Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evropa je crvena, ali je trend pozitivan
Vaš link

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

evo malo i u plinu na Jadranu…

Talijanska naftna i plinska grupa Eni procjenjuje da plinsko polje u Jadranu na koje ima koncesiju sadrži najmanje 40 a možda i 100 milijardi prostornih metara plina, izjavio je njezin izvršni direktor Paolo Scaroni

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/u-eni-jevom-polju-u-jadranu-vise-od-40-milijardi-kubika-plina,20871.html

Za sada:
Apple-bolje od očekivanog
AMEX-lošije od očekivanog
Inače,sutra će u fokusu biti Bank of Florida, Caterpillar,UPS,UAL,US Airways,Yahoo,Washington Mutual i Wachovia.
Na ovoj zadnjoj će biti najviše pažnje jer su u petak u tu banku upale i federalne vlasti u potrazi za dokazima o kriminalnim radnjama.
Ovaj tjedan će odrediti budući smjer kretanja tržišta u svijetu.

Bolje uzmi knjigu u ruke, malo analiziraj i malo gledaj hrvatsko gospodarstvo nego sto gubis vrijeme tu sa US Airwaysom.

[/quote]

Da mi se čitaju knjige upisao bi se u školu.
A hrvatsko gospodarstvo bolje da ne gledam jer bi mogao pasti u još veću depresiju.
Bolje gubit vrijeme sa US Airwaysom nego sa Croatia Airlinesom.
A vi kolega ne znam šta radite ovdje na ovoj nevažnoj temi.
Odite malo na temu Ingru pisati kak to ide na 50 000.
Ili to nitko više ne vjeruje?

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Nafta pada,

a srbi su sretni kaj je Karađ u čuzi….http://www.belex.co.yu/ [thumbsup] [thumbsup]

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Eu u teškoj banani.
Amerika će danas pasti ko kruška.
Osim ako neće.
Crobex pada li ga pada.
A dno se ne nazire na vidiku.
A šta mi ovdje pričamo već mjesec dana?
Gdje su nam svi optimisti da nam malo pričaju o tome da smo na dnu( MIG i dosta njih su kupovali na dnu prije dva tjedna) i preuzimanju INA-e(kupovalo se i na 3100)?
Pa gdje su?
Vjerovatno na asku.
Taktika-daj što daš

Neki dan sam pisao,javlja se sve više ponuda za preuzimanje,najnovije vijesti,Roche će vjerojatno povisiti ponudu za Genentech,još jedan dokaz o under valuacijii dionica na tržištima u svijetu.

Spomenuo sam valuaciju Barra,fer valuacija koju je ponudila Teva je oko 25% premija na cijenu iz 2006.! Genentech je prije godinu dana valuiran oko 75 Usd, ovo je premija na tadašnju cijenu od 20% koja će biti još uvećana!

sto se tice cijena u preuzimanju treba uzeti barem tri faktora
– kontrolna premija

Control Premium definition, The additional price paid by a controller in comparison to a non- controller, to exert the powers to manage the firm. – Business Valuation terms / how much is my business worth

– sinergije i "investment value" (link),

Investment Value. The value to a particular investor based on individual investment requirements and expectations.

– naknade za ovaj deal koje se placaju savjetnicima, tako da je placena cijena u transakciji od 1-5% visa…

[/quote]

Otprilike tako.
Kolega.
Ali smisao mog posta nije narušen,barem ne bitno.

F i g h t T h e P o w e r ! ! !

Eu u teškoj banani.
Osim ako neće.
Crobex pada li ga pada.
Gdje su nam svi optimisti da nam malo pričaju o tome da smo na dnu( MIG i dosta njih su kupovali na dnu prije dva tjedna) i preuzimanju INA-e(kupovalo se i na 3100)?
Pa gdje su?
Vjerovatno na asku.
Taktika-daj što daš

Ma kolega što pričate? [wink]
Jure Radić radi most pokraj Bundeka. IGH sad vrijedi sigurno 70000.
A INU će preuzeti Shell za 5000 kuna po dionici. Zar još niste kupili po 3100?
To je bagatela ja vam kažem. Tko šljivi amere. Pa kaj oni znaju o ekonomiji?

A za ostale dionice sve više čujem riječ "supermarket" i "diskonta prodaja".
Samo problem je u tome što ljudi ne zapamte uvijek da je u supermarketu na
diskontu roba blizu kraja roka trajanja…. [wink]

Eu u teškoj banani.
Osim ako neće.
Crobex pada li ga pada.
Pa gdje su?
Vjerovatno na asku.
Taktika-daj što daš

kolega, ne znam kak vam zvijezdica već nije crvena.. ne smijete tako plašiti ljude, jednostavno vam moraju kečinu zavrtit.. [lol]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Fjučursi najavljuju težak pad.
Wachovia rezultati katastrofalni.
Može li gore?

@entenpenis

nisi li ti prije 2 tjedna kad sam ja, kako kazes, kupovao, predvidjao ko Nostradamus i Jehovi svjedoci "smak svijeta kakvog poznajemo" i "civilizacije kakva je nekad bila"?
jer dolaze izvjesca CitiGroupa, Bank of America i Wells Fargo? [kiss]

ja taman bio spremio zalihe pitke vode i hrane..

kad ono nista, Ameri su tad bili na 10 800, danas su 500+ bodova vise..bilo je dana kad su rasli po 2%, tad si sutio k’o p..ka!

[lol] [lol]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Eu u teškoj banani.
Osim ako neće.
Crobex pada li ga pada.
Pa gdje su?
Vjerovatno na asku.
Taktika-daj što daš

kolega, ne znam kak vam zvijezdica već nije crvena.. ne smijete tako plašiti ljude, jednostavno vam moraju kečinu zavrtit.. [lol]
[/quote]

Dobar je strah ko ga ima.
A i ne plašim ja ljude.
Ja ih samo spuštam na zemlju.
Evo recimo MIG dok ne ostane bez gaća će pričati o svojim velikim zaradama i kupovanju na dnu.
A kad Crobex rokne ja ću mu biti jedan od rijetkih prijatelja.
A prijatelje treba njegovati i poštovati.
Wachovia-četvrta najveća banka u Americi je izvijestila o gubitku od 9 milijardi dolara u drugom kvartalu i o rezanju dividende za 87%.
Nije bed,ide to up

@entenpenis

nisi li ti prije 2 tjedna kad sam ja, kako kazes, kupovao, predvidjao ko Nostradamus i Jehovi svjedoci "smak svijeta kakvog poznajemo" i "civilizacije kakva je nekad bila"?
jer dolaze izvjesca CitiGroupa, Bank of America i Wells Fargo? [kiss]

ja taman bio spremio zalihe pitke vode i hrane..

kad ono nista, Ameri su tad bili na 10 800, danas su 500+ bodova vise..bilo je dana kad su rasli po 2%, tad si sutio k’o p..ka!

[lol] [lol]

A i ti imas viska vremena, cini mi se. Pa zar komentirati naseg omiljenog redikula, umjesto da se zabavlja na samo njemu znan nacin? Pa zar ne vidis da je on jos u dobrim starim kaubojcima kad ga Wells Fargo tako doimlje…
[wink]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

New Report

Close