Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…dakle uspoređujući to s prošlom godinom nije došlo do erozijije ni u gospodarstvu a nije ni ugrožen standard stanovništva. Ako se BDP gleda prihodovno onda je slika još bolja.

Ovo mi je dovoljno da zakljucim da s Vama nema nikakvog smisla ista raspravljati jer ste ili kadar blizak vlasti ili, da se blago izrazim, slijepi pored zdravih ociju ili se pravite blesavi. Dajte molim Vas nazovite Rohatinskog i poucite ga kak on nema pojma a da ste Vi svjetlost na kraju tunela u kojem nam je zemlja.
[/quote]

Glavna poluga deindustrijalizacije je monetarna politika jer je u posljednjih
petnaest godina, u kojima je ukupna inflacija u RH iznosila više
od 80 %, kuna prema europskoj valuti ojačala više od 20 %. To znači
da izvoznici ostvaruju 20 % niži prihod u inozemstvu, uz 80 % više
troškove u zemlji. Istodobno, uvoznici robu kupljenu u inozemstvu
plaćaju 20 % manje, a prodaju je 80 % skuplje nego 1994. godine.

I za tebe umjesto da trabunjaš vrijedi….Moraš proći svojevrsni stress test.
Imaš na stranici DZS priopćenje o BDP ZA 1Q2009 u pet-šest tabela pa daj pojašnjenje o svakoj od njih u max 2 rečenice ne dulje od 7-10 riječi. Dakle odsuči mozak i zasuči rukave – možda ti je ovo sretni dan!!
[/quote]

ovo je jedna od gorkih istina da je upravo roha kojeg sad svi proglašavaju herojem
zaslužan jednim dijelom za uništenje izvoza zbog jačanja tečaja kune od njezinog starta……
to su činjenice i točka.
[/quote]
opet oni po rohatinskome. Drage kolege nije on poluzje za pokretanje ekonomije. Nije. To su pusenja CNBCija itd. Nismo mi USA ni GB. Mi smo male mace [lol] koje su istjerane vani adolazi zima.
Ekonomija se pokrece s time da kompanije-firme-privatnici-ljudi imaju sto manje izdatke a sto vise SVOJIH , REALNO ZARADJENIH sredstava raspolozivih za ulaganja, potrosnju…
Za takvo nesto treba najjefinija moguca drzava koja ima savrsene usluge koje drzava treba imati. Treba i drugih stvari, pa bi procvjetao i natalitet itd itd
Pa nije to tolika nauka p…m.m….. To sto su ekonomisti zabrijali da su oni glavni faktori a realne ekonomije vise nema osim turisticke karikature, pa se prepucavaju ok Rohatinskog itd, to je druga prica [bye]
PS svako toliko je i Rohatinski upozoravao na to. A ako ga prisile da printa uuuuuuuuuuu tek onda necemo nikad , ali bas nikad, u EU.

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

hoće li ameri iznad 8500 danas?

tko je za?
ja [angry] [lol] [lol]

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Slazem se s tobom u vezi tecaja i ekonmije. Mi imamo previsoki standard s obzirom koliko proizvodimo i koliko robe plasiramo vani.Al sta bi bilo da digne kunu s kreditima koji su vezani svi uz valutnu klauzulu. I ovako ljudi ne mogu placate visoke kamate a kamoli uz jos vislju kunu.

S obzirom na svu frku i probleme iza/ispred nas, za osjetiti je par politickih antagonizama izmedju forumasa, prepucavanja i slicno.
Nemojte me krivo shvatiti da nastupam u nekom mesijansko-preseratorskom tonu ali nadam se cete svi vidjeti kako : sta kriza ide dolje … trebalo bi se manje svadjati a vise razgovarati onako mirno ljudski, cak sa zafrkancijom jer svi vise manje znamo kakva je situacija … a i cemu te svadje. Koja korist?Osobno mislim da je poprilicno kasno da se popravi proslost ( [lol] ovo je bilo slikovito) pa se bolje okrenuti buducnosti. A gledajuci oko sebe, trebace nam svaki raspoloziv mozak

