dajte se ljudi osvijestite
kad ameri budu izlazili iz krize krajem godine mi cemo tek ulaziti u istu
zato sad navalite na ljeto, piva, konjak, stock
i u šumu po drva
frende posto je ocito da nisi u dionicama,ispravi me ako grijesim a i ako jesi po postovima se da zakljuciti da ne prodajes pa si postavljam pitanje sto tebe drzi ovdje ,zasto ne uzivas u moru pivi stocku , ledo sladoledu itd…
[/quote]
[thumbsup]
dajte se ljudi osvijestite
kad ameri budu izlazili iz krize krajem godine mi cemo tek ulaziti u istu
zato sad navalite na ljeto, piva, konjak, stock
i u šumu po drva
frende posto je ocito da nisi u dionicama,ispravi me ako grijesim a i ako jesi po postovima se da zakljuciti da ne prodajes pa si postavljam pitanje sto tebe drzi ovdje ,zasto ne uzivas u moru pivi stocku , ledo sladoledu itd…
[/quote]
kolega dodjoh …na ta pitanja nikad nećete dobiti odgovore….he he
kolega je ovdje samo zato da zadovolji svoju radoznalost…
a što drugo …i usput reklamira badel i ledo [smiley]
hmm… Japanska vlada je pala …premijer molio za oprost te skrušeno i ponizno podnio ostavku pred nacijom
zemlja u dubokoj recesiji ..iščezao sav tradicionalni optimizam japanaca (gledao upravo na vijestima)
a nikkei rastao 2,73%…..kao je to moguče
naš je obuko novo odijelo i pitao novinare -" šta me gledate "(pazi …ko da je zabranjeno gledati)
ja sada odlazim ….svoju dionicu sam odradio ….(drugim riječima ko vas hebe …meni je svega dosta, tko ste vi ?) …(nemojte me ništa pitati jer mi to ide na živce)
crobex isti čas pao 5 % …ne bih se čudio tome da je u tom času uživao u nesreći koju je nanio svome narodu kao uostalom i svaki drugi narcis ove balkanske vjetropizdine
pokazao je svoje pravo lice
e koji je to jadan karakter a ja mu još dao svoj glas i sugerirao cijeloj familiji neka učini isto
Industrijska proizvodnja u lipnju je bila 13,7% manja nego u istom lanjskom mjesecu, objavio je DZS. Analitičari RBA uočavaju kako se radi o najvećem padu na godišnjoj razini od siječnja ove godine, na što je utjecao i jedan radni dan manje ovogodišnjeg lipnja. Industrijska proizvodnja ukupno je za svih šest mjeseci 10,2% manja nego u istom razdoblju prošle godine. Analitičari RBA u drugom polugodištu očekuju manje stope pada, pa čak i prekid negativnog trenda u zadnjem kvartalu, zbog oporavka inozemne potražnje.(Limun.hr)
Apple 3Q beats forecasts despite recession
Eto amerika izlazi iz krize, potražnja se u cijelom svijetu ponovo aktivira eto i narudžbi za Hrvatsku industriju pad će do kraja godine biti minimalan…….
Industrijska proizvodnja u lipnju je bila 13,7% manja nego u istom lanjskom mjesecu, objavio je DZS. Analitičari RBA uočavaju kako se radi o najvećem padu na godišnjoj razini od siječnja ove godine, na što je utjecao i jedan radni dan manje ovogodišnjeg lipnja. Industrijska proizvodnja ukupno je za svih šest mjeseci 10,2% manja nego u istom razdoblju prošle godine. Analitičari RBA u drugom polugodištu očekuju manje stope pada, pa čak i prekid negativnog trenda u zadnjem kvartalu, zbog oporavka inozemne potražnje.(Limun.hr)
Gle kolega – do pravog rasta ne zna se kada će doći ali kada će stope pada na godišnjoj razini biti manje jasno je svima.
To će se dogoditi kada iz godišnjeg prosjeka počnu ispadati mjeseci u kojima je bio rast a upadati mjeseci u kojima je bio pad. Čista matematika – zbrajanje i oduzimanje.
Apple 3Q beats forecasts despite recession
Eto amerika izlazi iz krize, potražnja se u cijelom svijetu ponovo aktivira eto i narudžbi za Hrvatsku industriju pad će do kraja godine biti minimalan…….
ma molimte lijepo objasni koje su to naruđbe za hrvatsku industriju…opet si u dionicama kolko vidim
[/quote]
[thumbsup]
[/quote]
u dionicama sam i ne prodajem, nazalost sam optimist na duzi period
tu i tamo me kriza hvata kad vidim kud srlja ovaj brod a kormilar sad negdje pluta pijucka pice na jahti a ja se u zg borim s vrucinom sparinom i ostalim nedacama
Institucionalni investitori danas povećavaju izloženost dioničkom tržištu i smanjuju izloženost ulaganju u državne obveznice”, izjavio je Andrew Garthwaite, strateg za ulaganja na globalnom financijskom tržištu.
“Većina investitora propustila je uložiti u dionice kada je tržište prolazilo svoje dno i sada propagiraju trenutni uzlet kao uzlet u medvjeđem tržištu kratkoročnog daha. Ljudi, što vam je? Svako bikovsko tržište koje sam ikada vidio počinjalo je dok su ga plahi medvjedi nazivali kratkoročnim uzletom duboko u tržištu vladavine medvjeda. Bikovsko tržište imamo već više od četiri mjeseca”, izjavio je Jeffrey Saut, direktor investiranja i Raymond James & Associates koji upravlja sa 222 milijarde američkih dolara.
Mislim da Dow/Gold ratio ide u smjeru dugogodišnjeg prosjeka od 11-12. Dakle ako zlato neće puno padati Dow ide preko 10.000. Kako će dalje ovisi da li su velike glavonje dogovorile neki iznos koji bi garantirao stabilnost. Slično je i s Dow/Oil ratiom.
Evo DAX još malo pa u plusu, a mi 2% u minusu.
DB-DAX Realtime Chart Indikation
Realtime:
5.090,50
-0,07%
Vortag: 5.093,97
Evo DAX još malo pa u plusu, a mi 2% u minusu.
DB-DAX Realtime Chart Indikation
Realtime:
5.090,50
-0,07%
Vortag: 5.093,97
Što da se radi, kadi mi imamo stručnjake za rušenje burze na kome nam može pozavidit cijeli svijet.
U 2008. god. kada je vani krenila kriza i pad burzi, a kod nas u tom trenutku sve bilo o.k., pali smo duplo više od onih koje je zahvatila kriza. Obrazloženja određene gospode (Motušić, Samodol, itd) su bila u stilu "da Hrvatska nije otok, i da se moraju pratiti svjetski trendovi, bez obzira što nas još nije pogodila kriza." Sada kada se tred okrenio, odjednom izgleda više to nije bitno, sada možemo biti otok i nemoramo pratiti svjetski trend. Na žalost dok su drugi već došli na preko 60% od svoga ATH i idu još prema gore, mi smo na 35% i idemo još prema dolje. Tako je to kada se pogoduje određenim guzonjama da se krađom bogate na legalan način, a pri tome nema nikoga da to spriječi. Baš me zanima (mada to neću nikad doznati), kako bi reagirali vani da im se desi ono što se desilo nama u 2008. god. Da imaju povećanje BDP-a, najbolju godinu sa FI, pad nezaposlenosti, rekordnu turističu sezonu, i pritom da im burza roke na 30% od ATH. Vjeroatni bi to nazvali pljačkom i pronašli odgovorne, ali to su oni a mi smo mi.