Euro/Usd po prvi pud od pada sa 1.5 je probio 50% fiba od zadnjeg rasta.
Mogući rast eura nekoliko slijedečih dana.
Do 1.4471 sigurno, a vjerojatno do 1.4602 a jako teško do 1.4707
Za USA index to znači up, za crobex ma tko to zna više [lol] [lol]
Zelene se oni već 2 mjeseca i sad su na najvišim s cijenama unazad više od godine dana, a mi već 2 mjeseca za redom padamo i da nema umjetno održavanih ERNT, INA, HT, ADRS-P… već bismo sada bili na 1300 bodova!
Možeš li to malo bolje pojasniti,mislim na ovo boldano.Zato nam i je takova burza jer caruju kockari koji izbjegavaju ove dionice koje si naveo.
Nešto se svjetske burze jako zelene:
http://finance.yahoo.com/indices?e=futures
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=asia
Zelene se oni već 2 mjeseca i sad su na najvišim s cijenama unazad više od godine dana, a mi već 2 mjeseca za redom padamo i da nema umjetno održavanih ERNT, INA, HT, ADRS-P… već bismo sada bili na 1300 bodova!
Sve to zahvaljujući mafiji koja manipulira cijenama dionica na ZSE. OMF fondovi koji su u ogromnim količinama kupovali dionice na ATH, sada ih ne kupuju na 10-15% njihove ATH vrijednosti iako mnoge od tih firmi i dalje posluju pozitivno i nema nikakve sumnje da će preživjeti ovu krizu (koja se počela ublažavati, sad već i MMF priznaje da neće biti recesije s dvostrukim dnom). Idealna im je prilika da fantastično smanje cijene ulaska u dionice na ZSE od prije 3 godine, ali oni i dalje sjede na kešu!
Postavlja se pitanje ZAŠTO mirovinci sada ne kupuju (osim ovih par dionica), a kupovat će opet kad cijene dionica budu na vrhuncu, a crobex pređe 3000 bodova?? Zato što čekaju da se sada nakrcaju fond manageri, njihovi rođe, ljubavnice, djeca, netjaci i sva ostala bratija. Na 3000 oni će prodavati, a naši OMF-ovi s našim mirovinama kupovati. Bravo, bravo….
No doći će i managerčićima OMF-ova uskoro kraj kao Polančecu, Sanaderu, Kalmeti, ekipi iz Podravke, braći Žužul….
Mislite da ste nedodirljivi, da istrage neće doći i do vas?? Da se neće istražiti vaše piskaranje po forumima i simultano rušenje cijena većine dionica?
Hoće, zato nemojte mirno spavati !!
[/quote]
Istina 100%.
Dao sam i stotku.
Ali kao i uvijek jedno pitanje. Tko će i kada dignuti index na 3000 ako ne oni?
Kaj ćete ga vi dignuti koji ste u dionicama, ja koji ne tržim ovdje, vlad1111 koji ima svoje neke analize, bigbosss koji ima još 10% casha?
Tko kolega?
Stranci? Pa stranci imaju druge bolje, normalnije burze u država gdje ne vlada k…..
Kada smo već kod OMF-ova, ne mogu a ne odati priznanje PBZ-u koji je jedini trenutno pokazao da ima neku strategiju koju slijedi….Da li je uspješna ili nije, to je već drugo pitanje, međutim oni su vjerojatno jedini u ovim danima koristili crvenilo na burzi i kupovali LEDO…
Ostali će se vjerojatno uključit kad cijene budu veće….
Ili niže.
Nešto se svjetske burze jako zelene:
http://finance.yahoo.com/indices?e=futures
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=asia
Sve to zahvaljujući mafiji koja manipulira cijenama dionica na ZSE. OMF fondovi koji su u ogromnim količinama kupovali dionice na ATH, sada ih ne kupuju na 10-15% njihove ATH vrijednosti iako mnoge od tih firmi i dalje posluju pozitivno i nema nikakve sumnje da će preživjeti ovu krizu (koja se počela ublažavati, sad već i MMF priznaje da neće biti recesije s dvostrukim dnom). Idealna im je prilika da fantastično smanje cijene ulaska u dionice na ZSE od prije 3 godine, ali oni i dalje sjede na kešu!
