Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

glikos1…, jesi ti naivan…!??…,
…pa ta konstatacija "opet vas dosta druka na pad"…., navedi tj. citiraj koga kritiziraš, iako svi znamo koga….
Kolega švarci je u zadnje vrijeme samo ultra ironičan/sarkastičan…., ali tvrdnja stoji…

Kad se netko prebaci u keš instant traži što crnije vijesti…, ne bi li time potakao prodaju da spušta letvicu…., a to da nitko se nitko normalan ne raduje padu ne stoji…, itekako se oni raduju ako su u keš poziciji jer će puno lakše ostvariti neku mizernu zaradu (ako se trend okrene)…, a ostali koji nisu prodali nadati se da će uskoro izići iz dionice s pozitivnom nulom….

Istina je da se većina puno bolje osjeća kada dionice rastu, nego kad padaju, no bilo pad ili rast nekome je to "dobra" prilika za kupnju ili prodaju…, no da više ne raspredam….,

Ameri baš i nisu slavno završili i sada se prate azijati kako će odraditi….

Japanci su otvorili pozitivno (po našem vremenu u 02h) …., +0,49%, i sada se trenutno kreću u pozitivi od 0,3% do 0,5%…, za nadati se je pošto je prošlo već skoro 45 minuta od otvaranja da će zadržati pozitivu….,

http://www.nni.nikkei.co.jp/e/fr/tnks/marketlive.aspx

da ne kažete da stavljam samo loše vijesti, evo jedna pozitivna i izuzetno značajna za financijski sustav i stabiliziranje ove krize:

UBS na putu oporavka

Švicarska vlada nastoji prodati svoj udio u banci UBS budući da najveća švicarska banka napreduje pod novim vodstvom, kazala je švicarska ministrica gospodarstva u jednom intervjuu.

"Trebat će vremena da UBS ozdravi, no situacija se poboljšala pod novim vodstvom Oswalda Gruebela", kazala je Doris Leuthard u intervjuu za njemačke novine Sueddeutsche Zeitung, objavljenom u utorak.

"Zato vlada nastoji prodati svoj udio", kazala je.

Gruebel je već pomogao preokrenuti stanje u Credit Suisseu, najvećem UBS-ovom konkurentu, a početkom ove godine imenovan je na čelo UBS-a kako bi ga usmjerio na put oporavka. UBS spada u skupinu europskih banaka najteže pogođenih globalnom financijskom krizom i otpisao je preko 50 milijardi dolara.

Švicarska vlada pristala je prošlog listopada ubrizgati UBS-u neophodnu injekciju vrijednu šest milijardi švicarskih franaka (5,5 milijarde dolara) u zamjenu za vrijednosne papire koji su državi osigurali udio u banci u visini 9,3 posto. Vlada je kazala da će izaći iz tog ulaganja čim to bude opravdano.

"Uspijemo li prodati vladin udio u UBS-u, bit ćemo prva zemlja kojoj je tako nešto pošlo za rukom", kazala je Leuthard.

Hina

pod ovom vladom nema nam spasa!!!!!

glikos1…, jesi ti naivan…!??…,
…pa ta konstatacija "opet vas dosta druka na pad"…., navedi tj. citiraj koga kritiziraš, iako svi znamo koga….
Kolega švarci je u zadnje vrijeme samo ultra ironičan/sarkastičan…., ali tvrdnja stoji…

Kad se netko prebaci u keš instant traži što crnije vijesti…, ne bi li time potakao prodaju da spušta letvicu…., a to da nitko se nitko normalan ne raduje padu ne stoji…, itekako se oni raduju ako su u keš poziciji jer će puno lakše ostvariti neku mizernu zaradu (ako se trend okrene)…, a ostali koji nisu prodali nadati se da će uskoro izići iz dionice s pozitivnom nulom….

Istina je da se većina puno bolje osjeća kada dionice rastu, nego kad padaju, no bilo pad ili rast nekome je to "dobra" prilika za kupnju ili prodaju…, no da više ne raspredam….,

Ameri baš i nisu slavno završili i sada se prate azijati kako će odraditi….

Japanci su otvorili pozitivno (po našem vremenu u 02h) …., +0,49%, i sada se trenutno kreću u pozitivi od 0,3% do 0,5%…, za nadati se je pošto je prošlo već skoro 45 minuta od otvaranja da će zadržati pozitivu….,

http://www.nni.nikkei.co.jp/e/fr/tnks/marketlive.aspx

Kolega tekst je bio upučen governeru. Mislim da svi koji drukaju za pad "pile granu na kojoj sjede", padova ima previše i bez drukanja. Naša zajednička dužnost na ovom forumu je stvaranje što boljeg sentimenta na burzi za ulaganje. Negativan sentiment nam svima škodi, on odbija potencijalne nove ulagače, on smanjuje likvidnost i samim time svima nama otežava uvjete rada.

