Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Odoše insideri …
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=954f72a4-4e56-4e97-b4d6-d14aafcc8919&open=sec

Ostat cemo sami [shocked] [huh] [shocked]

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

Pad cijena nafte i dionica na svjetskim burzama, mislim da nije posljedica nekog novog vala krize, već da je to jednostavno predah koji su uzeli investitori nakon snažnog rasta protekla dva mjeseca. Gotovo svi se i dalje slažu s konstatacijom da je najgori dio globalne krize iza nas, ne znam koliko će naš crobi još dolje, ali mislim da neče niže od 1700 ovog ljeta.Uvjeren sam da polovicom kolovoza kreće novi val rasta indexa.

Bogami ako rast kreće u polovici kolovoza onda crobex može do tada pasti na 1000.
Kod nas za razliku od svijeta cjene dionica ludo padaju a naftu će ina dogurat još malo na cijenu kakva je bila kad je barel bio 150.
Kradu nas na sve strane.

idući tjedan će bit bolje...

Bogami ako rast kreće u polovici kolovoza onda crobex može do tada pasti na 1000.
Kod nas za razliku od svijeta cjene dionica ludo padaju a naftu će ina dogurat još malo na cijenu kakva je bila kad je barel bio 150.
Kradu nas na sve strane.

Kolega mislim da ne treba biti katastrofičan, mislim da će srpanj biti mjesec lagane stagnacije, ali da će biti i povremenih bljeskova iznad 2000 i padoava ispod 1800, pa to je normalno za ovako plitko i volatilno tržište kao naše.

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

kakav strah od dobitka te spopo!? [lol]

evo nadam se da ćeš znati dobro ovo prevesti

investor sentiment

Our innate fear of heights—an instinct for survival—pulls us down from our emotional highs. New higher prices scare us, especially if prices move higher and faster than expected. Investors fear there must be a reversion to the mean—that stocks must fall. And since humans hate losses more than they like gains, the fear of downside dominates.

nadam se da me kužite o ćemu pričam

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

kakav strah od dobitka te spopo!? [lol]

evo nadam se da ćeš znati dobro ovo prevesti

investor sentiment

Our innate fear of heights—an instinct for survival—pulls us down from our emotional highs. New higher prices scare us, especially if prices move higher and faster than expected. Investors fear there must be a reversion to the mean—that stocks must fall. And since humans hate losses more than they like gains, the fear of downside dominates.

nadam se da me kužite o ćemu pričam
[/quote]

itekako
[wink]

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

opet vas dosta druka na pad. To je dobro. ali ne dovoljno… prije tri tjedna svi ste bili euforični. Znao sam da ćemo roknuti. zašto? pa zato jer su svi bili u dionicama. tko će kupovati onda? sad ste tu negdje pola pola s time da trend (čini mi se) teži ka većem postotku casha kod većine u vašim portfeljima. Ja to volim. I ne zaboravite… niste genijalci, kao ni Pero pored vas. Ono što mislite vi, misle uglavnom i drugi [wink]

Na 1300 niste imali dionice, ili ste imali pa ste prerano prodali i izulo vas iz cipela. Naravno da sve ovisi o Amerima, ali ja nekako volim da forum teži ka cashu ili barem postotno većim dijelom cashu. Volim to primjetiti.

Moguće da ćemo još tonuti. Dokle? dok se tih trenutnih 50-50 prevrne na 70-30 za cash. koja će to biti razina crobex-a? nemam pojma. ali što su cijene dionica niže, omjer ide na cash…

Ovo nije poziv na kupnju ili prodaju. Ovo je samo podsjetnik da ni po čemu nismo posebni…[tongue]

i da nas veliki brat budno promatra, a zove se tržište [wink] [smiley]

I'LL BE BACK

Kradu nas na sve strane.

