Kad nezaposlenost dođe do dna onda nastupa rast zaposlenosti i zadnja faza oporavka gospodarstva jer sve ostale faze su već započele. I normalno tada će već dionice biti jako skupe. Znaju to jako dobro ovi koji danas kupuju. Pa zar ne trube svi još od ožujka da je oporavak počeo a da će nezaposlenost rasti ne samo nego i iduće godine. Čemu onda čuđenje rastu nezaposlenosti i ovaj pad u Amera?
Evo ima ih još koji se čude…
Goldman Sachs Changes U.S. Jobs Forecast to Show Larger Cuts
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aLDj5Fgz5uYw
Goldman Sachs Group Inc. today said the economy probably lost more jobs in September than it previously anticipated, citing “disappointing” economic data including the number of people receiving jobless benefits.
sad je je najvažnije tržište rada jer je ono zadnje koje reagira i jedino još nije našlo svoje dno, tako da iz moje perspektive najvažnije izvješće je došlo lošije od očekivanja.
Osim toga, prethodni ovakav pad indeksa je bio 02.07. kada su objavili podatke o nezaposlenosti, odnosno da je najveća u posljednjih 26 godina. Upravo to trenutno ima najveću težinu među svim izvješćima.
http://finance.yahoo.com/news/Manufacturing-employment-data-apf-2632850236.html?x=0
Početkom iduće godine očekuju unemployment rate od 10%, a šta ako već sutra izađe izvješće o 10%?!
oni koji nisu sutra će prodavati!!!
EU pada već 3. dan za redom, isto i USA
pad DAX-a je npr. danas čak -2,13%, FTSE -1,68%…a crobex koje predstavlja krahiralo HR gospodarstvo danas je porastao +0,71%, prekjučer čak +1,80%
sutra sve dolazi na naplatu, bit će rasprodaja dosad neviđena [embarass]
[/quote]
Jel to imaš puno para, kralju [shocked]
[/quote]
Ima puno nade i zelja. Rasprodaju kao u najvecim padovima kakve smo dobar dio nas prezivjeli bogami sutra nece vidjeti
većina makropokazatelja je i bila ok. ali već jučer kada su amerikanci u par minuta potonuli na temelju lošijeg chicago manufacturing indexa se vidjelo da se ne obaziru puno na dobre vijesti a svaka loša izaziva lupanje po bidu. danas ista priča, odlični home sales su prošli nezapaženo dok je loš manufacuting index bio dovoljan za tumble.
sutra dolaze bitne unemployment objave, ako sve budu bolje od očekivanja mogao bi ovo ispast bear trap ali mislim da ako i samo jedan od nekoliko pokazatelja bude lošiji da će se korekcija nastaviti, što smatram vjerojatnijom opcijom.
u tom slučaju i crobex lako moguće na cca 2040-2050
generalni trend (koji je počeo 9.3.) imho i dalje up
Nije ti to sokole nego je i tamo kao i kod nas. Oni su malverzacije i izmislili.
Kada im odgovara pad ili ga dogovore, onda će naći bilo koji razlog da ga obrazlože, kao što su to napravili i danas bez obzira uza sve dobre dobre vijesti koje su ujedno danas objavili.
Isto ti je i za suprotno.
Samo se je simptomatično na našoj burzi danas dogodilo da se na njihov minus preko jedan posto odgovorilo jakom kupnjom po pojedinim dionicama i dizanjem indexa.U neke druga vremena mi bismo potegli dolje najmanje duplo.
E sada neka tehničari daju pojašnjenje
[/quote]
Ne slažem se ni najmanje a ovakvo razmišljanje slično tvom često susrećem kod ljudi koji površno prate burzu (ne kažem da si i ti jedan od takvih). Naš poznati bloger je dao dobar primjer da kada je jabuka trula dovoljan je lagani trzaj crva da ona padne sa stabla. Površan promatrač bi rekao da je glupo ta tako mali potez izazove tako velik pad a oni sposobniji sagledati više faktora će uočiti da kada se nakupi dovoljno razloga za nešto tada je i najmanji okidač dovoljan.
pozdrav
[/quote]
Kolega dragi, pusti ti tog blogera koji čeka do 22:00 i onda da je projekcije za sutra. A projekcije su mu dvosmislene tj moglo bi gore a možda i dole.
A ako slučajno raste onda ne piše ništa po dva tri dana, navodno bolestan ili zauzet.
Toliko o blogeru i truloj jabuci.
[/quote]
Ti govoriš očito o Vladu (kojeg niti čitam niti me zanima) a ja govorim o Nenadu Bakiću.
Evo i link.
http://trzistakapitala.wordpress.com/
Priča o jabuci i crvu je vrlo dobra metafora a tko je u pravu od nas dvoje može najbolje reći moj i tvoj brokerski račun, što vjerojatno nećemo nikad saznati.
Al stav da su uvijek drugi krivi i da je sve namješteno je uvijek neraskidivo vezan uz gubitnike.
Početkom iduće godine očekuju unemployment rate od 10%, a šta ako već sutra izađe izvješće o 10%?!
To je podjednako kao da kažeš šta ako sutra izađe 9,5%. Čak i ako bude loše, pitanje je hoće li to biti dovoljno jako da pukne trend…
većina makropokazatelja je i bila ok. ali već jučer kada su amerikanci u par minuta potonuli na temelju lošijeg chicago manufacturing indexa se vidjelo da se ne obaziru puno na dobre vijesti a svaka loša izaziva lupanje po bidu. danas ista priča, odlični home sales su prošli nezapaženo dok je loš manufacuting index bio dovoljan za tumble.