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Zanimljivo kako smo se jučer uskladili sa svijetom: svi su u ponedjeljak pali oko -3%, a jučer su završili oko 0 tj. bez promjena. Mi smo zato jučer nadoknadili zaostatak s padom od -2.9%. Vidjet ćemo danas, ali po svemu sudeći bit ćemo kao i u svijetu. Obzirom da se Azija danas zeleni, vjerojatno će istim putem EU pa zatim i mi [smiley]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Nakon onog članka na bloombergu pred par dana kad su napisali da su jedino ruska burza u dubljem minusu od crobexa. Čini mi se da danas crobex preuzima zadnje mjesto. Rusi otvorili sa +3%

idući tjedan će bit bolje...

AZIJSKA TRŽIŠTA
Azija: Dionice uzletjele zbog boljih odnosa Tajvana i Kine

http://seebiz.eu/hr/analize/azija-dionice-uzletjele-zbog-boljih-odnosa-tajvana-i-kine,49069.html

BLAGI RAST
Wall Street: Banke predvodile rast
http://seebiz.eu/hr/analize/wall-street-banke-predvodile-rast,49065.html

NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta u utorak uzletjela 2,58%
http://seebiz.eu/hr/analize/nafta-u-utorak-uzletjela-2%2c58%25,49067.html

Azija: Dionice uzletjele zbog boljih odnosa Tajvana i Kine
Naslovi su što duže to gluplji.
Mi smo za politiku jedne Kine rekao ja neki dan naš Prezidente kineskom.
Nas se kao u vezi toga puno i pita. [lol]

who dares, wins

Mi smo nevjerojatni. Amer i Evropa danima a i danas oko 0, Azija uzletjela a mi i dalje padamo ko kruške. Uvijek pratimo onoga tko najviše pada a koga pratimo ovih dana jer nitko tako ne pada???
Prodavači dajte se malo skockajte. Na taj način nikada nećete doći na svoje i ostat ćete vječiti gubitnici.

OECD Raises Economy Outlook for First Time in Two Years on U.S.
Vaš link

ritchbe, 24.06.2009. u 11:07
June 24 (Bloomberg) — The Organization for Economic Cooperation and Development raised its forecast for the economy of its 30 member nations for the first time in two years as the U.S. slump shows signs of easing.

The improved outlook conflicts with that of the World Bank, which this week said the global recession will be deeper than it predicted three months ago. In anticipating a weak recovery staggered across different economies, the OECD signaled that the Federal Reserve and Bank of Japan should not raise interest rates before 2011 and recommended the European Central Bank cut its benchmark further.

It looks as if the worst scenario has been avoided and that OECD economies are now nearing the bottom,” Jorgen Elmeskov, the OECD’s acting chief economist, said in the report. “The need for determined policy action remains.

Mi smo nevjerojatni. Amer i Evropa danima a i danas oko 0, Azija uzletjela a mi i dalje padamo ko kruške. Uvijek pratimo onoga tko najviše pada a koga pratimo ovih dana jer nitko tako ne pada???
Prodavači dajte se malo skockajte. Na taj način nikada nećete doći na svoje i ostat ćete vječiti gubitnici.

Cijela Evropa u zelenom, fjučursi također zeleni, a mi se kilavimo oko nule. Neki misle ušićariti kunu-dvije niže, ali ako svijet i sutra bude zelen (a mi sutra ne radimo) prekosutra ćemo eksplodirati prema gore pa će biti plakanja što danas niste kupovali po ovim niskim cijenama.

moje poruke nisu investicijski savjeti niti preporuke za kupoprodaju dionica!

a meni krivooo….

Europski povjerenik za gospodarstvo i financije Joaquin Almunia najavio je pokretanje postupka protiv Slovenije zbog prevelikog deficita proračuna.

http://seebiz.eu/hr/makroekonomija/slovenija/almunia-ujesen-postupak-proitiv-slovenije-zbog-prevelikog-deficita,49140.html

futuresi u zelenom cjeli dan,europa isto u zelenom,a grobiju ne daju ni pet min u zeleno..nije dobar znak..podsjeća me na prošl godinu kad su veliki špekulanti rušili..

New Report

Close