većina makropokazatelja je i bila ok. ali već jučer kada su amerikanci u par minuta potonuli na temelju lošijeg chicago manufacturing indexa se vidjelo da se ne obaziru puno na dobre vijesti a svaka loša izaziva lupanje po bidu. danas ista priča, odlični home sales su prošli nezapaženo dok je loš manufacuting index bio dovoljan za tumble.
sutra dolaze bitne unemployment objave, ako sve budu bolje od očekivanja mogao bi ovo ispast bear trap ali mislim da ako i samo jedan od nekoliko pokazatelja bude lošiji da će se korekcija nastaviti, što smatram vjerojatnijom opcijom.
u tom slučaju i crobex lako moguće na cca 2040-2050
generalni trend (koji je počeo 9.3.) imho i dalje up
Nije ti to sokole nego je i tamo kao i kod nas. Oni su malverzacije i izmislili.
Kada im odgovara pad ili ga dogovore, onda će naći bilo koji razlog da ga obrazlože, kao što su to napravili i danas bez obzira uza sve dobre dobre vijesti koje su ujedno danas objavili.
Isto ti je i za suprotno.
Samo se je simptomatično na našoj burzi danas dogodilo da se na njihov minus preko jedan posto odgovorilo jakom kupnjom po pojedinim dionicama i dizanjem indexa.U neke druga vremena mi bismo potegli dolje najmanje duplo.
E sada neka tehničari daju pojašnjenje
[/quote]
Ne slažem se ni najmanje a ovakvo razmišljanje slično tvom često susrećem kod ljudi koji površno prate burzu (ne kažem da si i ti jedan od takvih). Naš poznati bloger je dao dobar primjer da kada je jabuka trula dovoljan je lagani trzaj crva da ona padne sa stabla. Površan promatrač bi rekao da je glupo ta tako mali potez izazove tako velik pad a oni sposobniji sagledati više faktora će uočiti da kada se nakupi dovoljno razloga za nešto tada je i najmanji okidač dovoljan.
pozdrav
Premješteno iz teme: Što smo danas tržili ?
nisu svi prodavali Volksbank
oni koji nisu sutra će prodavati!!!
EU pada već 3. dan za redom, isto i USA
pad DAX-a je npr. danas čak -2,13%, FTSE -1,68%…a crobex koje predstavlja krahiralo HR gospodarstvo danas je porastao +0,71%, prekjučer čak +1,80%
sutra sve dolazi na naplatu, bit će rasprodaja dosad neviđena [embarass]
većina makropokazatelja je i bila ok. ali već jučer kada su amerikanci u par minuta potonuli na temelju lošijeg chicago manufacturing indexa se vidjelo da se ne obaziru puno na dobre vijesti a svaka loša izaziva lupanje po bidu. danas ista priča, odlični home sales su prošli nezapaženo dok je loš manufacuting index bio dovoljan za tumble.
sutra dolaze bitne unemployment objave, ako sve budu bolje od očekivanja mogao bi ovo ispast bear trap ali mislim da ako i samo jedan od nekoliko pokazatelja bude lošiji da će se korekcija nastaviti, što smatram vjerojatnijom opcijom.
u tom slučaju i crobex lako moguće na cca 2040-2050
generalni trend (koji je počeo 9.3.) imho i dalje up
Nije ti to sokole nego je i tamo kao i kod nas. Oni su malverzacije i izmislili.
Kada im odgovara pad ili ga dogovore, onda će naći bilo koji razlog da ga obrazlože, kao što su to napravili i danas bez obzira uza sve dobre dobre vijesti koje su ujedno danas objavili.
Isto ti je i za suprotno.
Samo se je simptomatično na našoj burzi danas dogodilo da se na njihov minus preko jedan posto odgovorilo jakom kupnjom po pojedinim dionicama i dizanjem indexa.U neke druga vremena mi bismo potegli dolje najmanje duplo.
