Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

DAX 5.426,00
[proud]

DAX 5450 [shocked]

Dow Jones +79.00 9308.00 premarket

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

real-time dow 9334

http://www.finanzen.net/aktien/realtimekurse.asp?inindex=3

Meni je najdraže pratiti stanje na američkoj burzi ovdje:

Vaš link

Sve je pregledno i na jednom mjestu.

Znatno bolje od očekivanja. Izgubljeno 247.000, očekivalo se 333.000.

http://finance.yahoo.com/news/US-job-losses-slow-to-247000-apf-3455968974.html?x=0&.v=25

Friday: The July jobs report from the Department of Labor is due to be released shortly before the start of trading. Employers are expected to have cut 333,000 jobs from their payrolls after cutting 467,000 jobs in the previous month.

US employers cut just 247,000 jobs in July; jobless rate dips, strong signal recession ending [/b]

Žao mi je katastrofičari, ali morao sam ovo boldat.
[bye]

Odlično otvaranje:
Dow 9,321.55 +65.29 +0.71%
Nasdaq 1,997.04 +23.88 +1.21%
S&P 500 1,004.62 +7.54 +0.76%

Što znači pad nezaposlenosti …:-))

gdje, u HR? [bye]

sve što pišem moje je mišljenje te se ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

Što znači pad nezaposlenosti …:-))

gdje, u HR? [bye]
[/quote]

Meni ništa jer sam duže vrijeme nezaposlen i tako ću i ostati. Vidim da Svijet luduje na to…

who dares, wins

Koliko sam ja shvatio, uopće se ne radi o padu nezaposlenosti, nego o manjem broju novopridošlih osoba koje su završile na burzi kao nezaposlene u odnosu na prethodni mjesec, a nezaposlenost kao takva opet je porasla [embarass]

moje pisanje je moje osobno mišljenje i nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica!

Imam nešto dionica ali više mi odgovara pad nego rast priznajem. Ono što meni ne dopušta da znatnije uđem u dionice je situacija u našoj zemlji a tu je i pitanje koliko još dobrih vijesti imaju da falsificiraju amerikanci. Ako su u dow ispod 7000 uračunali hrpu zlih vijesti početkom godine, onda su sad u ovu pozitivu uračunali i rađanje maloga Budhe i povratak Isusa Krista na Zemlju zajedno. Ono što se dešava vani nema teoretske šanse da još imalo duže potraje. Kolega Rocky je pokazao o kakvom je rastu riječ na nekim dionicama koje su narasle po stotine posto. Samo nek mi netko kaže da nakon takvih zarada ne ide masovna rasprodaja. Ide sigurno ili sam ja lud.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

DOW9406.2149.94+1.62%
NASDAQ2007.0333.87+1.72%
S&P 5001014.7717.69+1.77%

Koliko sam ja shvatio, uopće se ne radi o padu nezaposlenosti, nego o manjem broju novopridošlih osoba koje su završile na burzi kao nezaposlene u odnosu na prethodni mjesec, a nezaposlenost kao takva opet je porasla [embarass]

Unemployment rate:

Prior 9,5%
Expected 9,6%
Actual 9,4%

Imam nešto dionica ali više mi odgovara pad nego rast priznajem. Ono što meni ne dopušta da znatnije uđem u dionice je situacija u našoj zemlji a tu je i pitanje koliko još dobrih vijesti imaju da falsificiraju amerikanci. Ako su u dow ispod 7000 uračunali hrpu zlih vijesti početkom godine, onda su sad u ovu pozitivu uračunali i rađanje maloga Budhe i povratak Isusa Krista na Zemlju zajedno. Ono što se dešava vani nema teoretske šanse da još imalo duže potraje. Kolega Rocky je pokazao o kakvom je rastu riječ na nekim dionicama koje su narasle po stotine posto. Samo nek mi netko kaže da nakon takvih zarada ne ide masovna rasprodaja. Ide sigurno ili sam ja lud.

Tko prizna pola mu se prašta (a na drugu polovicu doda, pa je opet na istom). Šala kolega.
Kada već spominjete situaciju u našoj zemlji, pitao bih vas čisto onako (bez namjere da provociram!), ne mislite li možda da je sve to što se kod nas događa već uključeno u trenutnu cijenu. Pa Crobex je na cca 35% od ATH, dok su drugi vani između 65 i 70%. Osobno sam mišljenja da je to
ogroman zaostatak, pa sad da bi mi trebali još padati, nisam baš siguran, mada je kod nas sve moguće. Zemlje u okruženju također rastu. Pa zar mi imamo lošiju privredu i ekonomsku situaciju od Srbije, BiH, Crne Gore, Makedonije? Nemamo sigurno, ili kako vi kažete "ili sam ja lud". Što se tiče trenutne situacije i opravdanosti rasta Američkih indeksa mislim da stvari baš nisu tako jednostavne kako ih se žele prikazati. Da li se itko još sjeća 1Q/2008? Tada su Ameri imali rast BDP-a za 0,2%, nisu bili u recesiji a indeksi su im srokani samo tako, kao uostalom i cijelom svijetu, iz razloga što se stalno govorilo kako neće moći izbjeći recesiju. Sada su u recesiji, ali indeksi idu gore jer većina očekuje skori izlazak iz iste. Koliko ima logike u svemu tome je bespredmetno raspravljati.

P.S.
Priznati ću i ja. Znatno sam više u dionicama, pa mi odgovara rast.

New Report

Close