Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Što ako firma posluje dvije godine?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Što ako firma posluje dvije godine?

onda pričekaj još 3 godine pa računaj.

I'LL BE BACK

Evo podataka od INTELA……
Intel Reports Strong Third-Quarter Results

* Third-Quarter Revenue $9.4 Billion, Strongest Second-to-Third-Quarter Growth in over 30 years

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Ne smijem ništa ulagati tih tri godine?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

samo po TA. [thumbsup]
Intel kick ass.

Smiješ kupiti Ledo jer je njegov PE stabilan te ne trebaš računati na prosjeku zadnjih 5 godina, možeš uzeti ttm.

I'LL BE BACK

Intel
EPS: $ 0.33
[thumbsup]
Better then expected!

Interesantno je da je, unatoč tome što su se danas indexi lagano crvenili, VIX index također padao.
Obično je obrnuto proporcionalan događanjima na burzi, tj. raste kada cijene dionica padaju, a pada kada cijene dionica rastu.
Ovo me na neki način umiruje i daje mi koliko-toliko sigurnosti da se još uvijek ništa neočekivano loše ne događa na USA burzama i da možemo očekivati daljnji rast.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Evo podataka od INTELA……
Intel Reports Strong Third-Quarter Results

* Third-Quarter Revenue $9.4 Billion, Strongest Second-to-Third-Quarter Growth in over 30 years

uf… ima sutra da perje leti u USA,a još više na našim sumanuto podcjenjenim dionicama na ZSE. Nenad Bakić ukazuje na mogućnost nestanka dionica na prodaji ili barem njihovog deficita. Kako i ne bi kad su i gaće na štapu ovi naši prodavači rasprodali. Stvarno moraš bit mamlaz pa ne imati dionice kada su ovako jeftine, a firme kvalitetne. Jao jao baš super što već 6 mjeseci čvrsto držim svoje podcijenjene dionice i budem još minimalno tolko, a onda bum vidio dal bum malo pokratio ili još nadokupio tamo negdje oko crobex 3200 gdje mu je i fer vrijednost.

I'LL BE BACK

Objasni kako je P/S za HT = 8?

U 1Q je bilo nešto više od 2 milijarde kn prihoda a ima cca 82 milje dionica. Dakle za prvi kvartal je P/S = 8. Ne vidim što je tu nejasno?
Znam da se inače uglavnom gleda TTM ali tabela je namjerno samo za 1Q jer sam želio vidjeti kakav je baš taj kvartal, prvi ajmo reći pravi "krizni" kvartal za naše firme. TTM mi se nakon toga nije dalo raditi.

Stavio sam tabelu ovdje samo ilustrativno jer po istom principu bi se moglo napraviti nešto slično za bilo koji indeks.
Umjesto prigovaranja mojoj tablici mogao bi se netko primiti posla pa nešto konkretno staviti na forum. Rijetko kada vidim da netko stavi neku svoju kreaciju na forum (ne računajući tu tehničku analizu), čast iznimkama.

nisam računao, ali ttm za crobex barem prema podacima koje mi redovito šalje moja brokerska kuća je 12, a SP oko 19. P/BV Crobex-a oko 1, a SP-a oko 2. To je i jedno i drugo smiješno jeftino.

Ono što sam vidio da šalju brokerske kuće nije ni na koji način weighted nego samo uzmu prosjek fundamenata dionica u indeksu. Što po meni nije baš realan prikaz stanja. Nema istu važnost P/E 10 od firme koja ima godišnje prihode 5 milijardi kn, kao i od one koja ima 50 mil kn. A i da ne spominjem da neke firme imaju mizerno mali udio u indeksu.

U brzini sam nejasno napisao, zaboravio sam staviti cijenu… [lol]
Što se HT tiče, imao je u prvom kvartalu sales cca 25kn po dionici (2 mld / 82 mil) a cijena dionice na dan izračuna je bila 213kn što daje P/S 8.43 za taj jedan kvartal.
Koliko vidim trenutni TTM P/S za HT je 2.46.

http://finance.yahoo.com/indices?e=futures [tongue]

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

New Report

Close