Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

indijanci jednostavno ne žele u minus…

nije da se bunim, ali mi se to ne sviđa, jer mi ovo već polagano izgleda vrlo umjetno..

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Koštunica: Srbija je priznala Kosovo

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kostunica-srbija-je-priznala-kosovo/450936.aspx

Takve stvari nam trebaju.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Ameri luduju za bankarskim dionicama:

BAC 3:23pm ET 17.73 0.48 2.78%
MS 3:28PM ET 31.01 0.86 2.85%
C 3:28PM ET 4.45 0.25 5.95%
GS 3:29PM ET 182.33 2.46 1.37%

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

nije da se bunim, ali mi se to ne sviđa, jer mi ovo već polagano izgleda vrlo umjetno..

http://www.seebiz.eu/hr/burze/wall-street-fedex-i-oracle-najzasluzniji-za-pad-indeksa,56364.html
Meni je naprotiv ovo umjetno, kakav razlog za minimalnu korekciju koji sutra neće vrijediti jer se sve izmjeni u 24 sata i postaje zeleno, budalaština, ovime upravlja neki big brother

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

a kaj se inače čini prirodno?

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Jel ovo dobro ili loše?

Dow 9,783.92 -7.79 -0.08%

Nasdaq 2,126.75 -6.40 -0.30%

S&P 500 1,065.49 -3.27 -0.31%

Hvala Vam na kecu...

Mnoge su zapadne dionice nakom ove evforije več na nivoju iz prošlog rujna, prije kolapsa Lehmann Brothers odnosno početka financijske krize.

Pa naravno, a di bi trebale bit? Ako imaš firmu XY koja proizvodi brand/proizvod kojemu nije pao sales i koja je u ovih godinu dana dodala nove vrijednosti na glavnicu,onda koga vraga ne bi trebala biti skuplja? Eto ti ATGR-a kod nas… ima hrpa firmi kod nas koja rade bolje nego u isto razdoblje prošle godine, čekaj 3Q pa ćeš vidjeti, ne treba gledati na zapad, imaš ih tu doma. Inače… SP je trenutno na razinama iz 2004 godine… Pa zar ne misliš da su neke firm u razdoblju od ovih 5 godina ipak napravile malo mesa iz poslovanja? Pa nisu sve firme Lehman brothers nit su sve firme uopće dotaknute krizom, pa imaš cijele sektore koji su krizom dotaknute u volumenu koji im ni u kom slučaju ne opravdava toliki pad cijene dionice. pa zašto ne bi bile skuplje nego onda? 5 GODINA posla je puno i mnoge firme vrijede više nego tada. puno više. a cijena im je ista, a nekima i manja…neopravdano..

I'LL BE BACK

a kaj se inače čini prirodno?
[/quote]

da… onaj pad je izgledao vrlo prirodno [rolleyes]

I'LL BE BACK

Što god netko mislio, rast nije umjetan. Da bi netko izjavio da je rast umjetan za to mora dobre argumente, a ne paušalno kako se nekom čini da je rast umjetan. Uglavnom, većini investitora smatra ako je prodao a dionica raste, rast je umjetan, ako je kupio a pada, dionicom se manipulira itd.
A to nije točno. Na pomak cijene utječu mnogi faktori. Fundamenti su samo jedni od njih, ali nikako najznačajniji. [thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Targeti koji su postavljeni na ovom forumu su realni, a targeti mogu biti neostvareni samo u slučaju novog credit crasha ili neke slične piramide. Nažalost, strah od novog pada, pa i novinskih članaka, tj. medijskih manipulacija, zapravo, su jedini način kako održati taj strah kod ljudi jer sada strah ima temelj.
Kada se prije dvije godine pričalo o rizicima ulaganja u HT, nitko to nije ozbiljno shvaćao jer DIONICE NE MOGU PADATI, barem ne značajno, mislili su mnogi novi ulagači. Kada se taj pad dogodio, odjednom se promijenila psiha ulagača i sve se srušilo. Sada se dešava ispravak tih cijena, i vraća na standardne okvire, i tu je cijela priča.
I ne treba zaboraviti da na pomak cijena u USA ne utječu samo fundamenti i vijesti već i količina onih koji su prodali i shortali, pa samim time nema tko puno prodavati pa cijena počne rasti, pa počinje kupovina suluda i tako u nebesa, jer svaki novi prodavatelj vjeruje da je vrh, a nije, pa zatvara pozicije kupovinom, a indeks raste. Koma [bye]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Mnoge su zapadne dionice nakom ove evforije več na nivoju iz prošlog rujna, prije kolapsa Lehmann Brothers odnosno početka financijske krize.

Pa naravno, a di bi trebale bit? Ako imaš firmu XY koja proizvodi brand/proizvod kojemu nije pao sales i koja je u ovih godinu dana dodala nove vrijednosti na glavnicu,onda koga vraga ne bi trebala biti skuplja? Eto ti ATGR-a kod nas… ima hrpa firmi kod nas koja rade bolje nego u isto razdoblje prošle godine, čekaj 3Q pa ćeš vidjeti, ne treba gledati na zapad, imaš ih tu doma. Inače… SP je trenutno na razinama iz 2004 godine… Pa zar ne misliš da su neke firm u razdoblju od ovih 5 godina ipak napravile malo mesa iz poslovanja? Pa nisu sve firme Lehman brothers nit su sve firme uopće dotaknute krizom, pa imaš cijele sektore koji su krizom dotaknute u volumenu koji im ni u kom slučaju ne opravdava toliki pad cijene dionice. pa zašto ne bi bile skuplje nego onda? 5 GODINA posla je puno i mnoge firme vrijede više nego tada. puno više. a cijena im je ista, a nekima i manja…neopravdano..
[/quote]
Uz novostvorenu vrijednost još treba dodati kamate i inflaciju. Da bi mi poravnali ath od 5400 morali bi ustvari porasti na 6000. Tek iznad 6000 bi bio novi ath. Mi smo još debelo u zaostatku za svijetom tako da eventualna korekcija vani nebi smjela imati utjecaj na nas. Dok su vani dionice na 50-120 % nekadašnjeg ath-a kod nas su još na nekih 25 %. Na 3000 Crobija trebali bi već biti i bez deblokade Slovenije. Sada mogu prodavati samo apsolutni početnici a čvrste ruke skupljaju. [thumbsup]

cijela Europa je u crvenome, pa možemo očekivat korekciju i kod nas danas [embarass]
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe

DPAVLETIC=DKONCAR=DSORC=MAJA4684=SCRAPMAN=....

New Report

Close