Čini se da je i u mađi dogorilo:

Skuplje gorivo u Mađarskoj

22.06.2009. | Budimpešta (Mađarska)
Motorna će goriva u Mađarskoj od 1.7.2009. godine značajno poskupjeti kao nikada do sada. Razlog je podizanje trošarine na goriva za 5,5 HUF/l te će za benzin ona iznositi 109, a za dizel 90,5 forinti. Uz to će i stopa poreza na dodanu vrijednost porasti sa sadašnjih 20% na 25%. Stoga će udjel poreznih opterećenja u cijeni benzina porasti s 53% na 56%, a u cijeni dizela sa 50% na 53%. Zbog svega toga maloprodajne će cijene goriva porasti najmanje 7%, izvještava mađarski poslovni portal ‘Portfolio.hu’.

Samo tom logikom koliko bi trebalo bit gorivo kad barel bude 140, oko 15 ili 16 kuna? [shocked]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

opet vas dosta druka na pad. To je dobro. ali ne dovoljno… prije tri tjedna svi ste bili euforični. Znao sam da ćemo roknuti. zašto? pa zato jer su svi bili u dionicama. tko će kupovati onda? sad ste tu negdje pola pola s time da trend (čini mi se) teži ka većem postotku casha kod većine u vašim portfeljima. Ja to volim. I ne zaboravite… niste genijalci, kao ni Pero pored vas. Ono što mislite vi, misle uglavnom i drugi [wink]

Na 1300 niste imali dionice, ili ste imali pa ste prerano prodali i izulo vas iz cipela. Naravno da sve ovisi o Amerima, ali ja nekako volim da forum teži ka cashu ili barem postotno većim dijelom cashu. Volim to primjetiti.

Moguće da ćemo još tonuti. Dokle? dok se tih trenutnih 50-50 prevrne na 70-30 za cash. koja će to biti razina crobex-a? nemam pojma. ali što su cijene dionica niže, omjer ide na cash…

Ovo nije poziv na kupnju ili prodaju. Ovo je samo podsjetnik da ni po čemu nismo posebni…[tongue]

i da nas veliki brat budno promatra, a zove se tržište [wink] [smiley]

Big brother da, a tržište je i tako od bigija

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Po meni nam daljnji kratkoročni USA/EU trend uvelike ovisi o izjavi nakon ovog dvodnevnog zasjedanja:

The Federal Reserve began its two-day policy meeting Tuesday with an announcement expected Wednesday afternoon. The central bank is expected to hold interest rates steady at historic lows near zero. However, what the bankers say about the economy, the bond market and the outlook for inflation will be critical.
The two-day meeting ends Wednesday with a decision due at around 2:15 p.m. ET.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Odoše insideri …
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=954f72a4-4e56-4e97-b4d6-d14aafcc8919&open=sec

Ostat cemo sami [shocked] [huh] [shocked]

takav identičan članak na indexu je ispao prije par mjeseci. tržište je nakon toga naraslo 40%. Druk.

Ove će kriza počistiti dobar dio firmi koje nisu i neće biti u stanju dočekati kraj krize. I ja bih izašao iz takvih firmi. Jel prodaju insajderi Coca Cole?

P.S di su bili krajem 2007 ti insajderi?

I'LL BE BACK

Zašto si toliko ciničan i nervozan? To što nisi uspio prodati prije dvdeset dana, ne daje ti za pravo da optužuješ druge da drukaju za pad, a to što nam kolege postaju stranice na kojima ima i loših vijesti nisu oni krivi, ne mogu pisati o rastu BDI-a, o rastu burzovnih indexa, o rastu cijene nafte dok sve to pada. Tvoja konstatacija "opet vas dosta druka na pad" je ne primjerena, mislim da se nitko normalan ne raduje nikakvom padu, bez obzira da li je u cashu ili dionicama. Što nekome vrijedi kupovati po 80 pa prodavati po 45, stvaranje negativnog sentimenta svima škodi i ogromna većina ljudi na ovom forumu su toga svjesni.

New Report

Close