Ne bi nužno rekao da su vijesti uzrok ovoga. Može biti obična kapitalizacija dobiti, buy on rumours sell on news. Sve ćemo vidjeti sutra uostalom [thumbsup]
sutra dolaze bitne unemployment objave, ako sve budu bolje od očekivanja mogao bi ovo ispast bear trap ali mislim da ako i samo jedan od nekoliko pokazatelja bude lošiji da će se korekcija nastaviti, što smatram vjerojatnijom opcijom.
u tom slučaju i crobex lako moguće na cca 2040-2050
generalni trend (koji je počeo 9.3.) imho i dalje up
Nije ti to sokole nego je i tamo kao i kod nas. Oni su malverzacije i izmislili.
Kada im odgovara pad ili ga dogovore, onda će naći bilo koji razlog da ga obrazlože, kao što su to napravili i danas bez obzira uza sve dobre dobre vijesti koje su ujedno danas objavili.
Isto ti je i za suprotno.
Samo se je simptomatično na našoj burzi danas dogodilo da se na njihov minus preko jedan posto odgovorilo jakom kupnjom po pojedinim dionicama i dizanjem indexa.U neke druga vremena mi bismo potegli dolje najmanje duplo.
E sada neka tehničari daju pojašnjenje
[/quote]
Ne slažem se ni najmanje a ovakvo razmišljanje slično tvom često susrećem kod ljudi koji površno prate burzu (ne kažem da si i ti jedan od takvih). Naš poznati bloger je dao dobar primjer da kada je jabuka trula dovoljan je lagani trzaj crva da ona padne sa stabla. Površan promatrač bi rekao da je glupo ta tako mali potez izazove tako velik pad a oni sposobniji sagledati više faktora će uočiti da kada se nakupi dovoljno razloga za nešto tada je i najmanji okidač dovoljan.
pozdrav
[/quote]
Kolega dragi, pusti ti tog blogera koji čeka do 22:00 i onda da je projekcije za sutra. A projekcije su mu dvosmislene tj moglo bi gore a možda i dole.
A ako slučajno raste onda ne piše ništa po dva tri dana, navodno bolestan ili zauzet.
Toliko o blogeru i truloj jabuci.
[/quote]
Ti govoriš očito o Vladu (kojeg niti čitam niti me zanima) a ja govorim o Nenadu Bakiću.
Evo i link.
http://trzistakapitala.wordpress.com/
Priča o jabuci i crvu je vrlo dobra metafora a tko je u pravu od nas dvoje može najbolje reći moj i tvoj brokerski račun, što vjerojatno nećemo nikad saznati.
Al stav da su uvijek drugi krivi i da je sve namješteno je uvijek neraskidivo vezan uz gubitnike.
[/quote]
Dakle niti u jednom trenutku se nisam spustio na osobnu razinu kao što si ti to napravio sada.
Samo spominjanje usporedbe računa i dobiti govori o posjedovanju argumenata za daljnji dialog ali i takodjer o karekteru i kompleksima osobe koja piše.
I dalje nisi polemizirao poantu mojeg pisanja a to je uz minus od -1% u USA kod nas se u isti čas udarilo po kupnji na velikom broju dionica.O ovome si morao raspravljati i to je tema za izmjenjivanje mišljenja i gdje sam ja rado želio razmjeniti mišljenja sa ostalim kolegama pa i s tobom, a ne čije je nešto VEĆE.
I ako te to zadovoljava, DA gubitnik sam.
Ne bi nužno rekao da su vijesti uzrok ovoga. Može biti obična kapitalizacija dobiti, buy on rumours sell on news. Sve ćemo vidjeti sutra uostalom [thumbsup]
[/quote]
Slažem se da nisu uzrok al jesu povod.
ovo budi uspomene na ovo vrijeme u 2008.
Dow
9,509.28 -203.00 (-2.09%)
S&P 500
1,029.85 -27.23 (-2.58%)
Nasdaq
2,057.48 -64.94 (-3.06%)
jesu li to ameri probudili grizlija ?
i Europa je žestoko okinula jučer, treći dan za redom. DAX je potonuo kao kamen –2,13%, FTSE -1,68%
bit će žestoko otvaranje kod nas u 10.00 jer je očito da je bull puknuo kao napuhani balon, a medvjedi se vraćaju na velika vrata!! dok su svi žestoko padali, mi smo u zadnja 3 dana narasli oko +2,3% !??!
u 10.00 kreće najbrži prst i istresanje dok su još visoke cijene dionica [bye]
Sve što je raslo u 15dana stopi se za dva dana. Ne pamtim kad je neki index rastao 3% kao što je sada nasdaq potonuo.Bojim se da medo još ne spava zimski san.
A još gore je da mi rast nismo ni odradili. Izgleda da i nečemo
ovo budi uspomene na ovo vrijeme u 2008.
Dow
9,509.28 -203.00 (-2.09%)
S&P 500
1,029.85 -27.23 (-2.58%)
Nasdaq
2,057.48 -64.94 (-3.06%)
jesu li to ameri probudili grizlija ?
i Europa je žestoko okinula jučer, treći dan za redom. DAX je potonuo kao kamen –2,13%, FTSE -1,68%
bit će žestoko otvaranje kod nas u 10.00 jer je očito da je bull puknuo kao napuhani balon, a medvjedi se vraćaju na velika vrata!! dok su svi žestoko padali, mi smo u zadnja 3 dana narasli oko +2,3% !??!
u 10.00 kreće najbrži prst i istresanje dok su još visoke cijene dionica [bye]
[/quote]
lijepo je biti 100 % u kešu [wink] iako .. uvijek je moguće da se ovo pokaže kao bear trap [huh]