Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Gdje je onaj znalac što je pričao da dow ide u korekciju u četvrtak i petak?

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Samo neka Dow probije desetku, pa da vidiš derneka u ponedjeljak…………… [thumbsup]

Biti ću skroman, 20% do kraja godine mi je dosta. Sve preko toga mi je kao poklon. [lol]
A tek iduća godina…

who dares, wins

http://seebiz.eu/hr/analize/trziste-iscekuje-odluke-o-kamatnim-stopama-i-komentare-tricheta,58031.html

Ako je Alcoa uspjela preći u pozitivu onda će većina drugih itekako nadmašiti očekivanja – to nije nikakav balon, dionice će rasti zbog dobrih rezultata poslovanja iako su uvjeti poslovanja bili jako loši. Kako se okruženje postupno oporavlja rezultati u slijedećem kvartalu će biti još bolji.
Danas će i Jobless claims biti od značaja – svako veliko odstupanje od projekcije stvarati će jake pritiske na kupnju ili prodaju.

Nije ni ovaj podatak za odbaciti!

SOURCE: Spectrem Group
Oct 07, 2009 08:00
ETSpectrem Millionaire Investor Confidence Index (SMICI (SM)) Rises 5 Points in September to -5
Posts Third Consecutive Monthly Gain; Spectrem Affluent Investor Confidence Index (SAICI (SM)) Improves 5 Points to -13

Ako je Alcoa uspjela preći u pozitivu onda će većina drugih itekako nadmašiti očekivanja.

Cijena aluminija je jako narasla u zadnjih 6 mjeseci, kao i drugih sirovina, kako se ponašala cijena kompjutera, automobila, namještaja, hrane zadnjih 6 mjeseci?

Ako je Alcoa uspjela preći u pozitivu onda će većina drugih itekako nadmašiti očekivanja.

Cijena aluminija je jako narasla u zadnjih 6 mjeseci, kao i drugih sirovina, kako se ponašala cijena kompjutera, automobila, namještaja, hrane zadnjih 6 mjeseci?
[/quote]

Cijena se nešto oporavila ali pogledaj kako su im troškovi rasli kroz energiju!
Dakle kada uspoređuješ nemoj uzimati samo jedan mali dijelić, pokušaj biti obuhvatniji. Rast prihoda kroz cijene robe ali i rashoda kroz energiju koja je kao npr nafta udvostručena. A aluminij u prosjeku je rastao oko 15-20%.

Dakle kada uspoređuješ nemoj uzimati samo jedan mali dijelić, pokušaj biti obuhvatniji. Rast prihoda kroz cijene robe ali i rashoda kroz energiju koja je kao npr nafta udvostručena. A aluminij u prosjeku je rastao oko 15-20%.

Ne razumijem te, ja pričam o proizvođaču trajnih dobara (komp, namještaj, auto)
Cijena gotovih proizvoda (outputa) im se smanjila ili nek je ostala ista u najboljem slučaju,
a cijena sirovina (inputa) je narasla 20-50%….i oni će sad dobro zaradit?!

Ne razumijem te, ja pričam o proizvođaču trajnih dobara (komp, namještaj, auto)
Cijena gotovih proizvoda (outputa) im se smanjila ili nek je ostala ista u najboljem slučaju,
a cijena sirovina (inputa) je narasla 20-50%….i oni će sad dobro zaradit?!

[/quote]

Ako ne kužiš – onda brže – bolje potraži adekvatnu pomoć.
Malo što je roknulo kao energija, sirovine….Aluminij je prije godinu dana bio 2300 a sada je ispod 1800 – u 2-3 mjesecu se tržio po 1200.

7:10 AM Marriott International (MAR): FQ3 EPS of $0.15 beats by $0.02. Revenue of $2.47B vs. $2.39B.

A mi ne radimo!

7:16 AM PepsiCo (PEP): Q3 EPS of $1.08 beats by $0.05. Revenue of $11.08B (-1.5%) vs. $11.25B.

radit ćemo kad će se oni strmoglaviti
kakve smo sreće

Postanite Eu-robovi

7:10 AM Marriott International (MAR): FQ3 EPS of $0.15 beats by $0.02. Revenue of $2.47B vs. $2.39B.

A mi ne radimo!

7:16 AM PepsiCo (PEP): Q3 EPS of $1.08 beats by $0.05. Revenue of $11.08B (-1.5%) vs. $11.25B.

7:33 AM Early same-store sales (SSS) results (actual vs. consensus): BKE +5.1% vs. +5.6%. COST +1% vs. -0.7%. HOTT -4% vs. -6.7%. LTD +1% vs. -2.6%. PLCE +1% vs. -1.8%. WTSLA -4.5% vs -7.6%. ZUMZ -0.8% vs. -1.4%. Positive vs. negative suprises: 6:1.

Još samo dobar Jobless claims………Dan velikih valova!

New Report

Close