Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prije nekoliko dana su pojedini forumaši napravili usporedbu između kretanja tečaja dolara i kretanja USA indexa, pa sam počeo pratiti taj odnos i utvrdio sam da zaista indexi u stopu prate pad ili porast dolara.
Danas i jučer dolar pada prema svim valutama, a sukladno tome indexi rastu. Doduše, ovaj odnos promatram tek tjedan dana, ali za sada mi se čini da taj odnos ima velik značaj.
Ono što me muči su izjave koje sam čuo i pročitao posljednjih dana o tome kako se u narednom periodu očekuje značajan rast dolara prema svim svijetskim valutama, dakle, posljedično postoji mogućnost pada američkih indexa.

Ima li netko kakvih opširnijih saznanja o tome?

‘Znatno jačanje dolara prema euru nije realno’
http://www.poslovni.hr/131191.aspx

[/quote]

Postoji vrlo visoka razina suglasja unutar grube G20 koja sada ima ulogu Svjetske Vlade; sve aktivnosti su koordinirane pa tako i međuvalutarni odnosi , odnos dolar – energija, dolar – zlato….rezultat su najnovijih DOGOVORA vrlo širokog spektra, ali i dosljednoj primjeni Basel II.
Imam osjećaj da ništa neće izmaći kontroli i nadzoru.

Kada se govori o jačanju dolara treba postaviti pitanje: Tko može izazvati jačanje dolara.
Odgovor je jednostavan – jačanje dolara mogu izazvati SAMO i JEDINO američki investitori koji posjeduju ogromnu imovinu van USA. Prodaja te imovine i repatrijacija dolara dovela bi do snažnog jačanja USA valute. Tome smo i svjedočili 2-3 puta u zadnjih par godina!

Na žalost možemo mi raspravljati i pisati koliko god hoćemo ali nekog većeg utjecaja na grobex sutra neće biti. Na žalost kako smo se do sada višekratno uvjerili pozitivan rast svjetskih burzi se ne preslikava na grobex kao što je to slučaj sa padom, koji se na grobexu odražava i više nego što bi to bilo normalno. Što je razlog tome, možda hrpa kvazi analitičara koji se takmiče tko će dati negativniju prognozu i tko će pronaći više razloga za rušenje cijena dionica.

Na žalost možemo mi raspravljati i pisati koliko god hoćemo ali nekog većeg utjecaja na grobex sutra neće biti. Na žalost kako smo se do sada višekratno uvjerili pozitivan rast svjetskih burzi se ne preslikava na grobex kao što je to slučaj sa padom, koji se na grobexu odražava i više nego što bi to bilo normalno. Što je razlog tome, možda hrpa kvazi analitičara koji se takmiče tko će dati negativniju prognozu i tko će pronaći više razloga za rušenje cijena dionica.

Treba se strpiti dok se ne pojave ozbiljni USA ili ini ulagači! Tržište je podcjenjeno do boli i to je šansa da se u vrlo kratkom roku ostvari izniman prinos. Na koncu ćeš biti sretan što je došlo do ovolikog pada. HR je u USA prepoznata kao država u koju se isplati ulagati, Mesić ide na Arapski poluotok gdje se također može osigurati i dobar posao i kapital za niz velikih projekata, EBRD se uključuje u niz infrastrukturnih projekata…..Poželjni smo i to će dati rezultate. Jedna smo od rijetkih država koja se othrvala krizi a kad čitaš novine i gledaš TV ispada da smo najgori u čitavom svemiru. Kada čitam tisak iz susjednih država vidim optimizam, puno manje defetizma iako su nahebali puuuuno više.

Što je kolege nitko ne komentira ovaj rast kod Indijanaca, i kako se to može reflektirati na ovu našu žabokrečinu od burze.

Korkyra

DJI upravo probio 10000 [thumbsup]

Di su oni drukerčići sada?

Da li ih cash boli?
Da li im je muka?

http://data.cnbc.com/quotes/.DJIA

I raste [lol]

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

10000
pardon 10013

Nisam baš siguran. Kraj godine je sve bliže, i uskoro će početi sve jače skupljanje jeftinih dionica jer će početkom godine opet biti nagli rast burzi. Danas se vidjelo da usprkos crvenilu vani na otvaranju od oko -1,5%, kod nas nije bilo većeg pada, čak smo mi lagano rasli da bi na kraju dana počelo čišćenje s aska.
Sporazum o arbitraži, opstanak vlade RH, uspješno inozemno zaduživanje RH, uz dobre vijesti o rastu maloprodaje u USA govore da se bliži kraj recesije i kreće opravak.
Padove kakve smo gledali početkom ove godine teško da ćemo vidjeti idućih godina, pa tako i crobex teško da će više ispod 2000.
Ja osobno sad sam oko 60% u dionicama, a do kraja ovog mjeseca taj ću % još povećati i onda prelazim u čekanje ulaska RH u EU.

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

DI ste kešomani??? Vidjeh neki dan da je ovdje većina ošla u keš. Sad lijepo izvješće s burze u ruke i pikajte sutra ono što ja najmanje raslo. [lol] A ja ću Vam prodavati što se skupilo zadnji dana.

Dow +203.82 +2.08% 10,005.96
NASDAQ +49.80 +2.42% 2,105.32
S&P +20.13 +1.92% 1,066.63

Novi val optimizma u Americi potaknut boljim rezultatima od očekivanja.

Sa sjetom se sjećam onih dana (ne tako davnih) kada bi ovako što utjecalo i na Crobex idući dan, a danas… uz ovako male promete neće biti većih pomaka prema gore.

Ma ljudi moji ovo je teško i za komentirati, Amerikanci Ko AIR JORDAN u najboljim vrmenima!

A kako više nema hladnog rata možemo slobodno reći Ko RUS SEREGEJ BUBKA u svojim najboljim vremenima ovaj put i to sigurno visoko, visoko preko letvice!

LEAVE THE WORLD BEHINED

Pričaju o raznim taktikama ulaganja, prodaju staršno pametne i moćne platforme, a iza svega je obična prijevara!

Nov. 5, 2009, 2:26 p.m. EST

‘Octopussy’ charged as insider-trading net widens

Five individuals in Galleon Group case plead guilty; eight others were arrested

SAN FRANCISCO (MarketWatch) — A crackdown on alleged insider trading widened Thursday as five players in the $1.5 trillion hedge-fund industry pleaded guilty to criminal charges and eight others were arrested.

Zamislite sada kakva će pevaljka biti u USA – kada se propjeva s kim, s čijim novcem, za čiju korist….Obično pranje prljavog novca od porezne utaje, droge, mita…..Ali sada je tome očito kraj!

Neće se isplatiti krasti, uzimati mito, švercati drogu….Jer šta će ti novac ako ga ne možeš oprati.

New Report

Close