Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Na kratke staze jedino je mjerodavan zakon ponude i potražnje gonjen psihologijom mase i drugim prilikama koje ne moraju biti nužno vezane za stanje u realnom gospodarstvu.

Iste sile gone i realno gospodarstvo jer iste sile gone čovjeka.
a jeste navalili na mađare, a ljudi su imali burzu prije 150 godina…imaju smisla za to jednostavno.

Na kratke staze jedino je mjerodavan zakon ponude i potražnje gonjen psihologijom mase i drugim prilikama koje ne moraju biti nužno vezane za stanje u realnom gospodarstvu.

Iste sile gone i realno gospodarstvo jer iste sile gone čovjeka.
a jeste navalili na mađare, a ljudi su imali burzu prije 150 godina…imaju smisla za to jednostavno.
[/quote]
upravo tako, zato je zabrinjavajuće promatrati određene odnose u našem gospodarstvu… slabljenje potražnje za proizvodima određenih poduzeća (padom financijske snage njihovih potrošača…), rast troškova poslovanja i fiksnih i varijabilnih tih istih poduzeća unatoč svemu (između ostalog i zbog povećanja cijena sirovina i energije jačanjem potražnje za istima na globalnom nivou slijedom svjetskog gospodarskog oporavka) a gdje se već danas radi o gubitašima, te jako opterečenima financijskim obvezama uz to, a za što također nije povoljna klima što zbog opasnosti povećanja troška financiranja pomicanjem tečaja domaće valute prema EUR za kojeg su obveze vezane, što činjenicom (očekivano slabe) "ponude" na financijskom tržištu novih kredita odnosno (očekivano slabe, osim po ekstremnim kamatama) potražnje za njihovim dužničkim junk papirima

Za gubitaška poduzeća koja de facto niti danas ne mogu plaćati svoje ogromne obveze, kombinacija pada prodaje (koja će se dogoditi!) a rasta troškova (što će se također dogoditi!) uz činjenicu otežanih uvjeta refinanciranja (što se već počinje događati!) ne znači ništa drugo nego suočavanje sa mogućim stečajem kroz skoro vrijeme. Takvih je u RH sve više. O tome sam govorio.

[Za gubitaška poduzeća koja de facto niti danas ne mogu plaćati svoje ogromne obveze, kombinacija pada prodaje (koja će se dogoditi!) a rasta troškova (što će se također dogoditi!) uz činjenicu otežanih uvjeta refinanciranja (što se već počinje događati!) ne znači ništa drugo nego suočavanje sa mogućim stečajem kroz skoro vrijeme. Takvih je u RH sve više. O tome sam govorio.

Samo ako dođe MMF ovakve firme će otići u stečaj, a ako ostane ovako kako jest (po meni 90% šansi) takve firme će i dalje raditi, a nelikvidnost će biti normalna pojava u moru anomalija kroz zadnjih 50 godina.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Kolega Lynx, malo previše čitate žutu štampu……………………..nije sve tako crno kao što mediji pišu [lol]

Eno Jakovčić i Mesić otvorili Kempinski resort i igraju golf, znači ide se naprijed krupnim koracima…………….to što neki zaostali zaostaju, a bože moj, što se može [thumbsup]

Kolega Lynx, malo previše čitate žutu štampu……………………..nije sve tako crno kao što mediji pišu [lol]

Štampi ne vjerujem, stvari o kojima govorim sam vidio uživo. Ako ste "bankar" (sudeći prema nicku), jasno vam je iz prve ruke kakvih imate kredita, ne mislim samo na građevinarce, nego i na sve ostalo kao npr. i na poljoprivrednike i sl. "špekulativne djelatnosti" (ovo mi je najfora izjava koju sam čuo iz "vaših kruga", baš zato što je zapravo vrlo istinita, jednog ste poljoprivrednika odbili popratiti u financiranju izgradnje farme, proglasivši projekt špekulativnom djelatnošću – u našoj državi uistinu to i je tako, poljoprivreda je postala krajnje rizičan, visokošpekulativni posao :P)

Eno Jakovčić i Mesić otvorili Kempinski resort i igraju golf, znači ide se naprijed krupnim koracima…………….to što neki zaostali zaostaju, a bože moj, što se može [thumbsup]

ovo aludirate meni kao dioničaru Adris grupe na Maistru?
E pa nemojte baš tako, Monte Mulini je bio prvi gotov!!, unatoč tome što su nas godinama (država) odugovlačili sa papirima, i to je bio prvi hotel sa 5* u Istri, ovo što oni govore da su oni "prvi resort sa 5*" to nek objese maču o rep, mi smo prvi! 😀

Hotel Lone će biti gotov 2011., a naša dva gof igrališta navodno isto napreduju i bit će i od njih nešto kroz razumno vrijeme.

"Oni" (stranci udruženi sa domaćim sumnjivcima) nisu prijetnja, oni su dobrodošla konkurencija, oni nas samo potiču da budemo još bolji, da ih nadjačamo… a golferi i tako vole kada negdje dođu isprobati nekoliko različitih terena u toj destinaciji, nije im dosta jedan ili dva, pa niti 3…, njihov golf teren, naša dva… izvrsno će se nadopunjivati, konkurencija je dobro došla i nemamo je se zašto bojati!

