evo malo i u plinu na Jadranu…
Talijanska naftna i plinska grupa Eni procjenjuje da plinsko polje u Jadranu na koje ima koncesiju sadrži najmanje 40 a možda i 100 milijardi prostornih metara plina, izjavio je njezin izvršni direktor Paolo Scaroni
Za sada:
Apple-bolje od očekivanog
AMEX-lošije od očekivanog
Inače,sutra će u fokusu biti Bank of Florida, Caterpillar,UPS,UAL,US Airways,Yahoo,Washington Mutual i Wachovia.
Na ovoj zadnjoj će biti najviše pažnje jer su u petak u tu banku upale i federalne vlasti u potrazi za dokazima o kriminalnim radnjama.
Ovaj tjedan će odrediti budući smjer kretanja tržišta u svijetu.
Bolje uzmi knjigu u ruke, malo analiziraj i malo gledaj hrvatsko gospodarstvo nego sto gubis vrijeme tu sa US Airwaysom.
[/quote]
Da mi se čitaju knjige upisao bi se u školu.
A hrvatsko gospodarstvo bolje da ne gledam jer bi mogao pasti u još veću depresiju.
Bolje gubit vrijeme sa US Airwaysom nego sa Croatia Airlinesom.
A vi kolega ne znam šta radite ovdje na ovoj nevažnoj temi.
Odite malo na temu Ingru pisati kak to ide na 50 000.
Ili to nitko više ne vjeruje?
Nafta pada,
a srbi su sretni kaj je Karađ u čuzi….http://www.belex.co.yu/ [thumbsup] [thumbsup]
Eu u teškoj banani.
Amerika će danas pasti ko kruška.
Osim ako neće.
Crobex pada li ga pada.
A dno se ne nazire na vidiku.
A šta mi ovdje pričamo već mjesec dana?
Gdje su nam svi optimisti da nam malo pričaju o tome da smo na dnu( MIG i dosta njih su kupovali na dnu prije dva tjedna) i preuzimanju INA-e(kupovalo se i na 3100)?
Pa gdje su?
Vjerovatno na asku.
Taktika-daj što daš
Neki dan sam pisao,javlja se sve više ponuda za preuzimanje,najnovije vijesti,Roche će vjerojatno povisiti ponudu za Genentech,još jedan dokaz o under valuacijii dionica na tržištima u svijetu.
Spomenuo sam valuaciju Barra,fer valuacija koju je ponudila Teva je oko 25% premija na cijenu iz 2006.! Genentech je prije godinu dana valuiran oko 75 Usd, ovo je premija na tadašnju cijenu od 20% koja će biti još uvećana!
sto se tice cijena u preuzimanju treba uzeti barem tri faktora
– kontrolna premija
Control Premium definition, The additional price paid by a controller in comparison to a non- controller, to exert the powers to manage the firm. – Business Valuation terms / how much is my business worth
– sinergije i "investment value" (link),
Investment Value. The value to a particular investor based on individual investment requirements and expectations.
– naknade za ovaj deal koje se placaju savjetnicima, tako da je placena cijena u transakciji od 1-5% visa…
[/quote]
Otprilike tako.
Kolega.
Ali smisao mog posta nije narušen,barem ne bitno.
Eu u teškoj banani.
Osim ako neće.
Crobex pada li ga pada.
Gdje su nam svi optimisti da nam malo pričaju o tome da smo na dnu( MIG i dosta njih su kupovali na dnu prije dva tjedna) i preuzimanju INA-e(kupovalo se i na 3100)?
Pa gdje su?
Vjerovatno na asku.
Taktika-daj što daš
Ma kolega što pričate? [wink]
Jure Radić radi most pokraj Bundeka. IGH sad vrijedi sigurno 70000.
A INU će preuzeti Shell za 5000 kuna po dionici. Zar još niste kupili po 3100?
To je bagatela ja vam kažem. Tko šljivi amere. Pa kaj oni znaju o ekonomiji?
A za ostale dionice sve više čujem riječ "supermarket" i "diskonta prodaja".
Samo problem je u tome što ljudi ne zapamte uvijek da je u supermarketu na
diskontu roba blizu kraja roka trajanja…. [wink]
Eu u teškoj banani.
Osim ako neće.
Crobex pada li ga pada.
Pa gdje su?
Vjerovatno na asku.
Taktika-daj što daš
kolega, ne znam kak vam zvijezdica već nije crvena.. ne smijete tako plašiti ljude, jednostavno vam moraju kečinu zavrtit.. [lol]
Fjučursi najavljuju težak pad.
Wachovia rezultati katastrofalni.
Može li gore?
@entenpenis
nisi li ti prije 2 tjedna kad sam ja, kako kazes, kupovao, predvidjao ko Nostradamus i Jehovi svjedoci "smak svijeta kakvog poznajemo" i "civilizacije kakva je nekad bila"?
jer dolaze izvjesca CitiGroupa, Bank of America i Wells Fargo? [kiss]
ja taman bio spremio zalihe pitke vode i hrane..
kad ono nista, Ameri su tad bili na 10 800, danas su 500+ bodova vise..bilo je dana kad su rasli po 2%, tad si sutio k’o p..ka!
[lol] [lol]
Eu u teškoj banani.
Osim ako neće.
Crobex pada li ga pada.
Pa gdje su?
Vjerovatno na asku.
Taktika-daj što daš
kolega, ne znam kak vam zvijezdica već nije crvena.. ne smijete tako plašiti ljude, jednostavno vam moraju kečinu zavrtit.. [lol]
[/quote]
Dobar je strah ko ga ima.
A i ne plašim ja ljude.
Ja ih samo spuštam na zemlju.
Evo recimo MIG dok ne ostane bez gaća će pričati o svojim velikim zaradama i kupovanju na dnu.
A kad Crobex rokne ja ću mu biti jedan od rijetkih prijatelja.
A prijatelje treba njegovati i poštovati.
Wachovia-četvrta najveća banka u Americi je izvijestila o gubitku od 9 milijardi dolara u drugom kvartalu i o rezanju dividende za 87%.
Nije bed,ide to up
@entenpenis
nisi li ti prije 2 tjedna kad sam ja, kako kazes, kupovao, predvidjao ko Nostradamus i Jehovi svjedoci "smak svijeta kakvog poznajemo" i "civilizacije kakva je nekad bila"?
jer dolaze izvjesca CitiGroupa, Bank of America i Wells Fargo? [kiss]
ja taman bio spremio zalihe pitke vode i hrane..
kad ono nista, Ameri su tad bili na 10 800, danas su 500+ bodova vise..bilo je dana kad su rasli po 2%, tad si sutio k’o p..ka!
[lol] [lol]
A i ti imas viska vremena, cini mi se. Pa zar komentirati naseg omiljenog redikula, umjesto da se zabavlja na samo njemu znan nacin? Pa zar ne vidis da je on jos u dobrim starim kaubojcima kad ga Wells Fargo tako doimlje…
[wink]