Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

EU pola crveno pola zeleno a zašto ova naša poštena ZSE uvjek prati one crvene indexe nema veze di se to crvenilo dešava u kojem djelu svijeta jeli to tako mora

Znači situacija je ovakva:
– imamo rast dolara jer se gosp. Oporavlja
– svima je jasno da će ameri početi kupovati dolar
– svima je jasno da će i EU kupovati dolar (slabi euro EU nikako ne odgovara)
– najgore kaj bi i žuti mogli kupovati dolar

Znači dolar up a indexi?????????

Po meni normalno je očekivati jedno 10-15 posto korekcije

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Znaci Dolar raste tek tako jer mu se raste odlicio gospodin da je doslo vrijeme da se malo oporavi.

Kljucno je pitanje zasto se oporavlja? Kada odgovorite na ovo pitanje znacete sve.

I sada ce svi navaliti kupovati dolar i Ameri i zuti i EU sigurno zato sto ce Americka ekonomija imati sve slabije i slabije pokazatelje ili ce imati sve bolje i bolje.Ako ce rasti dolar rast ce zbog toga sto ce rasti i Americka ekonomija a ako ce rasti ekonomija zaposljavati ce se vise ljudi a ako se zaposli vise ljudi povecat ce se potrosnja i pojaviti ce se zdrava inflacija a ako se pojavi zdrava inflacija znaci dizat ce se i kamate da ta ista ne postane bolesna i da se suzbije a ako ce se dizati
kamate pojacati ce se vrijednos doticnog gospodina a nastavkom rasta ekonomija imamo zdravo bull trziste sa stabilnim dolarom.

SAM PROTIV SVIH

@geronimo

100-tka [thumbsup]

Bolje živjeti sto godina u bogatstvu nego sedam dana u siromaštvu!

Znaci Dolar raste tek tako jer mu se raste odlicio gospodin da je doslo vrijeme da se malo oporavi.

Kljucno je pitanje zasto se oporavlja? Kada odgovorite na ovo pitanje znacete sve.

I sada ce svi navaliti kupovati dolar i Ameri i zuti i EU sigurno zato sto ce Americka ekonomija imati sve slabije i slabije pokazatelje ili ce imati sve bolje i bolje.Ako ce rasti dolar rast ce zbog toga sto ce rasti i Americka ekonomija a ako ce rasti ekonomija zaposljavati ce se vise ljudi a ako se zaposli vise ljudi povecat ce se potrosnja i pojaviti ce se zdrava inflacija a ako se pojavi zdrava inflacija znaci dizat ce se i kamate da ta ista ne postane bolesna i da se suzbije a ako ce se dizati
kamate pojacati ce se vrijednos doticnog gospodina a nastavkom rasta ekonomija imamo zdravo bull trziste sa stabilnim dolarom.

Ovu analizu ko da je pisao netko tko je izašao s predavanja na ekonomskom faksu pa sad pokazuje koliko zna.
Kako to sve izgleda jednostavno.
No je li to baš tako, jesu li stvari uvijek jednostavne?
Ako jesu većina ljudi će to shvatiti.
No burza je zahebana stvar tu zarađuje samo 10% ljudi, što bi reklo da stvari nisu jednostavne, što bi opet reklo i da ova analiza nije posvem točna.

Danas u 14:30 je sastanak Vijeća europće unije – Opći poslovi na kojem se treba donijeti odluka o pristupnom ugovoru za RH. Konferencija za tisak je u 17:45.
Ovo je zasigurno dobra vijest, ali za sada kako se kaže nema efekta na ZSE.

kolega nije mi drago što vas moram malkice demantirati, ali……..
-nikako nije tako sve čisto i jasno kao što vi tvrdite
-dolar je rastao i kad je američka ekonomija žestoko padala, tako da to može biti slučaj i sada
-jer stanje u US nije baš tako blistavo kao što vi tvrdite
-naime treba znati na čemu se temeljio rast američkog bdp-ea, i kad bi taj utjecaj mogao prestati poticajno djelovati
-a trenutno je dolar malo prenaglo potonuo i ovo je samo mali odbijanac a ne oporavak na zdravim temeljima, imho
-uostalom čim doznamo rezultate bdpea za četvrti kvartal sve će biti jasno
-doduše nekima će biti prekasno, a naknadna pamet je najgora pamet
-to vam je otprilike kao kad nakon šest mjeseci vidite gdje je bilo lokalno dno

osim toga ne znam kako će to pomoći nama, sve i da je to pravi oporavak u US??? BSN [bye]

http://www.kucilooro.webs.com/

Kolega nemojte se ljutiti jednostavno kasnite koga boli briga za gdp za 4 qartal kada znamo da je gdp zakasnjeli indikator tako da me to previse ne dira za 4 qartal vec me zanima eventualno 1qartal a posebno 2 qartal iduce godine a rezultati o broju zaposlenih sve govore i upucuju kakav bi 1 i 2 qartali mogli biti za gdp.

Uskoro nam sljedi prvo dizanje kamata.

SAM PROTIV SVIH

Ovu analizu ko da je pisao netko tko je izašao s predavanja na ekonomskom faksu pa sad pokazuje koliko zna.
Kako to sve izgleda jednostavno.
No je li to baš tako, jesu li stvari uvijek jednostavne?
Ako jesu većina ljudi će to shvatiti.
No burza je zahebana stvar tu zarađuje samo 10% ljudi, što bi reklo da stvari nisu jednostavne, što bi opet reklo i da ova analiza nije posvem točna.
[/quote]

Jos kada najbogatiji Dedica na svijetu kupi transportnu tvrtku za jako jako puno para ostaje za zbrojiti 2 i 2.Da stvari postaju jednostavne ako se posjeduje dovoljna kolicina znanja.

SAM PROTIV SVIH

znate vi onaj vic sa zaostalim mujom koji veli ………….bolje da sam ja zaosto nego da me pregazi autobus ko sulju

Sto se tice preporuke za nas sve tvrtke kojima je poslovanje bazirano na izvoz su definitivno na ovim cijenama best buy.

SAM PROTIV SVIH

http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=91723

WTO prognoze
Pascal Lamy
Pascal Lamy
Pascal Lamy: Svjetska trgovina u 2009. past će za 10 posto

Obujam međunarodne trgovinske razmjene vjerojatno će se u ovoj godini smanjiti za ” besprimjernih” više od 10 posto, kazao je u ponedjeljak čelnik Svjetske trgovinske organizacije (WTO).

New Report

Close