Istra inače prilično "zazire od stranih investicija", ali mislim da se strane konkurencije ne treba bojati, ima mjesta za sve nas, i za domaći i za starni kapital, nitko nikome neće ovdje "krasti goste", krasti zaradu… Istra je mala, ali velikog potencijala, toliko velikog da ima mjesta za sve, pa čak i strani kapital ma koliko to u Istri u mnogim glavama (u poslovnom svijetu prije svega, mali ljudi i političari nisu toliko protiv) strani kapital biva doživljavan "uz državu" kao najveća prijetnja domaćem kapitalu.

Svemu kapitalu je prijetnja ova neučinkovita država, to je istina, ali jedni drugima… samo su “konkurencija” a ne “prijetnja”, a ona može biti zdrava i obostrano korisna, u ovakvoj (turističkoj) industriji barem. Tu se uvijek trudimo dati gosti najbolje, bolje od drugih… što je drugi bolji to podižemo letvicu, a to je dugoročno dobro. Ovo je zbilja takva grana industrije gdje se konkurencija ne mora baš klati (kao npr. što je to u duhanskoj industriji i sl. gdje borba na život i smrt bez sekunde predaha)

Štampi ne vjerujem, stvari o kojima govorim sam vidio uživo. Ako ste "bankar" (sudeći prema nicku), jasno vam je iz prve ruke kakvih imate kredita, ne mislim samo na građevinarce, nego i na sve ostalo kao npr. i na poljoprivrednike i sl. "špekulativne djelatnosti" (ovo mi je najfora izjava koju sam čuo iz "vaših kruga", baš zato što je zapravo vrlo istinita, jednog ste poljoprivrednika odbili popratiti u financiranju izgradnje farme, proglasivši projekt špekulativnom djelatnošću – u našoj državi uistinu to i je tako, poljoprivreda je postala krajnje rizičan, visokošpekulativni posao :P)

ovo aludirate meni kao dioničaru Adris grupe na Maistru?
E pa nemojte baš tako, Monte Mulini je bio prvi gotov!!, unatoč tome što su nas godinama (država) odugovlačili sa papirima, i to je bio prvi hotel sa 5* u Istri, ovo što oni govore da su oni "prvi resort sa 5*" to nek objese maču o rep, mi smo prvi! 😀

Hotel Lone će biti gotov 2011., a naša dva gof igrališta navodno isto napreduju i bit će i od njih nešto kroz razumno vrijeme.

"Oni" (stranci udruženi sa domaćim sumnjivcima) nisu prijetnja, oni su dobrodošla konkurencija, oni nas samo potiču da budemo još bolji, da ih nadjačamo… a golferi i tako vole kada negdje dođu isprobati nekoliko različitih terena u toj destinaciji, nije im dosta jedan ili dva, pa niti 3…, njihov golf teren, naša dva… izvrsno će se nadopunjivati, konkurencija je dobro došla i nemamo je se zašto bojati!

Istra inače prilično "zazire od stranih investicija", ali mislim da se strane konkurencije ne treba bojati, ima mjesta za sve nas, i za domaći i za starni kapital, nitko nikome neće ovdje "krasti goste", krasti zaradu… Istra je mala, ali velikog potencijala, toliko velikog da ima mjesta za sve, pa čak i strani kapital ma koliko to u Istri u mnogim glavama (u poslovnom svijetu prije svega, mali ljudi i političari nisu toliko protiv) strani kapital biva doživljavan "uz državu" kao najveća prijetnja domaćem kapitalu.

Svom kapitalu je prijetnja ova neučinkovita država, to je istina, ali jedni drugima… samo su konkurencija, a ona može biti zdrava i obostrano korisna, u ovakvoj (turističkoj) industriji barem. Tu se uvijek trudimo dati gosti najbolje, bolje od drugih… što je drugi bolji to podižemo letvicu, a to je dugoročno dobro. Ovo je zbilja takva grana industrije gdje se konkurencija ne mora baš klati (kao npr. što je to u duhanskoj industriji i sl. gdje borba na život i smrt bez sekunde predaha)
[/quote]

Kolega a zašto uvijek plahtice???

LEAVE THE WORLD BEHINED

Kolega Lynx nisam aludirao na vas………………….poanta ide naše političare, koji znaju uživati dok narod živi sve teže

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/svijet/glas-amerike-na-vidiku-kraj-recesije-u-sad-u,54684.html

Lipstick index, alternativni indikator ekonomskog stanja
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/trgovina/guardian-prodaja-sminke-popularnija-nego-ikada,54712.html

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Vaš link

Kinezi započeli korekciju žešće!

[shocked] [shocked][shocked][shocked][shocked]
Shanghai Composite 2,684.37 -6.16%
[shocked][shocked][shocked][shocked][shocked]

čemu TUGA, čemu BOL??? kad postoji ALKOHOL

Shangai pleše gore dolje, nije toliko bitan.

BSE 30 15,704.15 – skoro na svom ATH

te

Nikkei 225 10,492. -0.40% [thumbsup]

Digni glavu gore!!! [lol]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

http://www.seebiz.eu/hr/analize/azija-dionice-padaju-zbog-jacanja-japanskog-jena,54739.html
http://www.seebiz.eu/hr/analize/nafta-pada-zbog-straha-od-visokih-zaliha,54730.html
http://www.seebiz.eu/hr/analize/popravljaju-se-fundamenti-japanskog-gospodarstva,54732.html

New Report

Close