Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

STANJE:
dolar lagano raste u odnosu na euro, znači danas ide ispod 1,56
futuresi nafte na 123,43 u plusu 0,14, znači danas opet pad
azijija i australija u dobrom plusu sada i povećava se
američki futuresi pokazuju da će danas kod njih biti dobar rast
ovo sve ne kaže smjer kretanja kod nas, ja očekujem rast
europa će otovirit u zelenom

dan je pametniji od noći

Nije baš da vidim neko zelenilo u EU ali zar je to uopće bitno? Meni se naprotiv čini da će se nakon ovih jako srezanih “better than expected” očekivanja i rezultata stvar polako ali sigurno stropoštati. Biti će zanimljivo vidjeti rezultate kod nas. [cool]

Nije baš da vidim neko zelenilo u EU ali zar je to uopće bitno? Meni se naprotiv čini da će se nakon ovih jako srezanih "better than expected" očekivanja i rezultata stvar polako ali sigurno stropoštati. Biti će zanimljivo vidjeti rezultate kod nas. [cool]
[/quote]
europu nisam gledao pa sam napisao pretpostavku na kraju, ispričavam se nije bila namjera dovoditi Vas u zabludu.
slažem se da će biti zanimljivo vidjeti rezultate u EU a posebno kod nas

dan je pametniji od noći

STANJE:
dolar lagano raste u odnosu na euro, znači danas ide ispod 1,56
futuresi nafte na 123,43 u plusu 0,14, znači danas opet pad
azijija i australija u dobrom plusu sada i povećava se
američki futuresi pokazuju da će danas kod njih biti dobar rast
ovo sve ne kaže smjer kretanja kod nas, ja očekujem rast

Europa u CRVENOM i tone.
Vidjet ćemo do kraja, makar ne vjerujem da će danas u zeleno.
Vaš link

SAMPRAS: "Mogu biti odmoderiran kad hoću, najbolji prika mi radi na Poslovnom"

DAX 6,360.17 3:36AM ET Down 76.54 (-1.19%)
FTSE 100 5,323.50 3:37AM ET Down 29.10 (-0.54%)
Razlog pada….

Banks drag European stocks lower; Ryanair slumps
LONDON, July 28 (Reuters) – European shares lost ground in early trade on Monday with banks in the spotlight after U.S. regulators seized two financial institutions on Friday and Citigroup cut its rating on European banks.
Vaš link

SAMPRAS: "Mogu biti odmoderiran kad hoću, najbolji prika mi radi na Poslovnom"

A kako početi tjedan nego jednim škrgutom zubiju.
Vidjet ćemo koliko su čvrste te Šengenske granice

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Banke i osiguravatelji ponovno vuku na dolje EU indexe.

Nafta ovaj tjedan ispod 120

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

Nije baš da vidim neko zelenilo u EU ali zar je to uopće bitno? Meni se naprotiv čini da će se nakon ovih jako srezanih "better than expected" očekivanja i rezultata stvar polako ali sigurno stropoštati. Biti će zanimljivo vidjeti rezultate kod nas. [cool]
[/quote]

Neće biti zanimljivo a na vašu žalost mogu vam reći da ono što ste vidjeli u 4. mjesecu nećete više vidjeti kod nas.Moguće je da nećemo značajnije rasti dok se vani stvari ne poslože a značajnije padove kod nas možete zaboraviti ili mislite da će npr ZABA padati značajnije nakon rezultata koje je prikazala u 2Q.Isto vrijedi i za INU,PTKM,TNPL,ATPL,INGR,IGH,LEDO,KOEI,ADRS,HT jer rezultati tih poduzeća koja su perjanice naše burze biti će odlični.

Ostaje vam samo da sanjate pad CROBEXA.
[cool] [cool]

Nafta 123,93$

I love the Smell of Profits in the Morning

ako slučajno inflacija čudotvorno sama od sebe ne popusti nego budu za vrijeme recesije prisiljeni dizati kamatne stope svjesno gurajući gospodarstvo u neizbježnu još dublju recesiju.

hm, nisu li inflacija i recesija dvije opreke? … jedna se može dogoditi ako kamate padaju, dočim druga ako kamate rastu …

[/quote]
ne uvije, i to je navjeći problem koji se može dogoditi, praktički bezizlazan problem, jedna od onih stvari u životu pred kojim samo možeš stajati i gledati propast, svaki pokušaj bilo kakvog djelovanja stvari samo još ubrzava (u negativnom smijeru), kao pokušaj izlaska iz živog pijeska.

Za tu pojavu (inflacija + "stagnacija") korsitimo bezličnu riječ staglflacija, vjerojatno zato takva riječ kako sami a pogotoov one koji nisu svjesni ne bi dodatno preplašili. Ali puno primjerenija riječ bi bila katastrofacija 😀 Recesija najgore vrste ili nešto slično, ali bojimo se u tim slučajevima i spominjati pojam recesija pa govorimo "stagnacija", a što zapravo ne da je eufemizam nego je smiješno.

ajde Lynx ne laprdaj.
stagflacija je ciklička pojava koja se javlja svakih 30-ak godina u svjetskoj ekomiji.
i te kako ima lijeka da se prebrodi brzo i relativno bezbolno.
trebaju samo fiskalna i monetarna politika kordinirano djelovati zajedno sa vodečim poduzetnicima
a sindikati se za to vrijeme trebaju ustručavati od kokodakanja.
naravno takve kordinacije gotovo da nikad nema pa zato i večina ispašta za vrijeme trajanja stagflacije
naravno iskusni špekulanti i tada dobro zarađuju

Vaš Zastavnik Đemo
Čelična krila naše armije

Ako novac zaista ne donosi sreću, onda mi ga vratite

New Report

Close