Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Danas podosta važnih objava

Datum Vrijeme Event Za razdoblje Očekivano Prošlo Važnost

29.09.2009 15:00 S&P/CaseShiller Home Price Ind Srpanj – – 141,86 !!
29.09.2009 15:00 S&P/CS Composite-20 YoY Srpanj -14,20% -15,44% !!!
29.09.2009 16:00 Consumer Confidence Rujan 57 54,1 !!!
29.09.2009 23:00 ABC Consumer Confidence 27.ruj – – -46 !!

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

http://seebiz.eu/hr/banke/ebrd-trazi-od-dionicara-dodatnih-10-mlrd-eura-zbog-krize,57270.html

fino

S&P Case-Shiller: Home-Price Rebound Continued in July. Only 2 of 20 Metropolitan Areas Showed Declines (story developing)

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Home Prices Continue to Rebound; Up 1.2% in July

Published: CNBC Tuesday, 29 Sep 2009 | 9:08 AM ET

By: AP

A closely watched index of home prices shows year-over-year improvement for the sixth month in a row and prices in all 20 cities rose from June to July.

Reduced Price
Photo by:Seven_Null7
Reduced Price

The Standard & Poor’s/Case-Shiller home price index of 20 major cities released Tuesday rose 1.2 percent from June. Though home prices are still 13.3 percent below July a year ago, they have risen for three months straight.

The index is down about 33 percent from the peak in mid-2006. Home prices are now at levels not seen since the third quarter of 2003.

"It is slow but clearly heded in the right direction," said Yale economist David Blitzer who helps oversee the report.

Još da se CC u 16:00 poklopi i 10.000 na DJIA im ne gine do sutra

CC pao
Consumer Board Consumer Confidence Index at 53.1 in September

http://seebiz.eu/hr/analize/zagrebacka-burza-crobex-ponovno-iznad-2.200-bodova,57311.html

Ovi Ameri jednostavno ne mogu pasti i točka. [bye]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Nevjerojatni su:
– nafta pada
– bdi stagnira
– danas ključno izvješće o povjerenju – loše

Ameri ne padaju, zašto?

Niske kamatne stope u "saniranim bankama" omogućavaju pumpanje balona, a sve u cilju zarade i jačanja povjerenja ljudi da se svjetsko gospodarstvo oporavilo, a ono nije oporavljeno već su samo nastali preduvjeti za oporavak.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Po meni je ovaj bull jači od onog beara 3 puta, samo što kada pade puno se teže psihološki podnosi.
Iako za tehničare, naročito, EWT još uvijek smo u bear marketu.
Jedna od ključnih je razina ona na cca. 1070 na S&P500, a tu se stalno vrti.
Što se pokazatelja tiče oni nisu toliko "jaki" da bi tržište samo tako palo, psihologija i sve ono što pokreće tržište na jednu i drugu stranu ima puno veči utjecaj. Recimo imam podatak da je P/E na S&P500 preko 100 (ne znam je li točan), međutim, on ništa ne znači i ako ćemo gledati tehnički S&P500 može komotno i do 1200, što će reži da je FA ipak sekundarna jer da nije ne bi bilo balona kojeg smo imali donedavno.
Kada bi se svi ulagači držali FA i to istovjetno za sve, tada bi tj. ne bi imali balona jer bi se znala granica do koje se kupuje, ali kako 90% ulagača (nebitno baš točno) ne koristi FA, već suseda koji ga savjetuje ili neki na šalteru + TV + pohlepa (strah), tako imamo i opet ćemo imati balončeka, a isto tako i suprotno tome. [bye]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Izašlo zanimljivo izvješće od strane Nike.

Vaš link

Pogotovo ovaj dio sa budućim narudžbama. Centralna i istočna Europa su u banani.

Nevjerojatni su:
– nafta pada
– bdi stagnira
[/quote]

opet BDI. ma kog boli dupe za BDI? Odakle vam taj BDI? šta vam to znači? Kakav je bio BDI u najvećem bullu devedesetih? Kakve on veze ima i sa čim?

I'LL BE BACK

Po meni je ovaj bull jači od onog beara 3 puta, samo što kada pade puno se teže psihološki podnosi.
Iako za tehničare, naročito, EWT još uvijek smo u bear marketu.
Jedna od ključnih je razina ona na cca. 1070 na S&P500, a tu se stalno vrti.
Što se pokazatelja tiče oni nisu toliko "jaki" da bi tržište samo tako palo, psihologija i sve ono što pokreće tržište na jednu i drugu stranu ima puno veči utjecaj. Recimo imam podatak da je P/E na S&P500 preko 100 (ne znam je li točan), međutim, on ništa ne znači i ako ćemo gledati tehnički S&P500 može komotno i do 1200, što će reži da je FA ipak sekundarna jer da nije ne bi bilo balona kojeg smo imali donedavno.
Kada bi se svi ulagači držali FA i to istovjetno za sve, tada bi tj. ne bi imali balona jer bi se znala granica do koje se kupuje, ali kako 90% ulagača (nebitno baš točno) ne koristi FA, već suseda koji ga savjetuje ili neki na šalteru + TV + pohlepa (strah), tako imamo i opet ćemo imati balončeka, a isto tako i suprotno tome. [bye]

volio bi da si u pravu ali ima nekoliko stvari u kojima sigurno nisi:
1. tek kada sp500 prijeđe 1227 odnosno 61% pada može se reći da je ono bilo dno
2. vrlo smiješno i vrlo čudno jest to što je to "dno" zaustavljeno na 666
3. relativna je stvar bull i bear jer u biti u bullu smo već jako jako dugo….računa se nakon kaj porasteš 20% od relativnog dna da si u bullu…a to je bilo davno

4. u dionicama sam i volio bih da sp500 ide barem do 78,6% ili 1380 bodova ali u to ne vjerujem…be cool and relax…

valentine svejedno smo pobjedili barona bilo kako bilo…čovjek tek danas kupuje jer smo prešli 2200 [lol] [lol] [lol]

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

New Report

Close