moze li mi netko od vas koji ste zadovoljni danasnjm i jucerasnnjim makropokazateljima u sad-u dati jedan smisleni argument po cemu su oni dobri?
ili nema smisla argumentirano razgovarati i dovoljno je napisati 4 izvjestaja 3 dobra i nema vise korekcije?
moze li mi netko od vas koji ste zadovoljni danasnjm i jucerasnnjim makropokazateljima u sad-u dati jedan smisleni argument po cemu su oni dobri?
ili nema smisla argumentirano razgovarati i dovoljno je napisati 4 izvjestaja 3 dobra i nema vise korekcije?
većina makropokazatelja je i bila ok. ali već jučer kada su amerikanci u par minuta potonuli na temelju lošijeg chicago manufacturing indexa se vidjelo da se ne obaziru puno na dobre vijesti a svaka loša izaziva lupanje po bidu. danas ista priča, odlični home sales su prošli nezapaženo dok je loš manufacuting index bio dovoljan za tumble.
sutra dolaze bitne unemployment objave, ako sve budu bolje od očekivanja mogao bi ovo ispast bear trap ali mislim da ako i samo jedan od nekoliko pokazatelja bude lošiji da će se korekcija nastaviti, što smatram vjerojatnijom opcijom.
u tom slučaju i crobex lako moguće na cca 2040-2050
generalni trend (koji je počeo 9.3.) imho i dalje up
većina makropokazatelja je i bila ok. ali već jučer kada su amerikanci u par minuta potonuli na temelju lošijeg chicago manufacturing indexa se vidjelo da se ne obaziru puno na dobre vijesti a svaka loša izaziva lupanje po bidu. danas ista priča, odlični home sales su prošli nezapaženo dok je loš manufacuting index bio dovoljan za tumble.
sutra dolaze bitne unemployment objave, ako sve budu bolje od očekivanja mogao bi ovo ispast bear trap ali mislim da ako i samo jedan od nekoliko pokazatelja bude lošiji da će se korekcija nastaviti, što smatram vjerojatnijom opcijom.
[/quote]
Nije ti to sokole nego je i tamo kao i kod nas. Oni su malverzacije i izmislili.
Kada im odgovara pad ili ga dogovore, onda će naći bilo koji razlog da ga obrazlože, kao što su to napravili i danas bez obzira uza sve dobre dobre vijesti koje su ujedno danas objavili.
Isto ti je i za suprotno.
Samo se je simptomatično na našoj burzi danas dogodilo da se na njihov minus preko jedan posto odgovorilo jakom kupnjom po pojedinim dionicama i dizanjem indexa.U neke druga vremena mi bismo potegli dolje najmanje duplo.
E sada neka tehničari daju pojašnjenje
[/quote]
Kolega kako objašnjavate činjenicu da i nakon toga što se vidjelo da je USA otvirala sa minusom od 1% u nas je nastupuio stampedo po asku na svim dionicama da je to bilo na njih par moglo bi se reći da je bilo slučajno ali skoro na svima je slijedio udar po asku.
…. generalni trend (koji je počeo 9.3.) imho i dalje up
Slažem se. Ako i bude višednevne korekcije, mislim da to više neće ni iz bliza biti panična rasprodaja koju neki priželjkuju. Komentari na WEB stranicama CNN i CNBC su zadnjih tjedana većinom bili da će korekcija, ukoliko je bude, biti između 7% i 10%, no nitko ne zna da li će se i kada će se dogoditi.
Ne može se zanemariti da ipak dolazi sve više dobrih, a sve manje loših vijesti, a recesija je prema većini mišljenja ipak na kraju. To na koncu izjavljuju i FED i MMF i Svjetska banka i ECB.
Rujan je također počeo sa crvenilom, predviđala se značajna korekcija, a rujan se nakon par dana suprotno svim očekivanjima zazelenio.
To doduše ne mora ništa značiti, ali rujan je inače bio mjesec koji za psihologiju investitora u USA ima negativan predznak, odnosno većinom su se u rujnu očekivale korekcije naniže.
Da li će se u listopadu dogoditi rujanska korekcija ili neće? Vrlo brzo ćemo vidjeti.
Adios amigos ! [smiley]
po meni ameri se polako pripremaju za nedolazece izvjestaje i ne trebali sto se tice mene nize sp ispod 995 prva je aloca to ce dati dalju potvrdu rastu ili stagnaciji ne vjerujem u neki ozbiljni pad
Jučer je ADP došo loš (250k>200k), danas unemployment claims također (550k>530K), ne vjerujem da će sutra non farm bit puno bolji.
Osim ak im Lucas Baby i Mike Bundy nisu zaposlili po 20 000 rođaka svaki u Washingtonu. [lol]
Jučer je ADP došo loš (250k>200k), danas unemployment claims također (550k>530K), ne vjerujem da će sutra non farm bit puno bolji.
Osim ak im Lucas Baby i Mike Bundy nisu zaposlili po 20 000 rođaka svaki u Washingtonu. [lol]
[/quote]
Podatci nisu loši. To se vidi po dolaru – on raste!
Stvar se mora vratiti dobrano natrag 94-500 i onda u proboj cenera jer mi se to čini jednom ozbiljnom psihološkom barijerom. Kad se to probije više ništa ne će biti kao prije. Da li sutra ? Sumnjam. Za to bi trebalo više radnih dan a u nizu. Idući tjedan će svakako biti zanimljiv.
Nisam gleda koje dionice vuču kaubojski index dolje, ali brodari se jako dobro drže.
Odlično se brodari drže, svaki brodar je u većem minusu od bilo koje sastavnice DJI indeksa!
http://finance.yahoo.com/q/cq?s=AA,AXP,BA,BAC,CAT,CSCO,CVX,DD,DIS,GE,HD,HPQ,IBM,INTC,JNJ,JPM,KFT,KO,MCD,MMM,MRK,MSFT,PFE,PG,T,TRV,UTX,VZ,WMT,XOM&d=e