zašto su onda svi EU indexi debelo u crvenome??? [shocked]
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
[/quote]
zato!!! [shocked]
zašto su onda svi EU indexi debelo u crvenome??? [shocked]
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
Zato što je danas mama malo ljuta na djecu i njihove igračke, pa kada ih je potjerala van jaka kupnja je nestala, ali već sljedećih dana, kupnja će ojačati jer će mama biti manje ljuta pa će djeca opet moći kupovati do milje volje. [thumbsup]
Ne sluti na dobro vani je opet sve crveno ,a DAX još gori od nas na -1.44%
Ne sluti na dobro vani je opet sve crveno ,a DAX još gori od nas na -1.44%
Ma stići ćemo mi njih do kraja dana, ma šta stići – prestići!!!
Ma stići ćemo mi njih do kraja dana, ma šta stići – prestići!!!
[/quote]
Ajmo vidjeti tko će pogoditi, ja kažem da nećemo preko -0,7
Danas još neće biti znatnija korekcija, kupnja se za sada sasvim pristojno drži. Jači pad je moguć tek od četvrtka i to samo pod uvjetom da Europa i Amerika nastave padati.
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
interesantno kako do prije dva tjedna nitko nije niti spominjao kineze niti ikakav graf slao, a rasli su 10 (deset) mjeseci neprekidno, a index se više nego uduplao. Kada smo mi u Europi i USA rovarili po dnu u 3.mjesecu oni su imali higher low u natsavku trenda prema gore, a sa početkom u 11/2008.. Sada kad rade korekciju tog brutalnog rasta, svi imaju nekaj pametno za reć. Inače… index im se korigirao cca 20%, USA nije na to ni trepnula… a zašto bi kad kapital iz skupe kine (PE 35) odlazi u centar kontrakcija i najveću burzu na svijetu na Wall streetu. Ovaj pad Kineza je vrlo vrlo bullish jer kad odrade to što imaju za odradit nastavljaju u revijalnom tonu (a već su pri kraju odrade pada, barem tako sugerira TA kod mene na platformi.) Živjeli.
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
da i ja pokušam s kinom … ukoliko malo proširite sliku na duži vremenski period (npr. 3 godine) bute vidli da je tu negdje oko višegodišnjeg otpora/suporta … tako da ne vjerujem u neki jači proboj već ili sitno kenjanje oko ovih razina ili opet pomalo prema gore … naravno vrijedi i shiptarov trademark
Vlahović: Kriza u Hrvatskoj kulminirat će u prvoj polovici 2010.
Business.hr/Hina
Predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović je na današnjoj Glavnoj skupštini te tvrtke upozorio kako je kriza u Hrvatskoj veća i trajat će dulje nego što se očekivalo i kulminirati u prvoj polovici iduće godine …
Rekordna nezaposlenost u eurozoni
Business.hr/Hina
Sezonski prilagođena stopa nezaposlenosti u eurozoni dosegnula je u srpnju najvišu razinu u proteklih 10 godina od 9,5 posto, čime je blago porasla u odnosu na lipanj, priopćila je u utorak europska središnja statistička agencija Eurostat.
U lipnju je stopa nezaposlenosti u eurozoni iznosila 9,4 posto a u prošlogodišnjem srpnju 7,5 posto,
U 27 članica EU stopa nezaposlenosti u srpnju je također blago porasla, na devet posto, nakon 8,9 posto u lipnju. U srpnju 2008. iznosila je sedam posto.
Nastavi čitatiOglas:
Eurostat procjenjuje da je u EU27 u srpnju ove godine nezaposlenih bilo 21,794 milijuna ljudi, od čega njih 15,090 milijuna u eurozoni.
U usporedbi s lipnjem, broj nezaposlenih uvećan je za 225.000 u EU27 te za 167.000 u eurozoni. Prema srpnju godine ranije broj nezaposlenih porastao je za 5,111 milijuna u EU27, te za 3,264 milijuna u eurozoni.
Među zemljama članicama najniže su stope nezaposlenosti zabilježene u Nizozemskoj (3,4 posto) i Austriji (4,4 posto), a najviše u Španjolskoj (18,5 posto) i Latviji (17,4 posto).
U usporedbi s godinom ranije sve su zemlje članice zabilježile rast stope nezaposlenosti.
Pritom su najmanji rast zabilježile Rumunjska (s 5,7 posto na 6,2 posto u razdoblju od prvog tromjesečja 2008. do istog tromjesečja 2009.) i Njemačka (sa 7,2 posto na 7,7 posto), a najveći Litva (s 5,8 posto na 16,7 posto) i Latvija (sa 6,9 posto na 17,4 posto), te Estonija (sa 4,1 posto na 13,3 posto u razdoblju od prvog tromjesečja 2008. do istog tromjesečja 2009.).
Usporedbe radi, u srpnju 2009. nezaposlenost je u SAD-u iznosila 9,4 posto, te 5,7 posto u Japanu.