Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Gojko nemoj me učiti vjetrovima. Teški Gorki Križ Svakom Onom Ludom Pomorskom Mornaru.
Po jugu je more hladno i sivo. Po Maestralu toplo i plavo. Po buri bistro modro. Tramuntana je čisti sjever i more je prigušeno plavo. A po levantu zeleno. Još puno učiti [bye]

Kao primorac moram reagirati i reći ti da se ovaj puta grdno varaš guverneru. Slabo ćeš se ti ovo ljeto kupat ako ti bura stalno bude puhala.
Bura more hladi, jugo je topli vjetar. Bura izmješa more tako da hladna voda sa dna dođe na površinu, a jugo valja po vrhu i pravi velike valove. Što se boja tiče-tu sve štima.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

http://finance.yahoo.com/

Evo uspijeli ste se posvadjat i oko juga i bure.

Ja sam se kupo i u 5 i 6mjesecu al sad je najhladnije. Nema ni 18stupnjeva.

Kada se već bavimo statistikom evo još malo podataka gdje se tko trenutno nalazi od svoje maksimalne vrijednosti.

DJIA:
MAX: 14164,53
TRENUTNO: 8470,0
59,79 % OD MAX

S&P 500
MAX: 1564,15
TRENUTNO: 920,75
58,84 % OD MAX

NASDAQ
MAX: 2859,12
TRENUTNO:1825,42
63,84% OD MAX

CROBEX
MAX (CCA) 5400
JUČER: 1889,30
34,98% OD MAX

[shocked] [cry] [embarass] [sad] [angry] [sealed]

Kolega analiza ti je odlična iz nje se jasno vidi koliko nam je puno prostora ostalo za rast i oporavak.

Ovo danas je bilo idealno za nas: EU je solidno roknula, a USA je eksplodirala u zeleno. Jasno je što sutra slijedi: žestok rast EU i crobex iznad +2% [thumbsup]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Kada se već bavimo statistikom evo još malo podataka gdje se tko trenutno nalazi od svoje maksimalne vrijednosti.

DJIA:
MAX: 14164,53
TRENUTNO: 8470,0
59,79 % OD MAX

S&P 500
MAX: 1564,15
TRENUTNO: 920,75
58,84 % OD MAX

NASDAQ
MAX: 2859,12
TRENUTNO:1825,42
63,84% OD MAX

CROBEX
MAX (CCA) 5400
JUČER: 1889,30
34,98% OD MAX

[shocked] [cry] [embarass] [sad] [angry] [sealed]

Znači ako ćemo hvatati prosjek…, onda bi trebalo izgledati ovako:

CROBEX
MAX (CCA) 5400
ŠTO BRŽE DO: 3232
59,85% OD MAX

[img]http://www.zwatla.com/emo/2007/gros-emoticones-002/334.gif[/img]

Ovo danas je bilo idealno za nas: EU je solidno roknula, a USA je eksplodirala u zeleno. Jasno je što sutra slijedi: žestok rast EU i crobex iznad +2% [thumbsup]

Jedino što u ovoj slagalici fali je da azijati odrade zelenilo…, futuresi ostanu u kakvom-takvom plusu, jer ako oni okrenu u osjetni minus i Europa će za njima vrlo lako…. posebno povodljivo DAX…,
No kontam da će ipak švabe, pošto su ih Ameri danas zahebali, biti u osjetnom plusu…, nebi li nadoknadili propušteno preslikavanje…

Gojko nemoj me učiti vjetrovima. Teški Gorki Križ Svakom Onom Ludom Pomorskom Mornaru.
Po jugu je more hladno i sivo. Po Maestralu toplo i plavo. Po buri bistro modro. Tramuntana je čisti sjever i more je prigušeno plavo. A po levantu zeleno. Još puno učiti [bye]

Em ne znas gdje je polarna noc, em ne znas da BURA rashladi more. Aj priznaj koliko su ti poklonili iz zemljopisa? [tongue]

Em ne znas gdje je polarna noc, em ne znas da BURA rashladi more. Aj priznaj koliko su ti poklonili iz zemljopisa? [tongue]
[/quote]

A i koji će mu k…c da to zna. Ti znaš pa kako ti je to pomoglo?

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Kao primorac moram reagirati i reći ti da se ovaj puta grdno varaš guverneru. Slabo ćeš se ti ovo ljeto kupat ako ti bura stalno bude puhala.
Bura more hladi, jugo je topli vjetar. Bura izmješa more tako da hladna voda sa dna dođe na površinu, a jugo valja po vrhu i pravi velike valove. Što se boja tiče-tu sve štima.

[/quote]

Jubito kolega, gdje vidite da sam komentirao temperaturu mora uz buru? Napisao sam samo boju. Po buri je more hladanije nego po maestralu i modrije, ali ne pretjerano hladno. Nadalje, Jugo jest topli vjetar. Topao i uglavnom vlažan. najčešće navlači oblake i zato more poprima sivu boju. U isto vrijeme, za puhanja juga (koji je topao) more je izrazito hladno jer navlači vodu sa otvorenog dubokog mora na obalu. Vi gore u primorju to možda ne osjećate. pitajte bilo kojeg otočana južne dalmacije kakvo je more po jugu. jaja ti se smrznu. Još jednom, nemojte me učiti moru i vjetrovima jer imam više morskih sati u jajima čak i od od fetivih dalmatinaca.

I'LL BE BACK

[/quote]

nemaš ti pojma što je hladno more. drž se ti Crikve [bye]

I'LL BE BACK

Ovdje upišite svoj komentar…

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Dali zna netko koliko je (velikih) banaka u SADu propalo? Kad je kod nas bila bankarska kriza (kriza nesolventnosti) neke su propale, druge su prodane….monetarne mjere mogu pomoć, ali nisu rješenje..kad bi se stabiliziralo tržište nekretnina bilo bi super, al za sada ništa od toga…dok loše banke ne propadnu, zdrave ih preuzmu, stabilizira se tržište nekretnina ne vjerujem u bull u ameriki. a crobex je možda u bullu, možda nije, to ne znam…istina prilike nam u državi nisu baš sjajne, al nije katastrofično za sad..naš problem je šta smo zavisni o europi, a tamo je čini se gore nego u sad-u….governor šta ti misliš?

Vadi jedan krumpire i upita ga drugi jesu li dobri krumpiri, a ovaj prvi mu odgovori da ovi bolji i jesu, a ovi gori i nisu.

New Report

Close