Bernanke’s Grand Strategy to Let the U.S. Dollar Fall
The Fed is also extending its (largely phony) end-date for printing money, from December to March.
Pa mislim da su vanjski utjecaji već odavno stvorili put za rast crobexa. Al ono što se čeka a toga nema, neka pozitivna vijest iz zemlje. A ona ne postoji… i zato niš od rasta.
samo se nadaj. nego, nisi li ti bio prije optimist? aha prodao si u krivo vrijeme pa si sad pesimist. [cool]
HANG SENG INDEX(HKSE: ^HSI)
Index Value: 21,009.45
Trade Time: 2:49AM ET
Change: 421.04 (2.05%) up
Prev Close: 20,588.41
Open: 20,889.81
Day’s Range: 20,889.81 – 21,060.53 52wk Range: 10,676.30 – 21,929.80
Pa mislim da su vanjski utjecaji već odavno stvorili put za rast crobexa. Al ono što se čeka a toga nema, neka pozitivna vijest iz zemlje. A ona ne postoji… i zato niš od rasta.
sve prodajte….inace necemo rast….
http://seebiz.eu/hr/analize/wall-street-dionice-porasle-zbog-preuzimanja,57241.html
spremite pare, danas će biti navala na kupnju pa tko da više
Nouriel Roubini: Izbjegnuta druga Velika depresija
Autor/izvor: SEEbiz
MOSKVA – Zahvaljujući poduzetim mjerama, izbjegnuta druga Velika depresija, ocijenio poznati američki ekonomist Nouriel Roubini. Svaka država koja ima previsok proračunski deficit mora povećati poreze, smanjiti rashode i obaviti takozvanu sterilizaciju suvišne novčane mase, tvrdi Roubini.
Druga Velika depresija u globalnoj ekonomiji je izbjegnuta zahvaljujući mjerama koje su vlade širom svijeta usvojile da bi se spriječilo dalje pogoršanje krize, ocijenio je u autorskom tekstu za moskovski poslovni dnevnik "Vedomosti" poznati američki ekonomist Nouriel Roubini.
On je, u tekstu pod naslovom "Klizav put", ukazao da su poduzete mjere za labavljenje novčano-kreditne politike, proračunske stimulacije i državna podrška financijskom sistemu glavni temelj na kojem se zasniva borba protiv tekuće recesije.
Roubini je ocijenio da su današnji političari uspjeli izbjeći ponavljanje velike krize sa početka tridesetih godina prošlog vijeka jer su izvukli pouke iz grešaka koje su napravljene tada, kao i tijekom recesije koja je pogodila Japan potkraj prošlog desetljeća.
Sada je glavno pitanje kako naći pravu izlaznu strategiju kada prestane primjena anti-kriznih mjera, smatra Roubini, koji je sredinom desetljeća predvidio da će se svijet suočiti s globalnim ekonomskim padom. Dalje produžavanje sadašnjih mjera usmjerenih na podizanje potražnje i stabilizaciju financijskog i cjelokupnog ekonomskog sustava, koje dosljedno primjenjuju najrazvijenije svjetske ekonomije, Roubini naziva "klizavim putem".
Takva ekonomska politika ima za osnovu snažan rast proračunskog deficita i gomilanje državnog duga, što je na dugoročnoj osnovi neodrživo, smatra Roubini, profesor poznate Biznis škole na Njujorškom sveučilištu.
Roubini ističe da bi ekonomska politika zasnovana na velikoj budžetskoj neravnoteži i rastućem državnom dugu na kraju neminovno izazvala oštru financijsku krizu, rast inflacije i stvaranje novog "napuhanog balona" na kreditnom i tržištu dionica.
Imajući u vidu te nepovoljne okolnosti, sada je ključno pitanje u vođenju ekonomske politike kako "lišiti gospodarstvo prevelikih likvidnih sredstava, normalizovati nivo kamatnih stopa i kada uvećati poreze i smanjiti javnu potrošnju", kaže Roubini.
Kad to Roubini ustvrdi, onda to ima i te kakvu težinu [thumbsup]
Kak si sad pozitivan, do jučer samo tama i mrak?
Čekao sam Roubinijevo javljanje [wink]
Pola svijeta je bearish, rekao bih 90% njih, ne znam stvarno kako misle ONI da će dionice padati?
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Sad se Europa malo zacrvenila, što je logično nakon jučerašnjeg dana, a mi ćemo naravno to popratiti dok smo jučerašnji rast gurnuli pod tepih.
Nevjerovatno je da mi sada pratimo Europu i Ameriku koji su došli na prošlogodišnje razine i na nekih 30tak posto od ATH, a mi smo na razini 2006 sa cca. 150% do ATH.
Pratiti strane burze da , ali kada Crobex bude najmanje na 3500.
Posebno je tragično što istu sudbinu dijele i tvrtke koje imaju odlične poslovne rezultate , čak i znatno bolje od prethodnih godina kada im je vrijednost dionice bila i do x 6 od današnje.
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Snažan rast u Aziji
Business.hr/Hina
Na azijskim su burzama cijene dionica jutros snažno porasle, nakon jučerašnjeg oštrog pada, jer je ulagače ohrabrio oporavak Wall Streeta, ali i tečaj dolara prema japanskom jenu.
Svijet je jedno veliko selo
Vaš link [smiley]