Svijet je primoran kupovati dolar. Ako propadne aukcija – dolar pada.
Ako Ameri rasprodavaju imovinu u svijetu – dolar raste.
Potpuna kontrola na vlastitom valutom. Mogu je usmjeriti gdje žele. Svijet im financira oporavak.
A zašto bi onda ratovali sa Iranom? Možda jer im ovi hoće naftu prodavati za eure?
btw. Obama je zaslužan za mir u svijetu koliko i ja za oprašivanje tratinčica. [smiley]
A zašto bi onda ratovali sa Iranom? Možda jer im ovi hoće naftu prodavati za eure?
Iran uvozi benzin jer nema dosta rafinerija za vlastite potrebe. Samo da im opale sankcije na uvoz bengule propali bi za mjesec dana. Od silne mase nepotrebnih vjesti treba znati razlučiti one bitne.
btw. Obama je zaslužan za mir u svijetu koliko i ja za oprašivanje tratinčica. [smiley]
Na dan kad je dobio Nobela napao je čak i Mjesec
kao sto netko rece, spektakl je poceo.
spasavaju dolar a 10bond pobjeze +4.24% !!!!!!!
jel pocelo pucanje po shavu? [shocked]
ili su ih samo ‘pozdravili’ kinezi?
U čemu je problem? Indexi se zelene kao i obično. [thumbsup]
[/quote]
Jozin nezavisni tim strucnjaka predvidja skori katastroficni dogadjaj na USA TK (nesto kao LB) koji ce potpuno posusiti cash markets, podaviti 300-400 manjih i srednjih banaka u USA (jer plasmani kredita gradjanima padaju rapidno pa nema ni razloga da banke postoje) i srednjerocno podignuti $. Gradjanima USA se lose pise, dijelit ce se bonovi i dzeparac mjesecno ali ‘pomoci’ ce im dio vojnih snaga koji ce se vratiti kuci.
Vama ostavljam na mastu sta ce to donijeti ostalim trzistima
http://www.cnbc.com/id/15840232?video=1290173864&play=1
http://www.seebiz.eu/hr/analize/wall-street-dionice-porasle-peti-uzastopni-dan,58184.html
[b]Dow Jones Industrial Average najviše je u zadnjih godinu dana[/b]
Svaka čast Amerima. Uspjeli su zatvoriti krug, tako da je zaključno s jučerašnjim danom DJIA najviša unutar godinu dana.
A di smo mi?
Crobex na dan 07.10.2009. = 2197,45
Crobex na dan 07.10.2008. = 2662,68
[embarass]
Ispričavam se, u prethodnom postu je trebalo biti ovo
i ovi ameri imaju često kao i mi praznike.
za one koji već razmišljaju šta če i kako će ameri u ponedjeljak,odnosno da li nastavljaju rally ili lagano hlađenje.
na te odgovore morati čemo čekati do utorka,jer u ponedjeljak imaju Kolumbov dan.
tako da bi mi u poned. ipak trebali nadoknaditi ova dva dana,a šugava Europa(koja se bez amera ne zna ni p…………..)će vjrojatno "voziti" u leru.
vidjeli ste kako Kinezi love zaostatak +5%( e kad bi mi bar pola od toga)
jedino ak ih prašiš herbicidom
U čemu je problem? Indexi se zelene kao i obično. [thumbsup]
[/quote]
Jozin nezavisni tim strucnjaka predvidja skori katastroficni dogadjaj na USA TK (nesto kao LB) koji ce potpuno posusiti cash markets, podaviti 300-400 manjih i srednjih banaka u USA (jer plasmani kredita gradjanima padaju rapidno pa nema ni razloga da banke postoje) i srednjerocno podignuti $. Gradjanima USA se lose pise, dijelit ce se bonovi i dzeparac mjesecno ali ‘pomoci’ ce im dio vojnih snaga koji ce se vratiti kuci.
Vama ostavljam na mastu sta ce to donijeti ostalim trzistima
[/quote]
Nikada ama baš nikada ulaganje u dionice nije bez rizika. zato je bolje ulagati na dnu nego na vrhu. Baš onda kad je sve bajno i tržište je u nebesima tada najčešće dođe do sloma. zato treba ulagati sada. jasno ko 1+1. [thumbsup]