Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja

Šta to znači za Američku burzu kad su im fondovi u gubicima 41% ?

Rekordni gubici američkih fondova dosegli 41 posto
Business.hr
21.07.2008 14:11

Američki menadžeri investicijskih fondova čiji je ugled godinama rastao na temelju ulaganja u financijske dionice ove godine trpe gubitke, a najgore je pogođen slavni Bill Miller i njegov Legg Mason Value Trust, piše CNN Money.
Vaš link

Ode benga gore…
130.59 12:57pm ET Up 1.71 (+1.33%)
Kolega MIG 8, je rekao da smo do kraja tjedna na 120$.Baš me zanima.

Ode benga gore…
130.59 12:57pm ET Up 1.71 (+1.33%)
Kolega MIG 8, je rekao da smo do kraja tjedna na 120$.Baš me zanima.

I Crobex je nekoliko puta potegnuo preko 5000 prije nego se našao tu gdje smo sad.

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Nafta na 131,04.
Dolar pada.
Američki indexi u minusu.
Zvuči poznato?
Život je grub.

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

I sada izgleda sve ide iz početka, ali ovaj puta bez euforije sa INA-om, baš me zanima, … [lol]

Nafta na 131,04.
Dolar pada.
Američki indexi u minusu.
Zvuči poznato?
Život je grub.

Nije baš tako strašno…

Vaš link

rooster, 21.07.2008. u 21:29
I believe that an extended correction in oil will take it ultimately to $80-$100. Where will it ultimately bottom? I don’t know. The point is that oil is going down significantly from here for an extended period, most likely into the end of this year. This correction in oil comes in tandem, I believe, with what may be a rally in the dollar from the 70 mark.

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

I sada izgleda sve ide iz početka, ali ovaj puta bez euforije sa INA-om, baš me zanima, … [lol]

Da istina, ispucali smo euroriju INA-e i sad bi kao trebali nastaviti na krilima te euforije, ali mi se čini da ćemo opet stagnirati na malim prometima.

Za sada:
Apple-bolje od očekivanog
AMEX-lošije od očekivanog
Inače,sutra će u fokusu biti Bank of Florida, Caterpillar,UPS,UAL,US Airways,Yahoo,Washington Mutual i Wachovia.
Na ovoj zadnjoj će biti najviše pažnje jer su u petak u tu banku upale i federalne vlasti u potrazi za dokazima o kriminalnim radnjama.
Ovaj tjedan će odrediti budući smjer kretanja tržišta u svijetu.

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Za sada:
Inače,sutra će u fokusu biti Bank of Florida, Caterpillar,UPS,UAL,US Airways,Yahoo,Washington Mutual i Wachovia.

Nema tu puno nedoumica. AMEX je katastorfa i sutra će biti sell off zbog toga. Washington Mutual je pred izvrtanje (ako već i nije) a Wachovia bio mogao biti jedan od zadnjih čavala u lijes. Sve u svemo imamo još jedan "Leg Down" po svemu sudeći.

Sa ovim si rekao sve, svi znamo kako amerikanci plačaju, kešom sigurno ne.
Ja ne očekujem ništa spektakularno. Kupovao bi danas jače da je AMEX bio bolji

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

Danas futuresi nešto drastično poniru:
http://finance.yahoo.com/indices?e=futures
Evropa se dosta zacrvenila na otvaranju:
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe

E sad kako će se to odraziti na nas, vidjet ćemo.

Tako je već par dana u EU, najprije svi krenu crveno, a kasnije završe u zelenome. Možda danas čak završe u nekom malom minusu, ali nije bitno jer će sutra opet biti zeleni. Sentiment na burzama postaje pozitivan, nafta se drži oko 130 i to je bitno. Dolaze bolji dani, dane najžešće korekcije smo prošli.

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

New Report

Close