vidi timyja! citav svijet mu se smije a on to ne kuzi jer se nalazi u okolini koja mu to ne moze obasniti … oni su svi slicni tamo u G7.
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/svijet/geithner-mmf-sad-mora-biti-strogi-policajac!,57884.html
„To znači da nam strogi nadzor od strane MMF-a treba pomoći da otkrijemo trendove koji bi mogli dovesti do sljedeće neodržive ekspanzije rasta”, ukazao je Geithner.
„U okviru novog cilja G20 za ostvarenje jakog, održivog i ujednačenog rasta, MMF mora pružiti analize koje će pokazati da li velike svjetske ekonomije primjenjuju ekonomsku i politiku deviznog tečaja koja je u skladu s ciljevima G20”, objasnio je Geithner.
dakle, oni su minirali svijet i sad treba da se svi iskorigiramo pa da ‘zajedno’ rastemo?? ma gle k…
a mmf ce pruziti analize i nadzor ?? [lol]
a oni ni u ludilu da malo ukrote derivate kolaterale itd?
i sad … ako ja to sve kuzim – onda to kuze svi.
ja ne razumin kako su tako izolirani u glavi !? nema druge doli hard down – pa kad se malo svi urazume … lagani buy
Ne znam zašto ali vidim veliku bježaniju iz dolara u ostale assete, e sad da je znati dokle će crobex [rolleyes]
World markets rally on recovery hopes
LONDON (AP) — World stock markets rose Tuesday as better than expected U.S. data and a surprise interest rate hike from Australia’s central bank reassured investors that the global economic recovery was continuing.
http://finance.yahoo.com/news/World-markets-rally-on-apf-1911052479.html?x=0
Ne znam zašto ali vidim veliku bježaniju iz dolara u ostale assete, e sad da je znati dokle će crobex [rolleyes]
taman kad svi pobjegnete u ostale assete – trebat cete nazad u usd.
kolega evo vama 100 za velika dostignuca u oblasti predvidljive gluposti.
zlato 2% up…e to je već loše..istina uzrok je dolar ali ne volim to…
isto tako su i dionice up radi vrlo slabog dolara…ljudi sprema se oluja..
a europa nakon skoka flat line….pune se ljudi dionica ko hajduk u rijeci golova
Dow već preko 1, brodari vbeć do +5. [thumbsup]
Misliš na DRYS jel…, ostali baš i ne pumpaju toliko…, cca između 3 i 4% su u plusu mahom svi…
Europljani podivljali…
Dax +2,28%
ATX +3,14
A što ovi crnogorci dumaju da rone ko sjekire.. -9,49% !!??