Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ Lojtra

A zašto onda padaju?

Odgovor slijedi.
U Americi nema burekđija, već hot-dogovđija.

Čini se da će ameri dans imati jak promet, a to bi trebalo značiti ukrcaj za daljnji rast, izgleda mi ko korekcijica za snažan ulaz, a čak me ne bi iznenadilo da do kraja dana i zazelene.Već idući tjedan bi DOW mogao na 10 000.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Prijatelji dragi,već 3-4 godine tu i tamo pročitam Vaše komentare, par godina sam čak i član, možda imam i jedan post, ali mislim da se tu ipak malo previše filozofira. Stvar je jednostavna. Dionice su trenutno puno jeftinije nego će biti za 3-4 godine. Imate cash, kupite dionice, zaboravite ih, radite nešto drugo i za par godina ste bogati. Nemojte baš svaki dan strepiti idu li taj dan gore ili dolje. Za Vaše dobro.

upravo tako, danas se stvaraju zalihe koje bi se mogle za 5-7(prije 7 nego 5) godina
udeseterostručiti i to je to. I sam se spremam malu količinu love puknuti u to i zaboraviti na 10ak godina. Problem mi je najveći odabrati par pravih firmi koje bi mogle fino narasti za tih pola desetljeća. Osim HT-a..nisam bas sto posto siguran. Ajmo prijedlozi molim lijepo. pozdrav

[/quote]
Neznam,
ali još manje znam zakaj si zapeo za HT?
Monopol i ine lopovluke nestaju ulaskom u EU, a HT će tu najviše izgubiti. Btw dolazi napokon optika tako da HT nće moči držati cijenu.
Ako imaš nekog u njemačkoj pitaj ga kaj radi DT da dobije nove klijente i koliko se hebe jer stalno gubi stare.
A to da danas kupiš i da te nema 5 godina je smiješno. Nismo više u 60-tim
[/quote]
http://www.cnbc.com/id/32581463 – ovakve stvari bi ti mogle pokvariti petogodišnje planove, a i meni [lol] [lol]

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Za vrijeme bear marketa s američkog tržišta kapitala povučeno je 160 milijardu USD, u ovom rally-u vratilo se do sada 27 milijardi USD.
Nema šanse da smo na kraju rallya dok god ima dobrih vijesti, ako im GDP uđe u pozitivu u 3Q bit će raketiranja.

http://www.cnbc.com/id/32566238

Show me the Money!

@ Lojtra

A zašto onda padaju?

Odgovor slijedi.
U Americi nema burekđija, već hot-dogovđija.

Čini se da će ameri dans imati jak promet, a to bi trebalo značiti ukrcaj za daljnji rast, izgleda mi ko korekcijica za snažan ulaz, a čak me ne bi iznenadilo da do kraja dana i zazelene.Već idući tjedan bi DOW mogao na 10 000.
[/quote]
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]

Hvala Vam na kecu...

izaslo 160milijardi plu milijarde koje su nastampali

kolega Mcinha, [thumbsup] od sad samo slušam vas vezano za informacije sa zapada. Kolega Persuader, i vas. Vidi se da imate bitne podatke i pratite.

Ovaj sumanuti preokret može značiti samo jedno… da sam danas prodao DIJONICE, stavio bih prst u škripac.

predmnijevam…bilo bi ipak dobro da Ameri zavare u crveno i završe u nekom pristojnom minusu. Ipak su od najniže točke na početku današnjeg trgovanja pa do sada preko 1% u plusu. Nastaviti dalje u plus ovim tempom bilo bi sumanuto…presumanuto….

ajme ajme rastu li ga rastu… [thumbsup]

I'LL BE BACK

Ajme meni, ajme meni…[shocked] [shocked]

pa tek sad vidim brodare sa nasdaqa…!!! a ja pun ULPL-a (najpodcjenjenijeg brodara). Uf… sad mi je jasno zašto brodari na Nasdaqu nisu niti trepnuli na ovaj pad BDI-ja zadnjih mjesec dana… Pa naravno da nisu niti trepnuli !! Kad maheri znaju da će se vratiti gore. Zapamtite: prvo idu brodari na nasdaqu, onda ide BDI.Ako brodari tamo ne padaju a BDI pada, nema tu kruha za međede.

Brodari se trguju na forecaste, BDI je posljedica, a ne uzrok rasta brodara u USA.

