Mi nismo Ameri, Englezi ili članica EU da možemo recesiju srediti budžetskim deficitom od 5-8% kao što to oni čine! Da mi imamo takav budžetski deficit iste sekunde bi nam pao kreditni rejting a nakon toga bih te ja pitao koliki je CAR HR banaka! Razmisli malo – to su jednostavne stvari.
Upravo tako! I onda umjesto da se stvarno stegne remen oni i dalje troše kao da sutra ne postoji…
Pa jel to normalno!??
Pod hitno treba odrezati lažne ratne invalide, uvesti ekstremnu kontrolu troškova u državnim poduzećima i smanjiti broj lokalnih upravnih jedinica.
Ne sviđa mi se da je naša vlada spremna zagrabiti u džep običnih građana a nije spremna na korake koji su potrebni za uređenje ove države i smanjenje troškova.
[/quote]
Najlakše je laprdat po forumu. Šta misliš da će rejting agencije čekati da mi za 1-2 godine harmoniziramo porezni sustav s sustavom EU. Naravno da neće – da su ostali na 3,5-4% deficita ode rejting pa se ti onda misli šta sve to povlači za sobom. Ovo je vatrogasna mjera a ozbiljne porezne reforme će ići u slijedećem proračunu kao i reforme u državnoj i lokalnoj upravi.
Ovo je vatrogasna mjera a ozbiljne porezne reforme će ići u slijedećem proračunu kao i reforme u državnoj i lokalnoj upravi.
Vatrogasna mjera… Da, bilo je stvarno teško predvidivo što će se desiti, ispada da su amateri na forumu bolji znalci od vrlih nam političara… No glavno da su nama Šuki i Dr.Ivo početkom godine pričali da neće biti krize.
A eto sad već i vatrogasnih mjera! [lol]
Ovo je vatrogasna mjera a ozbiljne porezne reforme će ići u slijedećem proračunu kao i reforme u državnoj i lokalnoj upravi.
Vatrogasna mjera… Da, bilo je stvarno teško predvidivo što će se desiti, ispada da su amateri na forumu bolji znalci od vrlih nam političara… No glavno da su nama Šuki i Dr.Ivo početkom godine pričali da neće biti krize.
A eto sad već i vatrogasnih mjera! [lol]
[/quote]
Bez lažnog ulagivanja, ali na ovom forumu ima likova koji su zaista puno bolji znalci od političara, u politici nikad ne dođe do izražaja najbolji kadar, jer najbolji se ne žele nikome dodvoravati jer su svjesni svoje vrjednosti, a onaj koji bude na vrhu dužan je onima koji su za njega lobirali more usluga i onda dobiješ to što dobiješ
Evo što Ameri spremaju za ovaj tjedan.
http://money.cnn.com/2009/07/31/markets/sunday_weekahead/index.htm?source=yahoo_quote
Gligorov: Hrvatska ne treba bježati od MMF-a
Ekonomski analitičar Bečkog instituta za međunarodne odnose Vladimir Gligorov za Večernji list je izjavio kako Hrvatska ne bi trebala bježati od Međunarodnog monetarnog fonda jer aranžman s fondom ipak u Europi donosi veći rejting.
Mi nismo Ameri, Englezi ili članica EU da možemo recesiju srediti budžetskim deficitom od 5-8% kao što to oni čine! Da mi imamo takav budžetski deficit iste sekunde bi nam pao kreditni rejting a nakon toga bih te ja pitao koliki je CAR HR banaka! Razmisli malo – to su jednostavne stvari.
Upravo tako! I onda umjesto da se stvarno stegne remen oni i dalje troše kao da sutra ne postoji…
Pa jel to normalno!??
Pod hitno treba odrezati lažne ratne invalide, uvesti ekstremnu kontrolu troškova u državnim poduzećima i smanjiti broj lokalnih upravnih jedinica.
Ne sviđa mi se da je naša vlada spremna zagrabiti u džep običnih građana a nije spremna na korake koji su potrebni za uređenje ove države i smanjenje troškova.
[/quote]
Pa i prije ovog naša Vlada kao i sve druge Vlade na svijetu zavlači ruku u džep običnog građana.
No spomenuo si krizu i procjene Vlade o efektu globalne krize na HR. Ako pratiš događanja unatrag godinu dana primjetiti ćeš da je na HR puno dublji trag ostavila PLINSKA kriza.
DAX 5.376,00
[tongue]
DAX 5.376,00
[tongue]
A sjecas se da su svi "graficari" govorili da se ceka da DAX probije 5000 granicu? Oni je prosisali a mi kilavimo na vec poznatom otporu 1880.
castro@ ovi nasi graficari se samo zabavljaju ovdje….iznose svoje zelje i samo zelje….kao i vecina [cool]
DAX 5.395,00
[bye]
DAX 5.395,00
[bye]
Prosviro dax 5400…, sad će se bezglavo motati oko te cifre i čekati na fjučerse da malko pojačaju plus…,a onda ide betoniranje iznad 5400.