Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne zeleni se više ništa.
Izgleda da su ameri odlučili da im je dosta kupovine. Više im ni jedna vijest nije dovoljno dobra. [sad]
Čak ni lagani porast cijene nafte nema efekta!

Šteta !

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Ovih dana ce biti velika borba da se obrani SP na 900 bodova.

oni ni sami neznaju kuda bi sutra ih azijati budu rasturili

YEKATERINBURG–Leaders from emerging giants Brazil, Russia, India and China were Tuesday to meet for the first summit of their informal BRIC grouping in a show of unity in the face of a sharp global slowdown.
The idea for the BRIC (Brazil, Russia, India, China) grouping was spawned after research by a US investment bank suggested the four economies were developing at such pace they could be amongst the world’s strongest by 2050.
Presidents Dmitry Medvedev of Russia, Hu Jintao of China, Luiz Inacio Lula da Silva of Brazil and Indian Prime Minister Manmohan Singh will meet in Yekaterinburg, a city some 1,420 kilometers (880 miles) east of Moscow in the Ural Mountains.
It remains to be seen whether the quartet will agree to create a more official format for the grouping, an idea that was never anticipated when the original research was undertaken by Goldman Sachs of the United States.
Russia has taken a leading role in promoting BRIC, evidently happy with the idea that it remains an economic force despite seeing its high growth rates of recent years savaged by the worst global economic crisis since the 1930s.
Analysts say that despite — or perhaps because of — the economic crisis, BRIC nations are displaying a growing willingness to coordinate their efforts as they seek to counter US global domination through the ubiquitous dollar and forge a bigger role for themselves.
The BRIC states are expected to be major buyers of the very first bonds that the International Monetary Fund (IMF) is working to issue, in line with commitments by developed and developing economies to provide 1.1 trillion dollars to the IMF and other global bodies to help the poor through the crisis.
China has said it is considering buying up to $50 billion worth of the new financial instrument, while Russia and Brazil could buy up to $10 billion each.
Both Russia and China have in recent months come out in favor of revamping global financial structures, saying there is a need for a new supra-national currency besides the dollar to prevent a repeat of the global economic crisis.
Moscow in particular has sharply criticized the dollar’s role as the dominant global reserve currency.
"The rising BRIC investment in IMF bonds paves the way for closer and greater involvement and influence by BRICs — or putting their money down where their BRIC ambitions are in the IMF and World Bank," said Jan Randolph, head of sovereign risk analysis at IHS Global Insight.
But analysts are skeptical that the BRICs can create a new reserve currency or act as a tight economic or financial entity any time soon, even as they acknowledge the importance of the group’s first gathering.

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

Premješteno iz teme: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Broj započetih gradnji novih kuća u Americi i broj novoizdanih građevinskih dozvola u mjesecu svibnju porasli su sa rekordno niskih razina, pokazali su novoobjavljeni vladini izvještaji. Ali industrijska proizvodnja u mjesecu svibnju skliznula je za 1,1 posto, oštrije od očekivanja analitičara, pokazao je izvještaj američke središnje banke. to je najavljeni izvještaj.pozdrav svima

Aaaauuuu … odoše Ameri pod led!

mi smo pod njim godinu dana,a mozemo i dublje, ali na prometu od 10milja kn…..

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

Evo kolega mamus, niste na listi mojih prijatelja, ali iako ste moderirani unaprijed znam da će vaš post obilovati tugom, jadom , čemerom, apokaliptičnim procjenama, od aidsa, svinjske gripe, armagedona, smaka svijeta, tsunamia, nuklearnim ratovima..ect.
Sve što bi u postu bilo blaže od navedenog, predstavljalo bi ugodno iznenađenje.

Evo kolega mamus, niste na listi mojih prijatelja, ali iako ste moderirani unaprijed znam da će vaš post obilovati tugom, jadom , čemerom, apokaliptičnim procjenama, od aidsa, svinjske gripe, armagedona, smaka svijeta, tsunamia, nuklearnim ratovima..ect.
Sve što bi u postu bilo blaže od navedenog, predstavljalo bi ugodno iznenađenje.

Možda je kupio u međuvremenu, ne valja suditi ljude po izgledu [lol]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Trenutno slika na svjetskim burzama nije sjajna i puno je crvene boje. Ipak sam optimista jer danas je nafta nastavila rasti, dolar slabi i očekujem da će se sve više zelembaća radi straha od inflacije ulagati u robne burze, što će dovesti do rasta cijena sirovina i roba, a što ima za posljedicu rast dioničkih tržišta. U zadnjih vrijeme gledamo stalno sljedeću pojavnost a to je kada slabi dolar, prastu cijene nafte, roba, sirovina i dionica, naravno uvijek dođe i do preokreta trenda kada ponestane zelembaća onda ON $ postaje najtražniji i zato raste dok padaju cijene roba,sirovina i dionica. Nadam se da će se uskoro u Hrvatskoj dozvoiliti građanima da trguju na FOREXU i da ćemo i mi imati mogućnost koristiti volatilnost valuta.

Na zatvaranju ameri potegnuli jače u minus. Nije dobar znak, ima i tamo "drhatvih ručica".

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

Na zatvaranju ameri potegnuli jače u minus. Nije dobar znak, ima i tamo "drhatvih ručica".

Hmm, malo sam iznenađen, nakon jučerašnjeg crvenila, definitivno sam očekivao barem mali plus, nadam se da se ne povlači špekulativni kapital, jerbo slijedi novi zaron, naravno da mi ne štima jer sam 100% u dionicama

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

New Report

Close