Ajme meni, ajme meni, kako samo sumanuto rastu! pogledajte ovaj zadnji curve.[shocked]

http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR,TBSI&d=v1

I'LL BE BACK

Za vrijeme bear marketa[b] s američkog tržišta kapitala povučeno je 160 milijardu USD[/b], u ovom rally-u vratilo se do sada 27 milijardi USD.
Nema šanse da smo na kraju rallya dok god ima dobrih vijesti, ako im GDP uđe u pozitivu u 3Q bit će raketiranja.

Ako je netko prodao 160 milijardi USD to je učinio tako da je svoje dionice zamijenio za keš, a s druge strane netko je keš zamijenio za dionice. Odnono možemo reći da je za vrijeme bear marketa ukucano u burzu 160 milijardi USD ako to pogledamo sa druge strane.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Ježi ga kol. governor, možeš ti, dizel i još par nickova objašnjavati koliko hočeš ali oni neće slušati, rađe slušaju drukere koji samo stišću jedinice i dozvoljavaju da ih se šiša.
Neka, neka, budu već naučili

DRYS 6.27 +0.5810.19%
DSX 13.72 +0.523.94%
SB 7.93 +0.131.67%
OCNF 1.37 +0.075.38%
FREE 1.73 +0.063.60%
ESEA 4.57 +0.122.70%

Dow
9,596.12 +52.60 (0.55%)
S&P 500
1,031.75 +3.63 (0.35%)
Nasdaq
2,027.20 +2.77 (0.14%)

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Ježi ga kol. governor, možeš ti, dizel i još par nickova objašnjavati koliko hočeš ali oni neće slušati, rađe slušaju drukere koji samo stišću jedinice i dozvoljavaju da ih se šiša.

DRYS 6.27 +0.5810.19%
DSX 13.72 +0.523.94%
SB 7.93 +0.131.67%
OCNF 1.37 +0.075.38%
FREE 1.73 +0.063.60%
ESEA 4.57 +0.122.70%

Dow
9,596.12 +52.60 (0.55%)
S&P 500
1,031.75 +3.63 (0.35%)
Nasdaq
2,027.20 +2.77 (0.14%)

kolega,mislim da neki nikad nece nauciti,ili jednostavno ne zele,tko bi to mogao znati…

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

DRYS 6.27 +0.5810.19%
DSX 13.72 +0.523.94%
SB 7.93 +0.131.67%
OCNF 1.37 +0.075.38%
FREE 1.73 +0.063.60%
ESEA 4.57 +0.122.70%

Dow
9,596.12 +52.60 (0.55%)
S&P 500
1,031.75 +3.63 (0.35%)
Nasdaq
2,027.20 +2.77 (0.14%)

ma kolega Barbossa, ja samo piskaram iz zabave. ne može ničije piskaranje iliobjašnjavanje po forumu utjecati na tržište niti u promilu, tko to ne razumije, ja mu ne mogu pomoći. Možemo mi navijati svi skupa na jednu ili drugu stranu (ili drukati, kako neki vole reći) ali nema od toga vajde, samo živci stradaju. Ali ja nekak volim kad raste, a svi se tome čude… tak sam se i ja čudio kad je padalo,pa eto vjerovali ili ne, ali dionice mogu i rasti [cool]

I'LL BE BACK

Za vrijeme bear marketa[b] s američkog tržišta kapitala povučeno je 160 milijardu USD[/b], u ovom rally-u vratilo se do sada 27 milijardi USD.

Ako je netko prodao 160 milijardi USD to je učinio tako da je svoje dionice zamijenio za keš, a s druge strane netko je keš zamijenio za dionice. Odnono možemo reći da je za vrijeme bear marketa ukucano u burzu 160 milijardi USD ako to pogledamo sa druge strane.

[/quote]

Ne bih ja to baš tako rekao.
Njihovo tržište se ispuhalo tj. depreciralo za 133 milijarde dolara.
Znaći profesionalni kapital je u peaku prodao hrpu papira masi po cijeni od 160 milijardi dolara.
Onaj tko je tada kupio te papire zapravo nije dobio ništa za svoj novac.
Onaj tko danas kupuje i proda opet na vrhu zajedno sa profesionalcima imat će vrijednost tj. novac.
Ne zaboraviti da su dionice zapravo očekivanja na papiru. I zato mi je skroz drago da imamo toliko kapitala sa strane jer imamo i pozitivnih vijesti da napušu očekivanja i cijene dionica.

Show me the Money!

New Report

Close