Što se tiče USA tu i dalje stojim kod moje prijašnje iznesene teze, jer danas im je najvažniji izvještaj dana bio pozitivniji i to više od očekivanog i opet su zaronili dolje a razlog banalan i nebitan.
ne slažem se s ničim manje više, a jedino mi je simptomatično to da vidiš teorije zavjere u svemu, bio ti davis cup ili dow jones.
tržište nekretnina je bilo najvažnije na proljeće, tad je i botomiralo i nakon proljeća su sva izvješća bitna za nekretnine bila bolja od očekivanja, time je ta priča zavšena za neko vrijeme.
sad je je najvažnije tržište rada jer je ono zadnje koje reagira i jedino još nije našlo svoje dno, tako da iz moje perspektive najvažnije izvješće je došlo lošije od očekivanja.
[/quote]
Drago mi je Mr.James da sam uspio izvući iz tebe malo više rečenica od onih tvojih kratkih i sarkastičnih.
Drugi puta ne vadi samo pojedine pasuse nego cijeli tekst pa ga komentiraj.
Što se tiče USA i njihove burze to možete ovim novim ovčicama objašnjavati i navlačiti ih da je ovo radi tržišta rada, prodaje kuća i šatora, slabe prodaje rezervnih guma i jogija i čačkalica i već što ne, ali nemojte meni.
Pozdrav
Znalo se da će nezaposlenost rasti. Čim će više rasti znači da će prije doći do preokreta tj. oporavka gospodarstva
Možeš li malo pojasniti ovu mudrost, odnosno kako će to što veća nezaposlenost dovesti do bržeg oporavka gospodarstva?
Svakako čudno. Znalo se da će nezaposlenost rasti. Čim će više rasti znači da će prije doći do preokreta tj. oporavka gospodarstva i logički je da indexi upravo sada i rastu. Ja mislim da ovo sad prodaju dioničari koji nisu pročtali nijednu knjigu o dionicama. A s druge strane netko i kupuje. Mislim da su s kupovne strane puno puno pametniji ljudi.
znaci ti mislis da kupuju oni koji su procitali knjige o dionicama???
pofuk
Znalo se da će nezaposlenost rasti. Čim će više rasti znači da će prije doći do preokreta tj. oporavka gospodarstva
Možeš li malo pojasniti ovu mudrost, odnosno kako će to što veća nezaposlenost dovesti do bržeg oporavka gospodarstva?
[/quote]
KAKAV KRALJ! OBJASNI NAM TO KOLEGA hvala….
Kad nezaposlenost dođe do dna onda nastupa rast zaposlenosti i zadnja faza oporavka gospodarstva jer sve ostale faze su već započele. I normalno tada će već dionice biti jako skupe. Znaju to jako dobro ovi koji danas kupuju. Pa zar ne trube svi još od ožujka da je oporavak počeo a da će nezaposlenost rasti ne samo nego i iduće godine. Čemu onda čuđenje rastu nezaposlenosti i ovaj pad u Amera? Ovo je samo istresanje drhtavaca a za nas jako dobro jer bi ujutro futuresi mogli biti u debelom plusu. jedino ak se nekaj jako loše dogodilo a mi to još neznamo.
Obama dobio svinjsku gripu, Mrkelica ftrgla nogu i sl. [lol]
Svakako čudno. Znalo se da će nezaposlenost rasti. Čim će više rasti znači da će prije doći do preokreta tj. oporavka gospodarstva i logički je da indexi upravo sada i rastu. Ja mislim da ovo sad prodaju dioničari koji nisu pročtali nijednu knjigu o dionicama. A s druge strane netko i kupuje. Mislim da su s kupovne strane puno puno pametniji ljudi.
znaci ti mislis da kupuju oni koji su procitali knjige o dionicama???
pofuk
[/quote]
Prvenstveno oni koji su ih pisali. Da i ja sam kupio tokom ljeta dok su svi analitičari govorili da će nezaposlenost još padati. pa to znamo svi. Čim jače pada to prije i više će burza rasti. Piše u SVIM knjigama. O dionicama naravno. [thumbsup]
kakav kraj [bye]
Ne slušaju me baš Ameri.. [lol]
Sutra futuresi preko plus 1, to te ja pitam. Dosta smo mi padali dok su oni rasli. Sad idemo opet suprotno. [thumbsup]
[/quote]
Ako što prije nitko više ne bude radio, prvi slijedeći korak je da se bar netko zaposli.
[thumbsup]
[/quote]
Jednostavno. Tko ne radi nebre ni kvara delati. Npr. kad bi kod nas otpustil bar 50 000 ljudu na ključnim mjestima krenulo bi nas ko Švicarce. [lol]
[/quote]
Ako što prije nitko više ne bude radio, prvi slijedeći korak je da se bar netko zaposli.
[thumbsup]
[/quote]
I koliki je to porast iz 0 zaposlenih na 1 zaposlenog?
Jako mnogo! [thumbsup]