http://seebiz.eu/hr/analize/nafta-potopljena-4%2c27%25-padom-povjerenja-potrosaca,53544.html
Ne znam ima li smisla više opovrgavati razne besmislice.
Naftu su rušile zalihe: Crude Oil Inventories +2,5M tj 2,5 milijuna barela se povećale, a to je puno više od očekivanih 0,7M.
Šta se žališ. Baš u Češkoj jedinica i jest naj bolja ocjena. [thumbsup]
Banke trguju
S druge pak strane, u Antea brokerima kažu da ne trguju vani jer trenutno nemaju ni sredstava za uvođenje takvih aplikacija. “Mi možemo uvesti mogućnost trgovine na primjerice Wall Streetu. No, provizije su vani skupe, a smatramo da je kod nas bolje ulagati. No to sve ne znači da jednom nećemo uvesti takav sustav”, rekla nam je Lidija Zupanek, direktorica Antea brokera.
Ma da, kod nas je bolje ulagati… Ako to kaže direktorica Antea brokera onda je to nepobitna istina…[lol]
A provizije su vani možda skupe ako se trguje preko skrbnika. No kod stranih brokera su uglavnom prilično povoljne.
[/quote]
Gledao sam cijenik u Intercapitalu za van. Te neka pretplata pa, obavezni minimalni promet, cjena vanjskog brokera. Na prvi pogled mi je već puno.
Evo svi se raspisali o Norbert Waterovim predviđanjima o daljnjem pogoršanju u svjetskom gospodarstvu. Ja njegovo predviđanje nisam vidio ali na njegovoj web stranici ima nešto od prije tjedan dana što je totalno suprotno.
Business
ECONOMIC GROWTH – Bank sees 3.5% Thai uptick in 2010
6 August 2009
Bangkok Post
Deutsche Bank believes Thailand’s economic growth next year will be 3.5%, supported by a global economic recovery, according to chief economist Norbert Walter.
Dr Walter, speaking at a briefing in Bangkok yesterday, said the global economy would post annual growth between 1% and 1.5% in 2010 following a contraction of 3% this year.
Recent economic data have pointed to improvements, as global trade volume is expected to resume next year after it bottoms out. That volume should contract 10-15% this year due to shrinking demand in world markets.
Strong fundamentals and recovery signs in the Asian economy would be key support signals for world economic growth next year, particularly from China, India and Indonesia. China should be the first country to recover from the current crisis, partly due to an effective stimulus package.
For Thailand, Dr Walter predicted an economic contraction of 4% this year, mainly affected by falling production and consumption as a result of global factors. Meanwhile, the country’s foreign reserves and short-term debt position are much stronger than during the 1997 crisis.
"To build up foreign confidence is the key challenge for Thailand now. The country should make it clear to international investors that its current economic downturn is due to external factors," he said.
sappy neka trpaju jedinice,sto vise to bolje,mislim da su to ovi sto vole kupovati kad se vrati likvidnost,sto ih vise ima nekako osjecam da cemo biti likvidniji…… [cool]
upravo tako kolega Dodjoh…kad dođe likvidnost ja onda prodajem… ovima što traže likvidnost… onda ju dobiju… hehe, natrpam ih do guše… onda likvidnost iz nekog razloga ode… onda oni prodaju nazad po jeftinije jer nema likvidnosti…meni… i tako u krug…oni po TA, vape za likvidnosti, a ja po Kosti… bježim od nje ko vrag od tamjana… tako je to. [smiley]
sappy neka trpaju jedinice,sto vise to bolje,mislim da su to ovi sto vole kupovati kad se vrati likvidnost,sto ih vise ima nekako osjecam da cemo biti likvidniji…… [cool]
upravo tako kolega Dodjoh…kad dođe likvidnost ja onda prodajem… ovima što traže likvidnost… onda ju dobiju… hehe, natrpam ih do guše… onda likvidnost iz nekog razloga ode… onda oni prodaju nazad po jeftinije jer nema likvidnosti…meni… i tako u krug…oni po TA, vape za likvidnosti, a ja po Kosti… bježim od nje ko vrag od tamjana… tako je to. [smiley]
[/quote]
Netko kupuje a netko prodaje:
http://www.cnbc.com/id/32417835
http://www.reuters.com/article/newsOne/idUSTRE57D49S20090814
zašto EU opet pada?? [embarass]
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
u Aziji je gadno.
sto je gadno….pa mjesec dana pumpaju….
Njet harašo.
DB-DAX Realtime Chart Indikation
Realtime:
5.192,00
-2,21%
Vortag: 5.309,11
Ostaje nada da baš nećemo pratiti svjetske indexe, kao uostalom i posljednje vrijeme dok su oni rasli, a Crobex nije.
u Aziji je gadno.
naravno da je gadno. bit će i gadnije.
kod nas da ne pričamo što slijedi, ali to je jasno svima osim ovim UP UP drukerima koji žele navući što više ljudi u dionice dok je crobex još visoko na 1900 bodova. bit će uskoro plača i škrguta zuba, ali što se može, povijest se uvijek ponavlja i ponavlja [bye]