosi, niko ne nosi cipele, vraćam se sutra.
sljedeći dan zove drugi: šaljite sve cipele koje imamo u skladišti, ovdje su svi bosi, svima trebaju cipele. [smiley]
[/quote]

dobar. ovo ide u long term memoriju. [thumbsup]
[/quote]
Ova kod žena prolazi uvijek, osim kad ne prolazi.
Pazi imaš pokrivene sve ključne točke….cipele, putovanje, trgovina…ma ubija.
Ak je stvarno trvd orah, nonšalantno izvadiš čitač kartice za investor na stol…a dalje znaš i sam.

New Report

Close