Onda ti se možda svidi ovaj članak:
The Most Expensive US Market Of All Time
140…
That’s the current P/E for the S&P 500 based on reported earnings (earnings that include write-downs). According to David Rosenberg of Gluskin Shef (and former Chief Economist of Merrill Lynch), no US market has ever been this expensive in history. The Tech Bubble, which by all accounts was an extraordinarily overpriced market traded around a P/E of 40 during its peak…
koliko se ja sjećam kada sam jednom to davno gledao, metodologija koju s&p koristi za izračuvanje svog P/E nema veze sa pameću, zato i taj njihov P/E ne znači ništa.
Oni valjda to sve zbrajaju u apsolutnim iznosima, to ništa nije na kraju " capitalization weighted", zapravo u toj sumi (E) par velikih firmi naprave svoje velike gubitke i to sve pojede zaradu onih manjih i zato ispadnu takvi čudni rezultati a koji nište ne govore, nemaju veze sa činjenicom da većina tih manjih firmi (koje su recimo u pozitivi) imaju neusporedivo manje P/E od toga "izračunatog za indeks".
Ako se ne vodi računa o tome koliko je koja dionica zastupljena u indeksu – ja ne znam za čega taj P/E služi i što on nekome govori – koliko ja vidim to služi za samo jednu stvar: za drukanje.
Ajde baš neka netko pronađe "na normalan način izračunat" P/E S&P-a pa da to usporedimo sa tim njihovim nebulozama!
NABE: Više od 80% ekonomista tvrdi da je recesija u SAD-u završena
kod nas ozbiljno nije ni počela, još nije bilo masovnih otkaza ai krediti bankama se još uvijek vraćaju više-manje redovito
EU je otvorila crveno, vidićemo da li će se to nastaviti kroz cijeli dan [embarass]
Danas
13.10.2009 16:00 IBD/TIPP Economic Optimism Listopad 52,5 52,5 !
13.10.2009 23:00 ABC Consumer Confidence 11.lis – – -45 !!
Johnson & Johnson JNJ SAD 13.10.2009 1,132 Q3 2009 Earnings Release
CSX Corp CSX SAD 13.10.2009 0,714 Q3 2009 Earnings Release
Intel Corp INTC SAD 13.10.2009 0,27 Q3 2009 Earnings Release
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
Futuresi u zelenom,a i Evropa smanjuje minus… [thumbsup]
koliko se ja sjećam kada sam jednom to davno gledao, metodologija koju s&p koristi za izračuvanje svog P/E nema veze sa pameću, zato i taj njihov P/E ne znači ništa.
Ajde baš neka netko pronađe "na normalan način izračunat" P/E S&P-a pa da to usporedimo sa tim njihovim nebulozama!
P/E za S&P 500 kada se isključe gubitaši je 14,67
P/E za S&P 500 kada se isključe gubitaši je 14,67
a kad se vrate AIG i GM?
19,xx je reutersov forward ak sam dobro zapamtio.
a mislio sma da za dow pričate.
a kad se vrate AIG i GM?
19,xx je reutersov forward ak sam dobro zapamtio.
a mislio sma da za dow pričate.
[/quote]
I za DOW bez gubitaša je oko 14. Trailing.
BTW neko danas dijeli kulje svima, toliko brutalno da sumnjam na kolegicu Ivanu