Bife ulaze u ugalj a navodno i u elektricne autice
nekih miljardicu utrpao i tamo
AIKB – belex ,pogledajte promet [proud] 9 nula [shocked] http://www.hrportfolio.com/hr/dionice/dionice_4_0_0_0/||Beogradska_burza/
Prije nekoliko dana su pojedini forumaši napravili usporedbu između kretanja tečaja dolara i kretanja USA indexa, pa sam počeo pratiti taj odnos i utvrdio sam da zaista indexi u stopu prate pad ili porast dolara.
Danas i jučer dolar pada prema svim valutama, a sukladno tome indexi rastu. Doduše, ovaj odnos promatram tek tjedan dana, ali za sada mi se čini da taj odnos ima velik značaj.
Ono što me muči su izjave koje sam čuo i pročitao posljednjih dana o tome kako se u narednom periodu očekuje značajan rast dolara prema svim svijetskim valutama, dakle, posljedično postoji mogućnost pada američkih indexa.
Ima li netko kakvih opširnijih saznanja o tome?
šta rade ovi preko bare samo bog zna. prvo roknu nakon objave skoro za 1% pa se dignu u 15 minuta na day high i onda pola sata kasnije odu na day low. luda kuća. i onda mi kukamo kako se grobex lako manipulira principom krda. pa tamo se krdo okreće ko na ringišpilu.
Nije baš sjajno završilo………………….. [lol]
DOW9802.1430.23+0.31%
NASDAQ2055.52-1.80-0.09%
S&P 5001046.51.09+0.1%
a što će u petak doznati, a da ne znaju. pa 9,9% je već poznato, a obzirom na smanjenje broja novih nezaposlenih teško da može biti iznad. pa još su u ožujku govorili da ide 10,0% do Nove. Ukalkulirano.
zadnji put su se isto zajebali kad su prognozirali nezaposlenost a i cijena nafte im ne pase ful sam u dionicama
nisi jedini [undecid]
Treba gledati CPI i zapošljavanje! Također važna je i što će se odlučiti u nedjelju u St Andrewsu gdje se sastaju ministri financija i centralni bankari Grupe G20!
Mišljenja sam da se monetarna politika neće mjenjati sve do proljeća, dakle mogla bi i većina poticajnih mjera ostati na snazi u USA ali i šire. Nakon toga bi slijedila koordinirana akcija dizanja kamata kako ne bi došlo lo nekih lomova na tržištima.
Kod nas je već počeo pad kamata, država se polako izvlači s tržišta i najdalje početkom godine bi se kamate mogle naći na razinama koje omogućavaju financiranje gospodarskog oporavka.
Prije nekoliko dana su pojedini forumaši napravili usporedbu između kretanja tečaja dolara i kretanja USA indexa, pa sam počeo pratiti taj odnos i utvrdio sam da zaista indexi u stopu prate pad ili porast dolara.
Danas i jučer dolar pada prema svim valutama, a sukladno tome indexi rastu. Doduše, ovaj odnos promatram tek tjedan dana, ali za sada mi se čini da taj odnos ima velik značaj.
Ono što me muči su izjave koje sam čuo i pročitao posljednjih dana o tome kako se u narednom periodu očekuje značajan rast dolara prema svim svijetskim valutama, dakle, posljedično postoji mogućnost pada američkih indexa.
Ima li netko kakvih opširnijih saznanja o tome?
‘Znatno jačanje dolara prema euru nije realno’
http://www.poslovni.hr/131191.aspx