Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

danas se nakon dugo vremena očekuje manufaktura iznad 50, tj. ekspanzija.

zašto su onda svi EU indexi debelo u crvenome??? [shocked]
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
[/quote]
zato!!! [shocked]

zašto su onda svi EU indexi debelo u crvenome??? [shocked]
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe

Zato što je danas mama malo ljuta na djecu i njihove igračke, pa kada ih je potjerala van jaka kupnja je nestala, ali već sljedećih dana, kupnja će ojačati jer će mama biti manje ljuta pa će djeca opet moći kupovati do milje volje. [thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Ne sluti na dobro vani je opet sve crveno ,a DAX još gori od nas na -1.44%

Ma stići ćemo mi njih do kraja dana, ma šta stići – prestići!!!

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

[/quote]

Ajmo vidjeti tko će pogoditi, ja kažem da nećemo preko -0,7

Dirty Sanchez is a term for a sex act when a man, after the anal sex, takes his penis and rubs it on the girls upper lip leaving a moustache.

Danas još neće biti znatnija korekcija, kupnja se za sada sasvim pristojno drži. Jači pad je moguć tek od četvrtka i to samo pod uvjetom da Europa i Amerika nastave padati.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Amerika će propasti u srpnju 2010

Vaš link

[lol]

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

interesantno kako do prije dva tjedna nitko nije niti spominjao kineze niti ikakav graf slao, a rasli su 10 (deset) mjeseci neprekidno, a index se više nego uduplao. Kada smo mi u Europi i USA rovarili po dnu u 3.mjesecu oni su imali higher low u natsavku trenda prema gore, a sa početkom u 11/2008.. Sada kad rade korekciju tog brutalnog rasta, svi imaju nekaj pametno za reć. Inače… index im se korigirao cca 20%, USA nije na to ni trepnula… a zašto bi kad kapital iz skupe kine (PE 35) odlazi u centar kontrakcija i najveću burzu na svijetu na Wall streetu. Ovaj pad Kineza je vrlo vrlo bullish jer kad odrade to što imaju za odradit nastavljaju u revijalnom tonu (a već su pri kraju odrade pada, barem tako sugerira TA kod mene na platformi.) Živjeli.

I'LL BE BACK

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

da i ja pokušam s kinom … ukoliko malo proširite sliku na duži vremenski period (npr. 3 godine) bute vidli da je tu negdje oko višegodišnjeg otpora/suporta … tako da ne vjerujem u neki jači proboj već ili sitno kenjanje oko ovih razina ili opet pomalo prema gore … naravno vrijedi i shiptarov trademark

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

[/quote]

Ajmo vidjeti tko će pogoditi, ja kažem da nećemo preko -0,7
[/quote]
Ja prognoziram -1,2

Vlahović: Kriza u Hrvatskoj kulminirat će u prvoj polovici 2010.

Business.hr/Hina

Predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović je na današnjoj Glavnoj skupštini te tvrtke upozorio kako je kriza u Hrvatskoj veća i trajat će dulje nego što se očekivalo i kulminirati u prvoj polovici iduće godine

pod ovom vladom nema nam spasa!!!!!

Rekordna nezaposlenost u eurozoni

Business.hr/Hina

Sezonski prilagođena stopa nezaposlenosti u eurozoni dosegnula je u srpnju najvišu razinu u proteklih 10 godina od 9,5 posto, čime je blago porasla u odnosu na lipanj, priopćila je u utorak europska središnja statistička agencija Eurostat.
U lipnju je stopa nezaposlenosti u eurozoni iznosila 9,4 posto a u prošlogodišnjem srpnju 7,5 posto,

U 27 članica EU stopa nezaposlenosti u srpnju je također blago porasla, na devet posto, nakon 8,9 posto u lipnju. U srpnju 2008. iznosila je sedam posto.

Nastavi čitatiOglas:

Eurostat procjenjuje da je u EU27 u srpnju ove godine nezaposlenih bilo 21,794 milijuna ljudi, od čega njih 15,090 milijuna u eurozoni.

U usporedbi s lipnjem, broj nezaposlenih uvećan je za 225.000 u EU27 te za 167.000 u eurozoni. Prema srpnju godine ranije broj nezaposlenih porastao je za 5,111 milijuna u EU27, te za 3,264 milijuna u eurozoni.

Među zemljama članicama najniže su stope nezaposlenosti zabilježene u Nizozemskoj (3,4 posto) i Austriji (4,4 posto), a najviše u Španjolskoj (18,5 posto) i Latviji (17,4 posto).

U usporedbi s godinom ranije sve su zemlje članice zabilježile rast stope nezaposlenosti.

Pritom su najmanji rast zabilježile Rumunjska (s 5,7 posto na 6,2 posto u razdoblju od prvog tromjesečja 2008. do istog tromjesečja 2009.) i Njemačka (sa 7,2 posto na 7,7 posto), a najveći Litva (s 5,8 posto na 16,7 posto) i Latvija (sa 6,9 posto na 17,4 posto), te Estonija (sa 4,1 posto na 13,3 posto u razdoblju od prvog tromjesečja 2008. do istog tromjesečja 2009.).

Usporedbe radi, u srpnju 2009. nezaposlenost je u SAD-u iznosila 9,4 posto, te 5,7 posto u Japanu.

pod ovom vladom nema nam spasa!!!!!

New Report

Close