Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nema puno veze s nama, ustvari samo usporedbe radi da vidimo gdje smo mi, al bar se sad mogu vratit na onu staru omiljenu uzrečicu:

Dužan ko Grčka!

Grčka ima najveći dug u modernoj povijesti te zemlje
Vaš link

Zamjenik grčkog ministra financija Filipos Sahinidis rekao je u četvrtak pred grčkim parlamentom da grčki dug iznosi 300 milijardi eura i da je najveći u povijesti suvremene Grčke.

300 milijardi eura!!! [shocked] [shocked] [shocked]

Pa šesnajsta generacija Grka računajući od danas neće bit u stanju vratit te novce. Pa mi smo mila majka za njih! Al koliko god izgledao odvratno, relativno gledajući, grčki indeks i dalje bolje stoji od Crobexa. Za zamislit se!!!
[undecid] [shocked]

http://www.spiegel.de/international/business/0,1518,665679,00.html

Kolega Grčki index je ovaj tjedan pao više od 12%.
ne pričajte bedastoče.
[/quote]
Manji postotak pada od ath-a ima od nas. Znate vi dobro na što je kolega mislio.

Bilo kako bilo tko je pozitivan a pročita ovakav članak nije baš čist.
Nisam niti ja ali nema veze [lol] [lol]

Eto bumo vidjeli. Ja sam kontra većine u faz (nisam još ali ga čekam, nikako da padne)

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Ako se ne varam grčka je danas rasla više od 5% a arapski emirati 7%. Pa mislim da trebamo pustit političare da kradu izgleda što veći dug to veći plus. Od kad se naši krenuli borit s korupcijom nema više para na burzi.

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

Istina,

ali obrati pozornost kako je bilo prvih tri dana tjedna ali i zadnjih mjesec dana.
A ako ti se baš prati, onda gledaj slijedečih par dana.

Ako se ne varam grčka je danas rasla više od 5% a arapski emirati 7%.

Da grci su danas rasli 5,15 posto, njihov indeks je bio najniži u ovoj godini 1,457.83 bodova a danas je trenutno zatvoren na 2,214.00.

http://www.ase.gr/content/en/MarketData/Indices/Prices/default.asp

Grci su dužni 300 milijardi Eura ili 27 270 Eura po stanovniku
Hrvatska je dužna 40 milijardi Eura iliti 8000 Eura po stanovniku……

Crobex 2.067,78

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Ako se ne varam grčka je danas rasla više od 5% a arapski emirati 7%.

Da grci su danas rasli 5,15 posto, njihov indeks je bio najniži u ovoj godini 1,457.83 bodova a danas je trenutno zatvoren na 2,214.00.

http://www.ase.gr/content/en/MarketData/Indices/Prices/default.asp

Grci su dužni 300 milijardi Eura ili 27 270 Eura po stanovniku
Hrvatska je dužna 40 milijardi Eura iliti 8000 Eura po stanovniku……

Crobex 2.067,78

[/quote]

Jedna sitna i mala vrlo mala bitna stvar.
Grčka je u Europi i ima samo malo više bogataša i samo mrvicu više stanovnika nego Hrvatska.

A uz Grčku imamo još i:
Španjolsku, Irsku i Dubai.

Dug Irske je 800% BDP-a
Pa ti vidi, a svugdje su izložene: citi, bac i ine banke

Dotučen optimizam hrvatskih potrošača

U trgovačkim centrima više nema gužvi a kupci se boje da slučajno ne pokleknu pred izazovnim sniženjima u raskošnim izlozima i opet zarone preko limita

Da je vrag izgleda konačno došao po svoje i među Hrvate, čija je rastrošnost odavno etiketirana kao folklorna tradicija, ilustrativnije od svih ekonomskih i ostalih (uglednih) analitičara nedavno mi je prezentirala blagajnica iz prodavaonice u kvartu.

