pročitao..još jedan romančić
[/quote]
Ja proćitao 3 puta i nije to nikakv romančić. No takvog velikog sloma burze kakv je sad bio kod nas u svijetu nije bilo 500 godina otkad su dionice. osim 2-3 slučaja ali to su u pitanju ratovi i velike katastrofe.
Padale su u krizama dionice i po 90-99% ali ne u svim sektorima kao kod nas. Recimo bankarske, automobilističke ili internetske ali nikad sve kao sada kod nas a bez ikakve katastrofe.
Samo zato jer su "ovce" na burzi. Sad kad su otpale idemo mi brzo na novi ath.
[/quote]
Ja proćitao 3 puta i nije to nikakv romančić. No takvog velikog sloma burze kakv je sad bio kod nas u svijetu nije bilo 500 godina otkad su dionice. osim 2-3 slučaja ali to su u pitanju ratovi i velike katastrofe.
Padale su u krizama dionice i po 90-99% ali ne u svim sektorima kao kod nas. Recimo bankarske, automobilističke ili internetske ali nikad sve kao sada kod nas a bez ikakve katastrofe.
Samo zato jer su "ovce" na burzi. Sad kad su otpale idemo mi brzo na novi ath.
[/quote]
kolega Lojtra
ja knjigu posjedujem, pročitao sam je i knjiga je OK. ipak takve bestselere ne smatram ozbiljnom studijskom literaturom , što opet ponavljam, ne znači da takve romane ne treba čitati.
evo trenutno čitam još jedan bestseler (a koji za razliku od Kindlebergera čak spada i pod šund iako također ima svoju poruku) a to je The Black Swan-The impact of the Highly Improbable, Nassima Taleba, ipak ju vrijedi pročitati ako zbog ničeg drugog onda zato da možete kontrirati Iveku123. [lol]
Onda nisi dobro pročitao, svejedno je da li su tulipani, nekretnine ili papiri, baloni su baloni.
Kao prvo, spika da Ledo nema konkurenciju ne stoji. Da ne velim da se u njegov segment moze netko strani jaci ugurati da hoce kad god hoce. Sreca je jedino sto smo premaleno trziste pa velikima nismo pretjerano interesantni.
Kolega, niste bliski industriji, stoga niti ne čudi da neznate. Konkurancija je ne jednom otišla podvijena repa u segmentu sladoleda i smrznute hrane. Ledo ih je doslovno upropastio.
Kao prvo, spika da Ledo nema konkurenciju ne stoji. Da ne velim da se u njegov segment moze netko strani jaci ugurati da hoce kad god hoce. Sreca je jedino sto smo premaleno trziste pa velikima nismo pretjerano interesantni.
Sorry al nisi u pravu…
Pokusavali su mnogi od nestlea, pa do raznih vodenjaka za 3 kn..
Vodenjak je pukao, a nestle je dobio šus u guz..
Na ZSE ne postoji tvrtka koja posluje bolje od leda, atgr joj se koliko toliko može približit, ostalo 5 mjesta prazno, pa opet nitko…
Sutra kreću Ameri sa izvješćima
http://money.cnn.com/2009/10/11/markets/sunday_lookahead/index.htm?source=yahoo_quote
Koliko danas? Ja tipujem na +3 grobija a brodare na pozitivnu blokadu. Naravno kod nas je sve moguće ali ovo što sam naveo je realno. I to u slučaju da vanjski indexi budu između 0 i minus 1.
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe ovi grabe nezaustavljivo….u 15 i 30 ce se lupat po asku….
A OVO
* Futures
Symbol Name Last Trade Change Related InfoDJZ09.CBT Dow Jones Indus. Dec 09 9,807.00 Oct 9 0.00 (0.00%) Chart
NVU09.CME E-Mini Nasdaq 100 Sep 09 1,946.75 Sep 21 0.00 (0.00%) Chart
ESZ09.CME E-Mini S&P 500 Dec 09 1,074.00 4:46am ET Up 6.00 (0.56%) Chart
YMZ09.CBT Mini Dow Jones Indus.-$5 Dec 09 9,857.00 4:46am ET Up 50.00 (0.51%) Chart
NQZ09.CME Nasdaq 100 Dec 09 1,733.50 4:46am ET Up 8.00 (0.46%) Chart
SPZ09.CME S&P 500 Dec 09 1,074.00 4:44am ET Up 5.90 (0.55%) Chart