Koma mi je to.
alo ekipa koja je cijeli vikend nabrijavala na pad i lom burze,nekako im promaklo napomenuti ili im pak nije bilo u interesu da je ekipa i G20 proglasila pobjedu nad recesijom ,pa ne kuzim tko je ocekivao nakon toga danas pad vani…nisam htio nista komentirati,neda mi se boriti s vjetrenjacama….pozz
Croata je nešto napisao a ja to ne mogu vidjeti, ajmo moderatori pustite čovjeka da govori!!!
ovo s rujnom kako će biti strahota su ti priče za malu djecu
kao što i sam možeš vidjeti STRAH je jedan od pokretača burze pa stoga često UPOZORENJE
da će se nešto dogoditi, budi maštu, ali prije svega STRAH kod ulagača, jer vjeruju svemu napisanom tako da od straha ništa ne kupuju, ne troše, a sve je jeftino ili barem jeftinije nego prije 2 godine
kako su Ameri strašni ulagači, znaju sve teorije, ove, one, prodaju jeftinu spiku i na taj način zarađuju
pa eto tako je sve počelo s testom stresa za banke gdje su tobože procurile informacije o lošem testu, pa STRAH ulagača je bio velik, jer je taj test izlazio 2 mjeseca van, a na kraju ništa jer ionako i nije bitan, tko što ništa nije bitno. Kužiš [bye]
..gospodarstva što tvore osnovu velikih tržišta u usponu: Kina, Indija i Brazil sada su dovoljno velika da imaju značajnu vlastitu ekonomsku aktivnost, domaću potražnju koja se ne oslanja na izvoz na Zapad.
Posljetkom toga MMF procjenjuje da će velika većina (100%?) globalnog rasta 2009. potjecati od tržišta u usponu.
Premda su financijska tržišta tih zemalja povezana s financijskim tržištem SAD-a, njihova zbiljska gospodarstva prvi put u povijesti počinju stjecati stanovitu neovisnost o njemu.
Fareed Zakaria 2008.
rođen u Indiji, studirao na Yaleu, doktorirao na Harvardu, urednik u Newsweeku, Esquire ga proglasio jednim od najvažnijih ljudi 21 st., uvrštava ga se u 100 najvažnijih intelektualaca današnjice…
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Fino se netko namlatio love na APPLE dionicama
Azija je danas jako zelena http://finance.yahoo.com/intlindices?e=asia [thumbsup]
a mi trebamo naknaditi zaostatak od jučer za europom i amerikom
zlovenci su deblokirali 11 poglavlja…same dobre vijesti. burza če to danas honorirati [smiley]
čini mi se da će bit sve ljepše i ljepše, vidim zlato pada već par dana, znači vraćamo se….
I’ll be back [thumbsup]