Već tjednima, kaže mi, kada po isteku smjene šefici predaje dnevni utržak iznova se osvjedočuje kako su računi kupaca sve mršaviji. Nisu ni blizu mjerljivi sa iznosima koje je kupcima obračunavala lani u ovo isto godišnje doba. Pomalo strahuje i za vlastito radno mjesto, šapatom otkriva. Kupuje se daleko manje luksuza i u segmentu prehrane. Pozorno se vaga omjer cijene s količinom i kakvoćom svakog proizvoda prije nego što je stavljen u košaricu. U jednoj kartičarskoj kući ovih dana također priznaju da za minulih jedanaest mjeseci bilježe sedam posto manji ukupan novčani promet. Ipak, iznose kratko, utješno je što broj transakcija raste, u plusu je gotovo tri posto prema lani. I to zapravo svjedoči prisilno izbirljiviju kupnju uz sve češći odlazak u trgovinu. Najbolja potvrda manje potrošnje iskazana je nedvojbeno u masovnim sniženjima. Trgovci su za tom mjerom posegnuli prijevremeno, kao nijedne godine do sada. Krizni porez, veći PDV i dnevni rast nezaposlenosti dotukli su, čini se, donedavno nesalomljivi shoping-optimizam u Hrvata. U trgovačkim centrima više nema gužvi. Slika nezamisliva do prije samo pola godine. Oprez je postao sastavnica razmišljanja. Da se slučajno ne poklekne pred izazovnim sniženjima u raskošnim izlozima. I opet zaroni preko dopuštenog minusa. Otkriće državne statistike da je u listopadu 2009. prema listopadu 2008. najviše rasla prodaja kruha i tjestenine (7,2 posto), druge živežne namirnice tek 0,7 posto i kozmetika samo 0,1 posto dok je prodaja ostalog asortimana nužnog za egzistenciju kućanstava otklizala u minus, definitivno je ogolilo razmjere zahuktale recesije. Situacija nije puno bolja ni na međugodišnjoj usporedbi. Uz kruh i tjesteninu kroz to je razdoblje vidljivije rasla samo potrošnja opet kozmetike te duhana. Sva ostala potrošačka dobra i tu su posrnula u minusu. Jesmo li definitivno dotakli dno te koliko bi dugo mogli grebati po njemu dok potrošačka groznica opet ne prolista u navikama Hrvata dvojba je na koju odgovor u ovom trenutku ne daje ni čarobna kugla. Mediji već tjednima iznose kako se dnevno u prosjeku gasi oko 160 radnih mjesta. Za studeni se spominje vratoloman podatak od čak 12.000 uručenih otkaza. Zazivati u takvom ambijentu optimizam i rast potrošnje doista je fikcija. Da se dogodi pozitivan pomak trebat će više od mogućeg sezonskog zapošljavanja dogodine.
PD

pod ovom vladom nema nam spasa!!!!!

Bilo kako bilo tko je pozitivan a pročita ovakav članak nije baš čist.
Nisam niti ja ali nema veze [lol] [lol]

Eto bumo vidjeli. Ja sam kontra većine u faz (nisam još ali ga čekam, nikako da padne)

kolega prepametni ste da bi se igrali s FAZom. Kao što jako dobro znate indeksira RIFIN, a ponekad prilično loše (0,50-0,70% manje nego što bi trebalo). prošla su vremena kad su sve banke neselektivno tonule pa je FAZ bio pick br.1. Sada je stvar malo drugačija. Pogledajte danas, većina u minusu, WFC tone, BAC ga prati zbog izdavanja nove tranše a FAZ u minusu. Uvijek će biti sa strane GS, C, JPM, MS ili kartičari ili osiguravatelji da uravnoteže. a kad banke idu u reli onda je to za bacit se s nebodera. ako vam se dira direxion ja bih se rađe kladio na ERX za idući tjedan, a sutra ću ga uzeti malo [wink]

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

rekvijem*

hvala lijepo na savjetu to uvijek cijenim, ali vas moram nešto pitati kolega.

Kaj ako su moja očekivanja kao i prošlo ljeto? Kaj ako ja očekujem tarapanu na burzama diljem svijeta? Kaj ako ja očekujem da će nove banke propadati (ove godine SAMO 106)? Kaj ako ja očekujem peticu?

Da li se i onda ne isplati ulagati u faz ili?
Čuj jasno mi je da bi mogao objesiti gaće na štriku u 2 tjedna, ali kaj kolega da radim kada ja ne vidim kako dalje? Burze su otišle jako jako daleko, a stanje se nije baš tako jako popravilo.

http://seebiz.eu/hr/burze/azija-kineska-proizvodnja-prosirila-optimizam,63280.html ,kad ce nas okrznuti mali dio onih cifri na dnu texta [undecid]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Japanci poludili Nikkei 225 10,107.87 +245.05 +2.48%

Oj, duzine i sirine!
Ekvatori, paralele
Gore, dolje, lijevo, desno
Ekvatori, paralele svuda zeleno!

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

New Report

Close