Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Everything will be fine, tj. kao što je Buffet prije godinu dana rekao, american economy will be fine i fakat je. Živo Buffet!!! [thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

o.k. shvatio sam, misliš na ask, koji ti izgleda šupalj. A možeš li meni, laiku, objasniti zašto bi INA trebala biti lansirana? Ono, o izdvajanju plinskog biznisa znam. Ima li još koji razlog?

Neće biti samo INA lansirana nego i svi ostali…ako do lansiranja dođe!
Očekuju se izvještaji iz Amerike kroz narednih sat vremena o nezaposlenosti, proizvodnji…
Ako budu dobra, bit će lansiranja zadnjih sat vremena, neko će bit lansiran više, netko manje!
Svi upravo to i čekaju, zato su kupnje i prodaje tako oprezne danas!
Osobno smatram da će INA biti lansirana više od ostalih!
[/quote]
Misliš na ovo:

Thu Oct 01 Release Impact For Actual Expected Prior
8:30 AM Personal Income Aug – 0.1% 0.0%
8:30 AM Personal Spending Aug – 1.1% 0.2%
8:30 AM Initial Claims 09/26 – 535K 530K
8:30 AM Continuing Claims 09/19 – 6170K 6138K
10:00 AM Construction Spending Aug – -0.1% -0.2%
10:00 AM ISM Index Sep – 54.0 52.9
10:00 AM Pending Home Sales Aug – 1.0% 3.2%
2:00 PM Auto Sales Sep – NA NA
2:00 PM Truck Sales Sep – NA NA

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Očito me si više ne čini da će se dogoditi lansiranje na INI čim stavite nalog netko vas preskoči i to sa velikim nalogom a to nisu nikako mali i lijepo je imati dionicu gdje nema burek investitora.

Kolega, gdje ti vidiš veliki nalog na INI? Evo ja stavio i naočale pa ga ne mogu vidjeti. Pa koliko sam na brzinu izračunao cijeli bid u prvih 10 naloga jedva je pola milje……..ili sam nešto propustio?
[/quote]
Propustili ste pogledati prodaju koja izgleda tako jadno da je to nevjerovatno, ne znam koliko pratite trgovanje ali čim netko proda po bidu odmah se stavlja veći nalog i sa većom cijenom po čemu se da zaključiti da je netko opasno zagrizao i da uz jedan zeleni dan vanka ovdje slijedi pravo lansiranje.
[/quote]
o.k. shvatio sam, misliš na ask, koji ti izgleda šupalj. A možeš li meni, laiku, objasniti zašto bi INA trebala biti lansirana? Ono, o izdvajanju plinskog biznisa znam. Ima li još koji razlog?
[/quote]
Evo recimo da je i ovo jedan od razloga.

Golemi porast profita MOL-a

MAĐARSKA NAFTNA KOMPANIJA MOL ostvarila je odlične poslovne rezultate tijekom drugog kvartala ove godine. Neto dobit kompanije u tom periodu iznosila je 950 milijuna dolara, što je čak 56 posto više od istog perioda lani. Ta vijest razveselit će sve MOL-ove dioničare, s obzirom na to da je kompanija proteklih devet mjeseci kontinuirano poslovala s gubitkom. Jedan od glavnih razloga takvog pozitivnog trenda u poslovanju bio je porast tečaja forinte u odnosu na dolar i euro, čime su smanjeni i vanjski dugovi kompanije.

Neće biti samo INA lansirana nego i svi ostali…ako do lansiranja dođe!
Očekuju se izvještaji iz Amerike kroz narednih sat vremena o nezaposlenosti, proizvodnji…
Ako budu dobra, bit će lansiranja zadnjih sat vremena, neko će bit lansiran više, netko manje!
Svi upravo to i čekaju, zato su kupnje i prodaje tako oprezne danas!
Osobno smatram da će INA biti lansirana više od ostalih!

4 izveštaja izašla, 3 bolja od očekivanih a jedan u skladu s očekivanjima. Ako ja dobrom vidim! [thumbsup]

Weekly Jobless Claims up 17K to 551K; Personal Income Up 0.2%; Spending Up 0.3%; (click for story)

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

4 izveštaja izašla, 3 bolja od očekivanih a jedan u skladu s očekivanjima. Ako ja dobrom vidim! [thumbsup]

je, slušam i ja na bloombergu…vidiš dobro!
[thumbsup]

8:30 AM Personal Income Aug 0.2% 0.1% 0.2%
8:30 AM Personal Spending Aug 1.3% 1.1% 0.3%
8:30 AM Initial Claims 09/26 551K 535K 534K
8:30 AM Continuing Claims 09/19 6090K 6170K 6160K

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

dobro je to
još malo dobivaju otkaze al ovo drugo je prihvatljivo

sad bi i ja mogo u ameriku tamo počinje nova era kapitaljizma

he who dares wins rekao bi dellboy

Postanite Eu-robovi

Nema više korekcije.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Nema više korekcije.

Mda…

DB-DOW Jones Realtime Chart Indikation
Realtime:
9.642,00
-0,72%
Vortag: 9.712,28

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

E moj Ozrene ili borism, da li ćeš sada stresti BZJK po bidu i sve prebaciti u Ameriku, ili ćeš i dalje tvrditi da Tvoj Božjakovina više vrijedi od Citygroupa?
dobro je to
još malo dobivaju otkaze al ovo drugo je prihvatljivo

sad bi i ja mogo u ameriku tamo počinje nova era kapitaljizma

he who dares wins rekao bi dellboy

New Report

Close