Rogers Not Shorting — or Buying — Anything
Topics:Singapore | China | Asia | Agriculture | Commodities | Currencies | euro | U.S. Dollar | Market Outlook | London Stock Exchange | London | Britain | Economy (Global)
By: Reuters | 25 Jun 2009 | 05:45 AM ET
Text Size
Investor Jim Rogers said on Thursday that he sees prolonged economic problems and while he did not see much worth buying, he is not shorting any assets either.
He repeated a previous comment that he is selling his U.S. dollars and that commodities were the best investment bet.
"I have no shorts for one of the first times in my life," Rogers, a co-founder with George Soros of the Quantum Fund, told Reuters TV in Singapore. "On the other hand I don’t see much to buy."
He said huge borrowing by governments, particularly in the United States and Britain, would hurt their currencies and lead to future problems, though he picked the Canadian dollar [$$CADUSD 0.863 -0.0006 (-0.07%) ] as one of the "soundest" currencies.
Jim Rogers
Sharon Lorimer
Jim Rogers talks commodities at the World Money Show in London.
"I’ve got out of my pounds. I will be getting out of my (U.S.) dollars soon," he said, repeating his view that commodities were the best place to be with metals having gained more than stocks this year and long-term potential for soft commodities.
"I’d rather be a farmer than a stockbroker for the next couple of years," he said. "No-one you went to school with became a farmer… so we have a shortage of farmers." Rogers, who lives in ethnically Chinese Singapore, co-founded the Quantum Fund in 1970.
The fund, since closed, returned 4,200 percent in the next decade, compared with a 50 percent gain in the S&P 500 index.
"If you’re in London you’re in the wrong place at the wrong time… You gotta move east."
EU poslje jučerašnjeg uzleta,danas hlađenje i buljenje u futures U.S
Dobro da danas ne radimo,jer bi mi opet ruknili nekih -2%
Nema beda kolega za EU ameri će danas u zeleno pa će i EU to prepisati u "sudačkoj nadoknadi" kao i uvijek što radi.
Prije 15-tak dana najavio sam svojevstan stres test EU banaka. To se naravno i dogodilo u vidu injekcije od 420 milijardi eura od strane ECB-a.
EU poslje jučerašnjeg uzleta,danas hlađenje i buljenje u futures U.S
Dobro da danas ne radimo,jer bi mi opet ruknili nekih -2%
Nema beda kolega za EU ameri će danas u zeleno pa će i EU to prepisati u "sudačkoj nadoknadi" kao i uvijek što radi.
[/quote]
Hm sumnjam,futursi su im jako okrenuli u CRVENO.
fini plusek vani
Buffett je izjavio da se uopće ne boji deflacije, a izrazio je i optimizam kad su u pitanju tržišta kapitala koje će prema njegovom mišljenju ostati atraktivna i u idućih 10 godina. "Prorok iz Omahe", kako mnogi nazivaju tog američkog milijardera, kazao je i da bi sadašnji predsjednik američke središnje banke Ben Bernanke u siječnju iduće godine trebao dobiti novi mandat, a u odvojenom intervjuu za kanal Fox Business Network je rekao kako očekuje da SAD neće izgubiti svoj najveći, AAA kreditni rejting još desetljećima
a prije samo tri dana se pricalo da sve propada,sta je sad ovo,sve zeleno samo VIX crven…. [thumbsup]
a prije samo tri dana se pricalo da sve propada,sta je sad ovo,sve zeleno samo VIX crven…. [thumbsup]
ma ja uopće ne mislim na kratkoročne trendove, sutra preksutra… nego kažem da se stanje u svijetu polako stabilizira po pitanju ove svjetske krize, a u tom okruženju ne vidim razloga za nove velike zarone burze. uopće pri tome ne mislim na kratkročne trebdove svjetskih burzi. oni mogu biti u oba smjera bez nekog posebnog razloga.
Ma slušam vas svaki dan. Pa odmorite se ljudi malo. Blagdan je.
Al more je stvarno ledeno. Ja se smrzo :).