kolega fedya ja vas molim da se ne prepirete samnom jer ja ne znam tko vas piše??
ja se svađam samo sa svojim nickovima; dizel, insajd, guverner, rekvijem, data, kane, ludlum, lanica itd
ali slažem se DOKUP I SAMO DOKUP!!! to je rješenje svih sindikalnih problema, a bogami su vrlo veliki [cry]
što vi kažete na ovaj potop u americi, šel wi buy? buy, buy? by, by, by???? [bye]
Objavljeno
18.12.2009 8:34:36
Vrijeme zadnje promjene
18.12.2009 8:34:36
Wall Street: Jačanje dolara izazvalo pad cijena dionica
Rast tečaja dolara izazvao je pad cijena sirovina, što loše utječe na dionice u energetskom i rudarskom sektoru, a među najvećim gubitnicima bio je i financijski sektor
Hina
Ispiši
Veličina slova: Smanji tekst Povečaj tekst
Na Wall Streetu su u četvrtak cijene dionica pale više od 1 posto zbog jačanja dolara, slabosti financijskog sektora i anemičnih procjena daljnjeg poslovanja kompanija, koje pokazuju da se američko gospodarstvo sporo oporavlja od recesije.
Dow Jones indeks potonuo je 132 boda, ili 1,27 posto, na 10.308 bodova. S&P 500 indeks pao je, pak, 1,18 posto, na 1.096 bodova, a Nasdaq indeks 1,22 posto, na 2.180 bodova.
Dolar je u četvrtak naglo ojačao, pa je njegov indeks, koji pokazuje vrijednost američke u odnosu na šest najvažnijih svjetskih valuta, skočio gotovo 1 posto, dosegnuvši najviše razine u tri mjeseca.
Najviše je, pritom, ojačao prema euru jer je ulagače zabrinulo stanje u javnim financijama članica Europske Unije, nakon što je agencija Standard & Poor’s smanjila kreditni rejting dugovima opterećenoj Grčkoj.
Posljednjih mjeseci cijene su dionica rasle zahvaljujući, među ostalim, i slabljenju dolara jer su ulagači koristili prednosti jeftine valute za kupnju imovine s višim prinosima.
No, preokret tog trenda naveo je investitore na prodaju dionica. Tim više što poskupljenje dolara izaziva pad konkurentnosti američkih kompanija i smanjenje prihoda s izvoznih tržišta.
"Rast dolara počinje plašiti ulagače na tržištu kapitala", kaže Terry Morris, potpredsjednik u tvrtki National Penn Investors.
Odlične vijesti… pozdrav
Odlične vijesti… pozdrav
[/quote]
a od kad smo to počeli vjerovati MMFu???
iskreno mislio sam da ameri mogu dosegnut 1130-1150….ako napadnu 1085 i probiju naredni
tjedan okret trenda je počeo…..
Jučerašnje trgovanje obilježilo je i dospijeće opcijskih i terminskih ugovora za prosinac, pa su mnogi veliki investitori prilagođavali svoje pozicije. Zbog toga je jučer na Wall Streetu ostvaren rekordni dnevni obujam trgovanja. Vlasnika je zamijenilo 3,16 milijardi dionica, dvostruko više od lanjskog dnevnog prosjeka od 1,49 milijardi. Pritom je odnos između dionica koje su dobile i izgubile na vrijednosti iznosio 3 naprema 2.
Samo se vi zahebavajte sa crobexom dragi moji prijatelji i kolege.
Već dugo (od prošlog ljeta) vi mene (neki) smatraju luđakom radi mog načina pisanja. Ali eto to sam ja, ali bitno je da shvatite da nemam zle namjere.
Naravno, ima onih koji vrijeđaju na PM jer su u minusu i jako ih iritiram ali kaj je tu je. Meni je njih žao a pišem jer želim da se spase.
Ljudi samo pogled na ovo bi vam moralo sve reći. Pustite TA pustite sve, pustite vlad1111 kaj priča (premda je u pravu glede zadnjeg posta), pustite sve pregrijane indikatore, ovaj link vam govori apsolutno sve. http://finviz.com/groups.ashx
Posebnu pažnju obratite na 1 mjesečno i i 3 mjesečno kretanje.
Ovo je najbolji primjer i najjači pokazatelj da su se stvari okrenuli.
financial su zadnje, a utilities i healthcare prve.
Ljudi oprez i pamet u glavu.
p.s. sada će biti drvlje i kamenje po meni, ali oni koji su spremni blatiti druge neka kažu koliko bi crobex mogao u korekciju ako recimo sp500 ode do 920? – samo neka napišu svoje mišljenje
Jučerašnje trgovanje obilježilo je i dospijeće opcijskih i terminskih ugovora za prosinac, pa su mnogi veliki investitori prilagođavali svoje pozicije. Zbog toga je jučer na Wall Streetu ostvaren rekordni dnevni obujam trgovanja. Vlasnika je zamijenilo 3,16 milijardi dionica, dvostruko više od lanjskog dnevnog prosjeka od 1,49 milijardi. Pritom je odnos između dionica koje su dobile i izgubile na vrijednosti iznosio 3 naprema 2.
Odlične vijesti, američki tehnološki sektor pokazati će još bolje rezultate….
Istočnoeuropske banke prošle test na stres
Test na stres kojim su bile izložene istočnoeuropske banka pokazao je da su dovoljno stabilne i u slučaju pogoršanja ekonomskih uvjeta ne prijeti im kolaps, stoji u izvješću Europske središnje banke (ECB).
Evo malog popisa možebitnih razloga pada Grobexa pred kraj godine.
1. Osveta brokeraja velikih banaka zbog gubitka utjecaja na ZSE pod parolom "ako ste nas izbacili iz NO i smanjili naš utjecaj, evo vam sada vaša burza pa sada sami trgujte između sebe i pokušajte naći kupca sa tako smješnim prometom".
2. Ujecaj OIB broja i bijeg kapitala iz dionica zbog njegovog upitnog porijekla. Također više nema skrivanja iza skrbničkih računa npr. PBZ investor.
3. Priprema cijena za moguće velike transakcije radi zamjene udjela između velikh igrača i konsolidacije njihovih portfelja.
4. Saznanje da je neko u velikom problemu i da mora rasprodati portfelj, pa se zato bježi sa kupnje kako bi se kupilo po što nižoj cijeni. Moguće da je u pitanju HYPO, a kao potvrda navedene teze treba pogledati transakcije na SASE gdje netko bjesomučno prodaje udjele u fondovima npr. BIG a tamo je glavni ulagač Hypo Mostar. Jučer je netko prodao oko 7 % portfelja BIG-a.