Postavlja se pitanje ZAŠTO mirovinci sada ne kupuju (osim ovih par dionica), a kupovat će opet kad cijene dionica budu na vrhuncu, a crobex pređe 3000 bodova?? Zato što čekaju da se sada nakrcaju fond manageri, njihovi rođe, ljubavnice, djeca, netjaci i sva ostala bratija. Na 3000 oni će prodavati, a naši OMF-ovi s našim mirovinama kupovati. Bravo, bravo….
No doći će i managerčićima OMF-ova uskoro kraj kao Polančecu, Sanaderu, Kalmeti, ekipi iz Podravke, braći Žužul….
Mislite da ste nedodirljivi, da istrage neće doći i do vas?? Da se neće istražiti vaše piskaranje po forumima i simultano rušenje cijena većine dionica?
Hoće, zato nemojte mirno spavati !!
[/quote]
Istina 100%.
Dao sam i stotku.
Ali kao i uvijek jedno pitanje. Tko će i kada dignuti index na 3000 ako ne oni?
Kaj ćete ga vi dignuti koji ste u dionicama, ja koji ne tržim ovdje, vlad1111 koji ima svoje neke analize, bigbosss koji ima još 10% casha?
Tko kolega?
Stranci? Pa stranci imaju druge bolje, normalnije burze u država gdje ne vlada k…..
[/quote]
Kolega pobjeda,
nitko od nas nije 100% u dionicama, vjerujem da svi imamo 30-50% keša bilo na računu bilo u rezervi (a medvjedi su 100% u kešu) koji možemo ubaciti na burzu kad bude počeo rast.
Tko će dizati burzu, isto pitanje pitali smo se od 1995. na ovamo barem 2 puta i uvijek se našao "netko" tko je to učinio i zaradio pri tome 300-1000%, ovisno o kojoj se dionici radilo. Kad je raslo čak se i na najvećem smeću dalo zaraditi 200%.
Dosta je da dođe 1-2 strana fonda rizičnog kapitala (neki kažu da su već počeli s kupnjom, ali tiho da sene skuži) oni će opet ostvariti takve prinose, ali neka, to me ne smeta. Smeta me što naši fonad managerčići sada ne kupuju dionice na 10% ATH vrijednosti, a kupovat će ih od svojih rođa, ljubavnica, djece, netjaka i ostale bratije te od tih istih fondova rizičnog kapitala na 3000-5000 bodova crobexa. Čak ni to me ne bi smetalo, ali popiz…m kad se sjetim da to rade novcima od MOJE MIROVINE.
Zato se usrdno nadam da će fond managerčići uskoro na razgovor s USKOK-om, pa na višegodišnji godišnji odmor u Remetinec!
Nakon žestokog rasta jučer, EU i danas nastavalja rasti:
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
Jednostavno je nemoguće da se konačno dio tog zelenila ne osjeti i kod nas jer mi padamo 2 mjeseca za redom i vrijeme je da se to konačno okrene [smiley]
gis*
danas će ti se okrenuti.
Ali prvo bi trebali malo pasti.
Hebiga bilo kako bilo mislim da će radi božića malo rasti.
Možda i do 5.1. ali sve je to možda.
Kod nas ne vrijedi TA, kod nas niš ne vrijedi, već samo prijateljstvo sa fondovima.
Realno bi bilo za očekivati odbijanac, ali crobex nije realan.
Nakon žestokog rasta jučer, EU i danas nastavalja rasti:
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
Jednostavno je nemoguće da se konačno dio tog zelenila ne osjeti i kod nas jer mi padamo 2 mjeseca za redom i vrijeme je da se to konačno okrene [smiley]
Za razliku od nas u Europi i SADu su poduzeli neke antirecesijske mjere, a kod je jedina mjera bila odlazak posranka. Uostalom regija pada kao i mi. U oporavak ne sumnjam, ali pitanje je do kud bi moglo zveknuti prije nego što krene gore. Najviše me brine što će biti ako ameri i europa krenu u malo ozbiljniju korekciju kako će se to na nas odraziti.