Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Futures Rise on Bank of America Earnings

Futures indicated a higher opening for Wall Street after Bank of America filed quarterly earnings that beat estimates and on news of a potential big deal in the pharmaceutical industry.

http://www.cnbc.com/id/25779164

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

Nafta na 130,25 kao što sam i najavio jučer.
Bank of America 41% pad profita.
Međutim to je dobra vijest ako niste znali.
Jer moglo je gore.
Kad tržište proglasi loše vijesti dobrima,
to je trenutak kad se postavljaju temelji za opaki pad.
Vidjet ćemo još ostale danas.
Europa pleše kako Amerika svira, a mi?
Što ćemo mi?

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

EUROPA pleše po zelenoj travi a to znači da će i AMERI isto
Zlato pada polagano ali sigurno što znači da lova ide negdje drugamo!

dan je pametniji od noći

FTSE rallies on stronger banks and oil

London shares turned into positive territory as heavily-weighted mining and oil stocks were bought on speculation commodity prices were due another run higher after several sessions of losses.

http://www.ft.com/cms/s/0/f571f626-56f5-11dd-916c-000077b07658.html

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

Nafta na 130,25 kao što sam i najavio jučer.
Bank of America 41% pad profita.
Međutim to je dobra vijest ako niste znali.
Jer moglo je gore.
Kad tržište proglasi loše vijesti dobrima,
to je trenutak kad se postavljaju temelji za opaki pad.
Vidjet ćemo još ostale danas.
Europa pleše kako Amerika svira, a mi?
Što ćemo mi?

7:02 AM Bank of America (BAC): Q2 EPS of $0.72 beats by $0.19. Revenue of $20.32B vs. $18.37B. Provision expense rose by $4.02B to $5.83B, reflecting charge-offs of $3.62B and $2.21B in increased loss allowances. [PR]

Kad se sagleda situacija, vidimo da se nafta ustabilila na oko 130, a kad se počnu osjećati posljedice smanjivanja potražnje i riješe napetosti s iranom, cijena će vjerojatno pasti na 115-120.
Izvješća američkih kompanija nisu bajna, ali su bolja od očekivanja, a to se već osjeća na njihovoj burzi.
USA i EU burze već par dana se zelene i očito da su ulagači postigli prešutan konsenzus da su dionice opet u modi i da nisu previše rizična kupnja u odnosu na ostale mogućnosti ulaganja. Iz svega ovoga može se zaključiti da se mijenja psihološki moment (sentiment) na TK, a on je presudan za promjenu smjera.
Crobex ispod 3500 više ne pada i osim u slučaju neke gadne svjetske krize (recimo rat s iranom) neće niti pasti. Osim toga, ZSE je u iščekivanju prodaje INE i moguće izvanredne dividende HT-a.
Sad treba lagano kupovati i pripremiti se za navalu keša koja će se sliti na burzu nakon što MOL iskešira lovu za INU. Ove cijene dionica tada će biti prošlost.

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Neki dan sam pisao,javlja se sve više ponuda za preuzimanje,najnovije vijesti,Roche će vjerojatno povisiti ponudu za Genentech,još jedan dokaz o under valuacijii dionica na tržištima u svijetu.

Spomenuo sam valuaciju Barra,fer valuacija koju je ponudila Teva je oko 25% premija na cijenu iz 2006.! Genentech je prije godinu dana valuiran oko 75 Usd, ovo je premija na tadašnju cijenu od 20% koja će biti još uvećana!

F i g h t T h e P o w e r ! ! !

Monday, July 21, 2008

Ladies and Gentlemen, Start Your Acquisitions

The world is coming to an end. We know that already.
But for a world that is coming to an end, a lot of companies are doing remarkably well.

Ententinis???

Monday, July 21, 2008

Ladies and Gentlemen, Start Your Acquisitions

The world is coming to an end. We know that already.
But for a world that is coming to an end, a lot of companies are doing remarkably well.

Ententinis???

Bolje od očekivanog, ali opet sa velikim gubicima,
a utjecaj veće cijene nafte će se tek pokazati

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Neki dan sam pisao,javlja se sve više ponuda za preuzimanje,najnovije vijesti,Roche će vjerojatno povisiti ponudu za Genentech,još jedan dokaz o under valuacijii dionica na tržištima u svijetu.

Spomenuo sam valuaciju Barra,fer valuacija koju je ponudila Teva je oko 25% premija na cijenu iz 2006.! Genentech je prije godinu dana valuiran oko 75 Usd, ovo je premija na tadašnju cijenu od 20% koja će biti još uvećana!

sto se tice cijena u preuzimanju treba uzeti barem tri faktora
– kontrolna premija

Control Premium definition, The additional price paid by a controller in comparison to a non- controller, to exert the powers to manage the firm. – Business Valuation terms / how much is my business worth

– sinergije i "investment value" (link),

Investment Value. The value to a particular investor based on individual investment requirements and expectations.

– naknade za ovaj deal koje se placaju savjetnicima, tako da je placena cijena u transakciji od 1-5% visa…

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

sad si me baš podsjetio na jednu analizu koju sam gledao na bloombergu pred par mjeseci kad je analitičar mislim allianza na daxu oko 6500 (prije toga je bio pao do 6200,a kasnije je i probio 7000) rekao kako misli da ćemo pasti opet do 5800-6000 i tad je preporučio da u tom rasponu kupujemo farmaceutske tvrtke.. sad par mjeseci kasnije se vidi kako čovjek zna znanje, ne kao onaj mali Stojić [cool]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

control premium
http://pages.stern.nyu.edu/~adamodar/New_Home_Page/valquestions/control.htm

synergy
Many acquisitions and some large strategic investments are often justified with the argument that they will create synergy. In this paper, we consider the various sources of synergy and categorize them into operating and financial synergies. We then examine how best to value synergy in any investment and how sensitive this value is to different assumptions. We also look at how this synergy value should be divided between the parties (or companies) involved in the investment. We conclude with an empirical examination of how much synergy is actually created in corporate mergers, and how much is paid. Synergy, we conclude, is so seldom delivered in acquisitions because it is incorrectly valued, inadequately planned for and much more difficult to create in practice than it is to compute on paper.

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

New Report

Close