Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Burza je ogledalo ekonomije.

DA vidimo, zasto bi sve dionice trebale rasti..

Smanjenje poreza?
Rast gospodarstva u 2010?
Ocekivana rast zaposlenosti u 2010?
Povecanje potrosnje hrvata u 2010?

Drugarstvo kod ans je upravo na vidjelu lijepa diverzifikacija ulaganja od strane investitora.
Tj. ono sto valja ce vrijediti a ono sto nevalja nece i gotovo..

Pustite ameriku i ostale

Kolega ima nesto u tome sto pisete slazem se da neke tvrtke previsoko kotiraju i da im perspektiva nije bas ruzicasta,no medjutim molio bih vas da mi objasnite kako ce ta losa HR ekonomija utjecati na brodare koji su izlistani kod nas?

Imam srece sto sam se nakrcao sa stranim brodarima pa me ova stagnacija nasih ( da budem blag)bas i ne pogadja pretjerano, cak me pomalo i veseli jer mi se otvaraju neke mogucnosti.

SAM PROTIV SVIH

Blueman, dionice bi trebale rasti zato jer su previše pale. Dok dođe Crobi na 3500 bodova, gdje mu je sad mjesto onda možemo dalje razgovarati o vašem pitanju.

pardon burze ribe u svijetu su puno razvijenije od naše….isprika ribama…..

Da mi je biti diler ribe u Tokiju Ferari bi me čeka vanka pred pešerijom. [lol]
Gold
1.171 1,7%

who dares, wins

@blueman

Smanjenje poreza? NE
Rast gospodarstva u 2010? NE
Ocekivana rast zaposlenosti u 2010? NE
Povecanje potrosnje hrvata u 2010? NE

YES WE CAN !!!

Why Is Warren Buffett Taking An $8 Billion, One Year Loan?
John Carney|Nov. 23, 2009, 12:33 PM | 804 |comment6
Print
Tags: Financial Services, Berkshire Hathaway, Earnings, Investing, Warren Buffett, Deals

WarrenBuffett-0909-1What’s up with Warren Buffet taking out an $8 billion, 1 year loan to finance the acquisition of Burlington Northern Santa Fe?

According to media reports, the loan was arranged by JP Morgan Chase and Wells Fargo. Burlington will pay an interest rate of 100 to 200 basis points above LIBOR. With Libor down at 0.27 percent, that’s pretty cheap money.

So why didn’t Buffett try to lock it in for longer?

"The best I can figure is that Buffett is expecting to cash out of other positions to pay down the debt and that he is using the short-term loan as a bridge while he liquidates his other positions," Rob Wenzel at Economic Policy Journal writes.

What are your thoughts?

People do not get what they want or what they expect from the markets; they get what they deserve!

Smanjenje poreza? NE
Rast gospodarstva u 2010? NE
Ocekivana rast zaposlenosti u 2010? NE
Povecanje potrosnje hrvata u 2010? NE

Novi stecajevi? DA
Nova zaduženja? DA
Nove afere? DA
Povećanje nelikvidnosti? DA

Eto, nije sve tako NEgativno…

ADZ – da
Lopovluk-da
Nemoral-da
Krađa-da
Sakrivanje lopova iza križa-da
Tjeranje stranih investitora da bi se naši domoljubi lakše obogatili-da
Lažni moral-da
Nastavak lopovske pretvorbe-da
Izmišljanje vanjskih neprijatelja-da

Britanija zaglavila u recesiji
Vaš link

YES WE CAN !!!

BELEX15 -16% vrha dosegnutog 24.09
SBI20 -9% od vrha 16.10
MBI10 -18% od vrha 16.10
SAX10 -8% od vrha 24.09
MOTSE -33% od vrha 21.09
CROBEX -9% od vrha 14.10
Ovako su u zadnjh mjesec dva prošli indeksi naših susjeda, možda mi previše pratimo amerikance i europu ipak mi smo na balkanu. Kao što vidite korekcija je počela u gotovo isto vrijeme na nekim tržištima.
Koliko god pratim burzu uvijek u korekcijama i rastu pratimo susjede.
Možda zato što našim tržištima kapitala upravljaju iste banke, tj. oni "veliki" koje tako često ovdje spominjemo. Čudni su ti tokovi novca.

BELEX15 -16% vrha dosegnutog 24.09
SBI20 -9% od vrha 16.10
MBI10 -18% od vrha 16.10
SAX10 -8% od vrha 24.09
MOTSE -33% od vrha 21.09
CROBEX -9% od vrha 14.10
Ovako su u zadnjh mjesec dva prošli indeksi naših susjeda, možda mi previše pratimo amerikance i europu ipak mi smo na balkanu. Kao što vidite korekcija je počela u gotovo isto vrijeme na nekim tržištima.
Koliko god pratim burzu uvijek u korekcijama i rastu pratimo susjede.
Možda zato što našim tržištima kapitala upravljaju iste banke, tj. oni "veliki" koje tako često ovdje spominjemo. Čudni su ti tokovi novca.

Ima logike u vašem postu.
Kod nasje problem likvidnosti.
Naši fondovi nemaju love,a to što imaju je več većim dijelom uloženo na strana-zapadna tržišta?
Mirovincima neda država da ulaže novac u našu burzu jer je samoj državi prijeko potreban novac.
Mi mali nemamo dovoljno love a stranci ne žele ulazit na korumpirano i nestabilno tržište!

Iran: We Made $5 Billion Shorting The US Dollar
Joe Weisenthal|Nov. 23, 2009, 2:14 PM | 509 |comment1
Print
Tags: Oil, International

irantbi.jpgIran state media loudly trumpeted, today, that the country made $5 billion by diversifying its reserved away from the dollar, and into euros.

AFP: "Iran has considerably reduced the total of US dollars in its currency basket," Mahmoud Bahmani said at a bankers’ seminar in Tehran.

Since October 2007, Iran has received 85 percent of its oil revenues in currencies other than the US dollar, the channel reported, adding it is seeking a substitute for the dollar for the remaining 15 percent.

People do not get what they want or what they expect from the markets; they get what they deserve!

Iran: We Made $5 Billion Shorting The US Dollar
Joe Weisenthal|Nov. 23, 2009, 2:14 PM | 509 |comment1
Print
Tags: Oil, International

irantbi.jpgIran state media loudly trumpeted, today, that the country made $5 billion by diversifying its reserved away from the dollar, and into euros.

AFP: "Iran has considerably reduced the total of US dollars in its currency basket," Mahmoud Bahmani said at a bankers’ seminar in Tehran.

Since October 2007, Iran has received 85 percent of its oil revenues in currencies other than the US dollar, the channel reported, adding it is seeking a substitute for the dollar for the remaining 15 percent.

Kakve to veze ima sa nasim jadnim Crobiyem?

New Report

Close