E sada neka tehničari daju pojašnjenje
[/quote]
Ne slažem se ni najmanje a ovakvo razmišljanje slično tvom često susrećem kod ljudi koji površno prate burzu (ne kažem da si i ti jedan od takvih). Naš poznati bloger je dao dobar primjer da kada je jabuka trula dovoljan je lagani trzaj crva da ona padne sa stabla. Površan promatrač bi rekao da je glupo ta tako mali potez izazove tako velik pad a oni sposobniji sagledati više faktora će uočiti da kada se nakupi dovoljno razloga za nešto tada je i najmanji okidač dovoljan.
pozdrav
[/quote]
Kolega dragi, pusti ti tog blogera koji čeka do 22:00 i onda da je projekcije za sutra. A projekcije su mu dvosmislene tj moglo bi gore a možda i dole.
A ako slučajno raste onda ne piše ništa po dva tri dana, navodno bolestan ili zauzet.
Toliko o blogeru i truloj jabuci.
A što se tiče ovog drugog, samo sam iznio zapažanje da su danas naši udarili po kupnji ili ti ga asku na minus USA od cca.-1%. Dakle nešto je tu simptomatično zar ne.
Što se tiče USA tu i dalje stojim kod moje prijašnje iznesene teze, jer danas im je najvažniji izvještaj dana bio pozitivniji i to više od očekivanog i opet su zaronili dolje a razlog banalan i nebitan.
Do sada praktički od kada je krenula kriza na svaku pozitivnu vijest reagiraju sa debelim minusom, a ako ptratiš burzu znat ćeš na koje primjere mislim.
Samo zadnji primjer ti navodim kada je G20 u nedelju objavio tako pozitivne rezultate, a oni na to reagiraju minusom.Samo mi nemoj reći i ti kao neki naši analitičari da je to uračunato u cijene, jer mi se više riga od takvih objašnjenja.
A što se tiče površnosti, mislim da nisam jedan od tih.
Pozdrav i tebi.
Odlično se brodari drže, svaki brodar je u većem minusu od bilo koje sastavnice DJI indeksa!
http://finance.yahoo.com/q/cq?s=AA,AXP,BA,BAC,CAT,CSCO,CVX,DD,DIS,GE,HD,HPQ,IBM,INTC,JNJ,JPM,KFT,KO,MCD,MMM,MRK,MSFT,PFE,PG,T,TRV,UTX,VZ,WMT,XOM&d=e
[/quote]
E moj sinko onda ti neznaš što znači tonut, kada je indeks od -1.50 – 2%
GM, Ford, Chrysler Sales Fall as ‘Clunkers’ Aid Ends
September sales at GM, the largest U.S. automaker, slid 47 percent on an adjusted basis, worse than the 44 percent decline projected by 6 analysts. Ford, the second-largest U.S. automaker, fell 8.9 percent on an adjusted basis, worse than the 5 percent average of 6 analysts’ estimates.
The decline on that basis was 44 percent for Auburn Hills, Michigan-based Chrysler, matching the average of 5 estimates. Nissan’s adjusted decrease was 11 percent, compared with 2 analysts’ estimates of 7.1 percent. Deliveries probably dropped 9.7 percent at Toyota City, Japan-based Toyota Motor Corp., according to 2 analysts.
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=a0QFjrJ95Kkk
oni koji nisu sutra će prodavati!!!
EU pada već 3. dan za redom, isto i USA
pad DAX-a je npr. danas čak -2,13%, FTSE -1,68%…a crobex koje predstavlja krahiralo HR gospodarstvo danas je porastao +0,71%, prekjučer čak +1,80%
sutra sve dolazi na naplatu, bit će rasprodaja dosad neviđena [embarass]
[/quote]
Jel to imaš puno para, kralju [shocked]
Vidim da ovdje ima par kolega koji izvješća tumače kao golove, odnosno svako izvješće je 1 gol pa ko da više, npr. danas je 5:2 za nas pa bi i indeksi trebali rasti. Nije to baš tako, a nakon sutrašnjih izvješća bi i težina pojedinog mogla biti još i jasnija.
