Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne bih sudjelovao u međusobnim svađama, ali radi općeg znanja bi htio samo napomenuti sljedeće:

ako je netko kupovao neku dionicu na 60.000,00 kn, ne znači da mu je to ulaz u tu dionicu.

Ajmo reći ovako …

1*6.000,00=6.000,00 kn
1*60.000,00=60.000,00 kn
Zbrojeno= 66.000,00 kn/2= 33.00,00 kn … zadnja cijena je 32.280 … pa ti računaj koliki je minus u portfelju dotičnog fonda …

I love the Smell of Profits in the Morning

Ne bih sudjelovao u međusobnim svađama, ali radi općeg znanja bi htio samo napomenuti sljedeće:

ako je netko kupovao neku dionicu na 60.000,00 kn, ne znači da mu je to ulaz u tu dionicu.

Ajmo reći ovako …

1*6.000,00=6.000,00 kn
1*60.000,00=60.000,00 kn
Zbrojeno= 66.000,00 kn/2= 33.00,00 kn … zadnja cijena je 32.280 … pa ti računaj koliki je minus u portfelju dotičnog fonda …

ICF je jedini fond koji je kupovao ispod 35000 Ingru.Od većih,uključujući mirovinske.
Izuzmimo sitne kupnje na cijenama ispod 35000 u padu tržišta zadnjih mjeseci.
Svi fondovi su debelo u minusu na ovoj dionici.
Najviše su kupovali mirovinski fondovi i to preko 50000.
Prvi ulaz je bio u dokapitalizaciji po 35000.
Minus je veliki,ali neke to ne brine..

F i g h t T h e P o w e r ! ! !

Za mirovince su kupovali njihovi matični dionički i obveznički fondovi … tako da gledajući na razini grupe i nisu u nekom minusu …

EU se i danas zeleni, DAX u par dana sa 6000 došao na 6500!

http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
nafta i dalje pada, sve bolje ovo izgleda [thumbsup]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Za mirovince su kupovali njihovi matični dionički i obveznički fondovi … tako da gledajući na razini grupe i nisu u nekom minusu …

Vrijedi i to samo djelimično za PBZ grupaciju.
PBZ Equity je nešto malo skupio na nižim cijenama.
Ali,u minusu su.Vjeruj mi.
Usporedi promete na zse i sve bi trebalo biti jasno.

F i g h t T h e P o w e r ! ! !

EU se i danas zeleni, DAX u par dana sa 6000 došao na 6500!

http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
nafta i dalje pada, sve bolje ovo izgleda [thumbsup]

nisam mogao vjerovati da će se nafta vratiti ka 120 sada vjerujem i to brzo danas već na 125"

dan je pametniji od noći

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja

http://www.seebiz.eu/hr/burze/jeftinija-nafta-podigla-indekse,21000.html

NEW YORK, LONDON – U utorak su na Wall Streetu cijene dionica porasle više od 1 posto, zahvaljujući padu cijene nafte, što je ublažilo strahovanja ulagača od inflacije.

FTSE 100 5,435.20 +71.10 +1.33%
Chart for FTSE 100
DAX 6,527.41 +84.62 +1.31%
Chart for DAX
CAC 40 4,401.81 +74.55 +1.72%

A u nas mrtvilo

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

Vrijedi i to samo djelimično za PBZ grupaciju.
PBZ Equity je nešto malo skupio na nižim cijenama.
Ali,u minusu su.Vjeruj mi.
Usporedi promete na zse i sve bi trebalo biti jasno.
[/quote]

štima, ja sam više govorio načelno, da ne treba uzimati zdravo za gotovo da su im ulazi na ATH …

Nafta se prati na http://www.nymex.com … tamo gdje se njome i trguje …

evo i zanimljivo viđenje stvari na blumbiju …

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=awADMAm_Ynfg&refer=home

Kažu da velik fondovi skraćuju svoje pozicije u nafti, USA senat je donio zakon o sprječavanju manipulacijom cijenom nafte.

to su započeli istraživati nakon što sam bljedolikima poslao mail da će im gospodarstvo otići u bananu ako ne spriječe manipulacije sa naftom, hihihi

crna smrdljiva tekućina ne vrijedi tolike šuškave papiriće ( iako ni oni ne vrijede bogznašto ) [lol]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

FTSE 100 5,435.20 +71.10 +1.33%
Chart for FTSE 100
DAX 6,527.41 +84.62 +1.31%
Chart for DAX
CAC 40 4,401.81 +74.55 +1.72%

A u nas mrtvilo

Dali ste vi svi na nekim drogami ili?

Kako nitko ne može shvatite neke stvari?
Mirovnici ulažu previše novaca da bi udarali po ask-u (da se ukrcaju preko ask-a trebali bi dignuti crobex preko 20%) a fondovi nemaju love za ask, eventualno samo za bid.—a bez mirovnika neidemo up 100%

Mirovnici izvlače lovu iz fondova, a fondovi bi po vašem trebali dizati crobex i to nekim imaginarnim novcem?

Meni i drugima pričate "ulaži u znanje", a ja ću vama reći otvorite svoje oći i razmišljajte glavom a ne emocijama jer ste full u dionicama.

Rekao sam Vam oporavak će biti: NAPORAN, SPOR I DUGO ĆE TRAJATI.

+ ekipa je već dva puta popušila priču sa inom i većina malih sada čeka unutra neko čudo tipa ponude za INU na 7000 kuna…..a jooooojjjj

a sada svi mi dajte jedinice [lol]

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

COMMODITY FUTURES
VALUE CHANGE % CHANGE
Oil 125.93 -2.49 -1.94

Svatko danas trguje na burzi ali rijetki ostaju psihicki zdravi!

New Report

Close