Mudro zboris i slazem se s vecinom sto si rekao osim sa zadnjim da ce nam trebat svak raspolozivi mozak. Osim ako neke ne mislis servirat na zaru ili pohane jer za drugo i nisu [smiley]
[/quote]
Saatana Perkele kolega!
Upravo ti mozgovi su najbitniji. Nazalost njihov spoznajni proces je dug i mukotrpan a ni ja se bas ne mogu pohvalit … tek sam prije cca mjesec dana skuzio igru. Nevertheless, treba kontinuirano educirati ove "pohane" jer inace nema promjena. Ako pustis da sami polako kuze … ici ce jaaako sporo i kad skuze ce najvjerojatnije proci vlak ohohooo. Naime njima informacije putuju od rektuma prema mozgu kako su ih navikli vladajuci a ne puno kracim putem – od usiju i ociju do mozga. Sad je povijesna prilika jer se rektalni otvor zbog krize steze pa ako svi zajedno viknemo na usi i netko se protestno spali na trgu … mozda se probude! [thumbsup]

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

PS svako toliko je i Rohatinski upozoravao na to. A ako ga prisile da printa uuuuuuuuuuu tek onda necemo nikad , ali bas nikad, u EU.

Evo dva detalja. Šta ako Šuker izda 10-tak milijardi trezorskih uz cca 10% KTE. Koliko je Roha jak da održi tečaj?
A glede EU da je to prioritet za HR – nije, jer da jest HR bi imala fleksibilan a ne čvrst stav prema EU tj SLO.

S obzirom na svu frku i probleme iza/ispred nas, za osjetiti je par politickih antagonizama izmedju forumasa, prepucavanja i slicno.
Nemojte me krivo shvatiti da nastupam u nekom mesijansko-preseratorskom tonu ali nadam se cete svi vidjeti kako : sta kriza ide dolje … trebalo bi se manje svadjati a vise razgovarati onako mirno ljudski, cak sa zafrkancijom jer svi vise manje znamo kakva je situacija … a i cemu te svadje. Koja korist?Osobno mislim da je poprilicno kasno da se popravi proslost ( [lol] ovo je bilo slikovito) pa se bolje okrenuti buducnosti. A gledajuci oko sebe, trebace nam svaki raspoloziv mozak

Mudro zboris i slazem se s vecinom sto si rekao osim sa zadnjim da ce nam trebat svak raspolozivi mozak. Osim ako neke ne mislis servirat na zaru ili pohane jer za drugo i nisu [smiley]
[/quote]
Saatana Perkele kolega!
Upravo ti mozgovi su najbitniji. Nazalost njihov spoznajni proces je dug i mukotrpan a ni ja se bas ne mogu pohvalit … tek sam prije cca mjesec dana skuzio igru. Nevertheless, treba kontinuirano educirati ove "pohane" jer inace nema promjena. Ako pustis da sami polako kuze … ici ce jaaako sporo i kad skuze ce najvjerojatnije proci vlak ohohooo. Naime njima informacije putuju od rektuma prema mozgu kako su ih navikli vladajuci a ne puno kracim putem – od usiju i ociju do mozga. Sad je povijesna prilika jer se rektalni otvor zbog krize steze pa ako svi zajedno viknemo na usi i netko se protestno spali na trgu … mozda se probude! [thumbsup]
[/quote]

Kolega Vi ste optimist [smiley]

Nije, on je obični Jozo daj v…………………. [lol]

vina? vode? vatre? vdea? sta?

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

vina? vode? vatre? vdea? sta?
[/quote]

vode

WD40

http://www.seebiz.eu/hr/analize/azija-dionice-rastu-zbog-ekspanzije-kineske-industrije,49725.html
http://www.seebiz.eu/hr/analize/wall-street-dionice-polugodiste-zakljucile-padom,49715.html
http://www.seebiz.eu/hr/analize/dolar-ojacao-zbog-pada-povjerenja-americkih-potrosaca,49722.html
http://www.seebiz.eu/hr/analize/nafta-raste-kako-se-zalihe-tope,49721.html

jak rast indexa u cijeloj EU [thumbsup]
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe

pametan čovjek vidi filiju i skloni se...

New Report

Close