Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Crobex po rastu pobjeđuje lokalnu i svjetsku konkurenciju

Zagrebačka burza u posljednja dva mjeseca bilježi stope rasta kakve su se zadnji puta vidjeli u 2007. godini u vremenu kada je HT provodio IPO te je u posljednja dva mjeseca Crobex narastao 56,54 posto.
Dok analitičari s nevjericom promatraju skokove za koje još uvijek nema potpore u jednakom rastu gospodarstva, a ulagači se sve optimističnije vraćaju domaćem tržištu kapitala rast u svijetu, pa čak i u regiji nije usporediv s hrvatskim.
Jedini burzovni indeks koji se drži rame uz rame Crobexu je indeks Beogradske burze Belex. U istom periodu od dva mjeseca Belex je skočio impresivnih 55,88 posto i ostao samo na korak do Crobexa.
Zato se već slovenski SBI 20 drži svjetskih trendova. SBI 20 je od 1. travnja kada je vrijedio 3554,08 bodova, skočio na sadašnjih 4115,35 i ostvario rast od „samo“ 15,79 posto. Time čak nije ni nadmašio frankfurtski DAX koji je narastao 17,36 posto.
U usporedbi s DAX-om, a posebno Crobexom i Belexom na samom dnu ostali su londonski Ftse i američki DJIA. Ftse najdosljednije prati Dow Jones te je čak malo zaostao. DJIA je od 1. travnja porastao s 7978,08 na 8721,44 boda što predstavlja rast od 9,32 posto dok je Ftse u istom periodu rastao 9,24 posto.

AMERIIIIKAAAA I ENGLEEEESKAAAAA BIT CE ZEEEEEMLJAAAAAAAAAA PROOOLETEEERSKAAAAAAA!!!

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

Amerika zelena a mi crveni. Opet su nas zahebali..pa kad ćemo ih pobogu stići? [undecid]

Pending Home Sales Surged 6.7% in April (story developing)

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Pending Home Sales Surged 6.7% in April (story developing)

i odmah raketa u amera, a očekivano +0,5%

ma kakav cash-r-a, 100% in

Opet će se svi koji su prodvali danas pitati a kaj je to meni trebalo?

Napokon Dow bez onog njesra GM-a…..

Amerika zelena a mi crveni. Opet su nas zahebali..pa kad ćemo ih pobogu stići? [undecid]

Hm, čudno. Ameri su već trebali biti na +3%, s obzirom na rast prodaje nekretnina.

GOVERNER, SAMPRAS, DIZEL = SLOBODAN MILOŠEVIĆ !!! Opljačkali, izvarali....

Opet će se svi koji su prodvali danas pitati a kaj je to meni trebalo?

I bolje nek se pitaju jer i nama su rušili cijenu
stalno neka iskrcavanja pa ukrcavanja pa iskrcavanja
daj te mira malo više
Pun mi k.. više stresa
kaj ljudi ne vide kamo burza ide..

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

neki kažu da pjejako rastemo u odnosu na ostale, a na sljedećoj slici se vidi koliko smo još iza amera -1 godišnji graf

Taj graf sve pokazuje !!!
Ako smo toliko lošiji nakon svih njihovih stečaja i problema, koliko onda tek trebamo rasti uskoro?
Pa naši većinom redaju dobitke, a dionice im vrijede kao da su u stečaju !??
Kako bu se tek zaradilo na ovome svemu [thumbsup] [thumbsup]

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

Laži su to da mi rastemo više od ostalih
ako malo i brže sada rastemo to je čisto nadoknađivanje izgubljenog
da naše tržište toliko raste nebi naši fondovi
najviše zaradili na ulaganjima vani
nego u Hrvatskoj

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Ovo ce bit malo cudniji rally… sve sami insajderi izlaze

http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/banksandfinance/5428815/Abu-Dhabi-sheikh-cashes-in-Barclays-stake-for-1.5bn-profit.html
Abu Dhabi sheikh cashes in Barclays stake for £1.5bn profit

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

Insiders Are Selling Stock Like There’s No Tomorrow!
Corporate insiders should be in the best position to know if the economy will soon recover, and there has been plenty of talk about better times ahead for business.

But corporate America is not putting its money where its mouth is … in fact, just the opposite is true …

* Directors and officers of public companies SOLD $353 million worth of their own stock in April — that’s the fastest pace of insider selling since this bear market began.1

* Insider sales outnumber buys by a huge 8-to-1 margin! Why else would they so aggressively dump shares … unless they’re convinced NO lasting recovery is coming any time soon?

http://www.moneyandmarkets.com/seeking-shelter-from-the-next-financial-storm-34044

Nije da toga kod nas fali da ne spominjemo uvaženu gospodu velikih firmi kao i najveće institucionalne investitore na čelu sa meni omiljenim managerom – znate već kojim.

Sve mi se čini da je u tijeku pravi HAIR CUT!!

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

New Report

Close