Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

još jako malo nam fali do ivekova povratka ali vratit će se s naoštrenim rogovima, jedva čekam da ga čitam u tom stilu

Dobro, ali na obveznici ipak možeš manje izgubiti nego na dionici. Generalno gledajući!

i manje dobiti…

btw pitaj UBS da li mozes manje izgubiti (subrpime mortgages) (MBS) [lol]
nisu sve obveznice jednake, postoji nesto sto se zove sovereign iliti drzavne obveznice i sve ostale (tipa optiminih [tongue]) mozes popusiti sve… ipak ako si u drzavnima u principu si siguran ( ako izbjegavas argentinu i rusiju ptkraj 90-ih)
[/quote]

govorio sam o prinosima, a teoretski i kod jednih i kod drugih možeš izgubiti sve … dočim kod dionica možeš zaraditi i po nekoliko puta … a kod obveznica teško … jedino ako je u pitanju igra tečaja ili sl. (nešto slično opisuje Kostolony) [tongue]

I love the Smell of Profits in the Morning

Dobro, ali na obveznici ipak možeš manje izgubiti nego na dionici. Generalno gledajući!

i manje dobiti…

nisu sve obveznice jednake, postoji nesto sto se zove sovereign iliti drzavne obveznice i sve ostale (tipa optiminih [tongue]) mozes popusiti sve… ipak ako si u drzavnima u principu si siguran ( ako izbjegavas argentinu i rusiju ptkraj 90-ih)
[/quote]

Siguran,ali sa realnom kamatom oko 0%,sitnim dobitkom, ili čak gubitkom.
Thompson ne razumije princip obveznica i krivo tumači trgovanje obveznicama koje je ove godine u ogromnom padu,kao i tržište dionica.
Slično kao i zg28 koji ne razumije osnove računovodstva.
Problem je da ovdje svatko može napisati što god ga volja,bez ikakve stručne provjere,zašto onda služi princip moderiranja?

F i g h t T h e P o w e r ! ! !

govorio sam o prinosima, a teoretski i kod jednih i kod drugih možeš izgubiti sve … dočim kod dionica možeš zaraditi i po nekoliko puta … a kod obveznica teško … jedino ako je u pitanju igra tečaja ili sl. (nešto slično opisuje Kostolony) [tongue]

a sto ako kupis obveznicu po 40 i prodas je po 100 [lol]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

P.E. Naporan si ko komarac, pojma nemas a pametujes.
Osnovne računovodstv … daj oladi više

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

di je Ententinis da kaze koju progodnu o obveznicama, indexu i ostalom? [smiley]

kad ste vec thompsoniveka otjerali [tongue]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Ili kupis po 80 sa lijepim diskontom, cak i dobivas kupon do 100 i onda firma ode u k.
Hipoteke nema.
Dobio si kamatu, glavnicu nisi.

Osnosno moze i na obveznice ici hipoteka kao tip zaduznice ali pravno to kod nas nije rijesano. (dosta je tesko odvojiti ako imas zgradu na koji dio obveznice ide koji iznos), moze se nesto preko udjela kao T2 zone ali zasad nista.

Obveznice su kod emerging marketsa vrlo rizicne. Zato se i daju uz diskont.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

e i daj mi napiši vise nesto sa cinjenicom di kada i koju osnovnu racunovodstva ja nerazumijem?

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

Oprosti ali fakat neznas osnove racunovodstva…

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

i manje dobiti…

[/quote]

Siguran,ali sa realnom kamatom oko 0%,sitnim dobitkom, ili čak gubitkom.
Thompson ne razumije princip obveznica i krivo tumači trgovanje obveznicama koje je ove godine u ogromnom padu,kao i tržište dionica.
Slično kao i zg28 koji ne razumije osnove računovodstva.
Problem je da ovdje svatko može napisati što god ga volja,bez ikakve stručne provjere,zašto onda služi princip moderiranja?
[/quote]
zbog zakona o obaveznim odnosima 😀

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

e i daj mi napiši vise nesto sa cinjenicom di kada i koju osnovnu racunovodstva ja nerazumijem?

Izvini ali po ovome što pišeš pojma nemaš o računovodstvu ili stvari namjerno izvrćeš samo da bi nekome inatijo i prkosijo.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

Oprostite dragi gospodine – ali ako ste vi isti onaj, a mislim da jeste – koji na temi INGR piše o Areni i naplati tog grandioznog posla, onda stvarno čovjek ne može ništa drugo da vam napiše osim konstatacija – ne razumijete.Oprostite – ali moram da vam tako kažem – rijetko pišem i ne pratim toliko forum ali ostali ste mi u glavi.
Bez ljutnje molim.

[color=blue][u][b]" pessimus dux Croatorum "[/b][/u][/color]

New Report

Close