Amerikanci protiv blokade Hrvatske unatoč Brammertzu
http://seebiz.eu/hr/politika/amerikanci-protiv-blokade-hrvatske-unatoc-brammertzu,61419.html
Po ustaljenom redoslijedu banke špekulativci sada kupuju dolar i vrijednost dolara raste, kao u dvojnom knjigovodstvu za svaku stavku postoji protustavka, ako nešto raste onda i nešto pada……..
Toga kod nas nema…. Nema ravnotežnog pada ali niti rasta……
Dužnosnici američke središnje banke u četvrtak su umanjili važnost posljedica slabljenja tečaja američkog dolara, istaknuvši kako prijetnju i dalje predstavlja deflacija, posebice zbog pada cijena komercijalnih nekretnina u SAD-u
http://seebiz.eu/hr/valute-i-robe/fed-deflacija-veca-prijetnja-od-slabog-dolara,61454.html
OECD Doubles 2010 Economic Growth Forecast as Global Rebound Accelerates
bloomberg.com
The Organization for Economic Cooperation and Development doubled its growth forecast for the leading developed economies next year and predicted a further acceleration in 2011 as China and other emerging countries power a global recovery. The combined economy of the group’s 30 member countries will expand 1.9 percent next year and 2.5 percent in 2011, the Paris-based organization said in a report today. Output will contract 3.5 percent this year. The OECD, which advises members on economic policy, forecast 2010 growth of 0.7 percent in June.
na otvaranju INTC 9:33am ET 19.32 Down 0.80 Down 3.98%
dobro dobro, jučer otvorio short…..ameri opet vode kolo…..to je zovem
žikino kolo….hahahahahhaaaa
srednjeročno po meni ima još vremena za ozbiljnije short pozicije…..
a gledam kod nas opet po bidu u 15:31….hahahahhaahaa…nema van tu shorta, trebali
ste jučer prodavat na asku…..
Vjerovali vi meni ili ne, ali ja sam već umoran od ovog američkog DOW, NASDAQ, S&P cirkusa.
Pa neka se više iskorigira kako treba da konačno krenemo u novi ciklus, a ne ovo mrcvarenje iz dana u dan.
Ovako se ne zna ni gdje bi ni šta bi.
Vjerovali vi meni ili ne, ali ja sam već umoran od ovog američkog DOW, NASDAQ, S&P cirkusa.
Pa neka se više iskorigira kako treba da konačno krenemo u novi ciklus, a ne ovo mrcvarenje iz dana u dan.
Pa ne mrcvare se ni malo. Idu lagano korak po korak. Pratim od cca 8000 i uskoro su na 11000. Šta je tu loše? Da je nama tako već bi vani bila nova Bembura.
Pa ne mrcvare se ni malo. Idu lagano korak po korak. Pratim od cca 8000 i uskoro su na 11000. Šta je tu loše? Da je nama tako već bi vani bila nova Bembura.
Ma nije mene za njih briga nego za nas jer mi se čini da jedan dobar dio ulagača čeka američku korekciju kako bi se posljedično iskorigirao i CROBEX.
Mislim da tek nakon korekcije u USA možemo očekivati nekakvu normalnu trgovinu jer se u ovom trenutku svi nekako drže za ručnu čekajući američku korekciju koja nikako da okine.
Meni se više čini da čekaju naredbu sa višeg mjesta da ubace 2×50 milja kn. i promjene trend.
Već dugo vremena nemamo apsolutno nikakve uzročno posljedične veze sa vanjskim tržištem. Onaj novinar koji u tome vidi nešto važno za nas ili je slijep ili je plaćenik.
Ak smijem pitati, a kakve veze s nama imaju ti DOW, NASDAQ i slični akronimi? Pa svi su oni neki dan bili na 13 mj. high a kod nas tuga i jad već tjednima… [cry] Po toj logici mi bi trebali biti na 2500 a vidi nas gdje smo, [cry]
Recite mi rajše kam se zgubila likvidnost pa da je svi skupa pronajdemo jer bez nje nemremo iz dreka.