Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Večeras nakon radnog vremena burze Intel objavljuje Q3, rezultati Q2 su bili odlični i podigli su drugi dan indekse više od 1%, što mislite hoćeli se ponoviti?
Nasdaq je na otvaranju danas u plusu, pa mi se čini da je to već uračunato u cijene.

INTEL 20,4 +1,1%

who dares, wins

P/E za S&P 500 kada se isključe gubitaši je 14,67

a kad se vrate AIG i GM?
19,xx je reutersov forward ak sam dobro zapamtio.
a mislio sma da za dow pričate.
[/quote]

I za DOW bez gubitaša je oko 14. Trailing.

BTW neko danas dijeli kulje svima, toliko brutalno da sumnjam na kolegicu Ivanu
[/quote]

Puno ih dijeli kulje. Ja ti lupim 100 a prosjek sano 17!

INTEL 20,4 +1,1%

20,61 je odluka, tolko sam se zapiljio u njega, pomaknut ću ga telekinezom. [lol]

P/E za S&P 500 kada se isključe gubitaši je 14,67

a kad se vrate AIG i GM?
19,xx je reutersov forward ak sam dobro zapamtio.
a mislio sma da za dow pričate.
[/quote]

I za DOW bez gubitaša je oko 14. Trailing.

BTW neko danas dijeli kulje svima, toliko brutalno da sumnjam na kolegicu Ivanu
[/quote]

Kolege, neka dijele, nego.. ako vas mogu zamolit da mi redovito stišćete kulje, jer želim pocrvenit, a žut sam već mjesecima i nema pomaka. Pls nemojte da si moram otvarat alter nickove i sam ih sebi dijelit. Puno hvala na razumijevanju.

I'LL BE BACK

INTEL 20,4 +1,1%

20,61 je odluka, tolko sam se zapiljio u njega, pomaknut ću ga telekinezom. [lol]
[/quote]
Strike 2…

Ako se ne vodi računa o tome koliko je koja dionica zastupljena u indeksu – ja ne znam za čega taj P/E služi i što on nekome govori – koliko ja vidim to služi za samo jednu stvar: za drukanje.

Ajde baš neka netko pronađe "na normalan način izračunat" P/E S&P-a pa da to usporedimo sa tim njihovim nebulozama!

Ja sam nakon 1Q izračunao takve fundamente Crobexa, čisto iz znatiželje da vidim što će ispasti. [lol]
To su bili samo 1Q fundamenti a ne TTM. Ali princip je isti.
Isto se može bez problema učiniti i za veće indekse, samo si netko treba dati truda.
Ali za DJIA ne bi trebalo biti previše posla. Pa ako se nekome da potruditi.

Objasni kako je P/S za HT = 8?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

I ne izračunava se za 1Q nego se uzme zadnja 4 kvartala, osim BV, ovo je zaista nepotrebno znati.

P/S za crobex je negdje oko 1 za 4 kvartala
P/E za crobex je negdje oko 25 za 4 kvartala

gledano na prošlost

i to je JAKO povoljno [thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

I ne izračunava se za 1Q nego se uzme zadnja 4 kvartala, osim BV, ovo je zaista nepotrebno znati.

P/S za crobex je negdje oko 1 za 4 kvartala
P/E za crobex je negdje oko 25 za 4 kvartala

gledano na prošlost

i to je JAKO povoljno [thumbsup]

nisam računao, ali ttm za crobex barem prema podacima koje mi redovito šalje moja brokerska kuća je 12, a SP oko 19. P/BV Crobex-a oko 1, a SP-a oko 2. To je i jedno i drugo smiješno jeftino.

I'LL BE BACK

Moje su cca i sve iz rocky tabele.
Ne odgovaram za točnost, ali P/E sigurno nije jedini niti najbitniji pokazatelj jer je….

Moje su cca i sve iz rocky tabele.
Ne odgovaram za točnost, ali P/E sigurno nije jedini niti najbitniji pokazatelj jer je….

Ma PE je najmanje bitan. Toje jedna vrlo trzava multipla i kod vrednovanja firmi trebala bi se uzimati na prosjeku od minimalno zadnjih 5 godina poslovanja a na cijenu danas.

I'LL BE BACK

New Report

Close