sad će sutra i dubai razmontirati i ono malo što je ostalo od Grobexa http://finance.yahoo.com/news/Dubai-debt-fears-hit-world-apf-3624614071.html?x=0&sec=topStories&pos=2&asset=&ccode=
zakaj?
pa ako nije danas nebu niti sutra…uostalom mi smo slomljeni gdj ečeš više?
kako nije? pa pogledaj gdje ti je dalekovod (ulazio si na 370 i kleo se u okret) i što su od njega odonda napravili. izgleda kao da ga je pregazio kamion, a perspektivni građevinac. ameri će odraditi pad, a koliko god mi pali past ćemo još kako bi ih pratili. rast ionako nikad nismo. [sad]
FTSE5194.13-170.68-3.18%
DAX5614.17-188.85-3.25%
CAC 403679.23-129.93-3.41%
Kako je taj Dubaji došao baš kad Ameri ne rade? Sumnjičav sam ali šta tu mogu.
I kako je upao u krizu taj fond, kada je u zadnjih 6 mjeseci jak oporavak vrijednosti dionica širom svijeta…… Očito se kladio na šort poziciju [lol] [lol] [lol]
I kako je upao u krizu taj fond, kada je u zadnjih 6 mjeseci jak oporavak vrijednosti dionica širom svijeta…… Očito se kladio na šort poziciju [lol] [lol] [lol]
[/quote]
Čudno. Koliko čitam taj šort je čisto ludilo od posla. Eno stranicu prije kolega @ Smola piše kako rastura sve u 16. Izgleda da mu najbolje ide kad je market zatvoren. [lol]
Nacicemo negdje neke futurese [lol]
Hoce li nam to pomoci?
Crno nam se piše što se tiče nafte kad su i arapske banke u banani. Moglo bi i "crno zlato" na svoj novi ATH. Treba ekipa namaknuti od nekud ove gubitke.[lol]
[/quote]
Čudno. Koliko čitam taj šort je čisto ludilo od posla. Eno stranicu prije kolega @ Smola piše kako rastura sve u 16. Izgleda da mu najbolje ide kad je market zatvoren. [lol]
[/quote]
čujte još jučer kad su ameri otvorili sam napiso da otvaram short……otvorio sam
na ftse a mogo sam i na s&p futurese…..nisam očekivao ovoliko ali dogodio se dubai…
još da dodam, ovo je tema strana tržišta pa tu i povremeno napišem ako imam
neko mišljenje ili neku poziciju…… čisto i dobronamjerno iznošenje mišljenja ….
Na CNBC je malo prije počeo sat i pol interview pred publikom sa Bill Gates-om i Warren Buffett-om. Preporučam.
Kako je taj Dubaji došao baš kad Ameri ne rade? Sumnjičav sam ali šta tu mogu.
Emirates Bank International PJSC i Mashreqbank PSC iz Dubaia su imale spread na CDS oko 600 bps skoro čitavu ovu godinu, tamo negdje do 9 mjeseca pa im je pao na oko 350-400 bps.
Ali i tada se znalo za probleme ali burze nisu reagirale – zašto sada?
Ako odgovoriš – genije si!