Evo nešto o pojedinim izvješćima i usporedba s prethodnim razdobljem …
Weak Manfacturing Signal Slow U.S. Recovery
11:10 AM New York – Weak manufacturing report sent another alert to investors that the pace of U.S. economic recovery is likely to be weak. Manufacturing activity expanded but at a slower pace in September. Construction spending increased in August and weekly jobless claims advanced.
Stocks in early trading in New York declined after the release of manufacturing report. The private report indicated that the measure of manufacturing activities in September decreased to 52.6 from 52.9 August when most economists were looking the index to inch higher. The index is prepared and tracked by the Institute for Supply Management.
The various sub indexes showed an increase but at a slower pace indicating that the economy may in the process of recovery but the pace of rebound will be uneven.
The index of export orders fell to 55 from 55.5 and the employment index decreased 46.2 to from 46.4.
The recent rise in manufacturing has been supported by the cash-for-clunker program that acted as a catalyst to sell 700,000 vehicles.
Construction Spending Soft
Other government reports indicated mixed signals. Construction spending increased 0.8% in August from July but fell 11.6% from a year ago.
Private construction spending increased 1.8% to a seasonally adjusted rate of $622.1 billion of which residential construction gained 4.7% to $249.5 billion
Public spending decreased 1.1% to $319.8 billion and education spending was unchanged at $89.2 billion and highway construction spending edged up 0.8% to $85.2 billion.
Personal Income Rises in August
August personal income increased 0.2% and matching the July rate and disposable income increased 0.1% to after falling at a rate o 0.2%. Personal consumption expenditure increased 1.3%.
Real disposable income decreased 0.2% in August, compared with a decrease of 0.1% in July. Real PCE increased 0.9%, compared with an increase of 0.2%.
Weekly Jobless Claims on the Rise
The seasonally adjusted initial claims in the week ending Sept 26 increased 17,000 to 551,000 from the revised 534,000 in the previous week.
The preliminary read on the unemployment in the last week showed 4.6% rate matching the rate in the previous week. The number of people claiming jobless benefits decreased 70,000 to 6.09 million from the prior week and 4-week moving average decreased 39,250 to 6.15 million.
The fiscal year-to-date average for seasonally adjusted insured unemployment for all programs is 5.665 million.
sve upućuje da će smjer ići suprotno od predviđanja, bar je teko do sada bilo u 90% slučajeva.
kada smo očekivali stopostotni rast padali smo, kada očekujemo siguran pad to traje do 12 sati i onda se šiba gore.
temelju toga ići ćemo dolje i vrlo vrlo brzo uzlaznim trendom gore a tako će i ameri sigurno 90%
Što se tiče USA tu i dalje stojim kod moje prijašnje iznesene teze, jer danas im je najvažniji izvještaj dana bio pozitivniji i to više od očekivanog i opet su zaronili dolje a razlog banalan i nebitan.
ne slažem se s ničim manje više, a jedino mi je simptomatično to da vidiš teorije zavjere u svemu, bio ti davis cup ili dow jones.
tržište nekretnina je bilo najvažnije na proljeće, tad je i botomiralo i nakon proljeća su sva izvješća bitna za nekretnine bila bolja od očekivanja, time je ta priča zavšena za neko vrijeme.
sad je je najvažnije tržište rada jer je ono zadnje koje reagira i jedino još nije našlo svoje dno, tako da iz moje perspektive najvažnije izvješće je došlo lošije od očekivanja.
Jel i vama šteka ova stranica?
http://www.cfdspros.com/indices/world-indices
Svakako čudno. Znalo se da će nezaposlenost rasti. Čim će više rasti znači da će prije doći do preokreta tj. oporavka gospodarstva i logički je da indexi upravo sada i rastu. Ja mislim da ovo sad prodaju dioničari koji nisu pročtali nijednu knjigu o dionicama. A s druge strane netko i kupuje. Mislim da su s kupovne strane puno puno pametniji ljudi.